Όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξουν «νεκρές» ζώνες για μεγαλύτερη ασφάλεια, με αρκετά τμήματα θυρών να μένουν κλειστά, ο έλεγχος στους οπαδούς που θα πάνε στο ΟΑΚΑ θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, θα υπάρχει πλήρης αστυνομική και ιδιωτική ασφάλεια για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, ενώ θα τοποθετηθεί και δίχτυ προστασίας…

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Αστυνομίας της Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργος Ζαφειρόπουλος με το επιτελείο του αλλά κι εκπρόσωπο της Δ.Ε.Α.Β., οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ (Αριστείδης Γολέμης), της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (Γιώργος Μοιρέας και Μιχάλης Γεωργαντής) και της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Χρήστος Σταυρόπουλος και Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος).

Αναλυτικά τα μέτρα ασφαλείας:

1. Για την είσοδο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο κλειστό Γυμναστήριο ΟΑΚΑ να χρησιμοποιηθούν οι Θύρες 3,7,9,11,14,15,25,27,29,40 και 46 καθώς επίσης και αυτές των VIP 1 και 2.

2. Θα παραμείνουν κλειστές οι θέσεις των πτυσσομένων τμήματος 103β, 105β και 107β καθώς επίσης οι οχτώ πρώτες σειρές στα διαζώματα 134β, 136β και 138β.  Επίσης δεξιά κι αριστερά της φυσούνας εισόδου των αθλητών θα έχει τοποθετηθεί ικανός αριθμός προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας.

3. Πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκεται ικανός αριθμός αστυνομικών και ιδιωτικής ασφάλειας.

4. Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους και στις τρεις ζώνες περιμετρικά του ΟΑΚΑ ώστε να απομακρύνονται όσοι στερούνται εισιτηρίων.

5. Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του αγώνα να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

6. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο ΟΑΚΑ φιλάθλων που φέρουν πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

7. Οι θύρες του ΟΑΚΑ θ’ ανοίξουν στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 23/12/2013.

8. Εντός του αγωνιστικού χώρου θα παρευρίσκονται μόνο όσα άτομα έχουν δικαίωμα και προβλέπονται από τον κανονισμό/προκήρυξη της διοργάνωσης.

9. Απαγορεύονται τα μεταλλικά αντικείμενα όπως κέρματα κι αναπτήρες. Οι φέροντες θα τα παραδίδουν στην είσοδο κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

10. Δεν θα ισχύσουν οι οποιεσδήποτε ταυτότητες ελευθέρας. Οι εκπρόσωποι του Τύπου θα εισέρχονται με τη σχετική διαπίστευση που θα έχει εκδώσει η ΕΟΚ.

Ενότητες