ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Σχεδιάζουν τις τιμές για τον Φέρεντς Πούσκας

Συνάντηση είχε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς για να προγραμματιστούν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν το προσεχές καλοκαίρι στη μνήμη του Φέρεντς Πούσκας.

Σχεδιάζουν τις τιμές για τον Φέρεντς Πούσκας

Στην Αθήνα, την εβδομάδα που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβείας της Ουγγαρίας, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Ο, Ηλία Μιχαλαριά, του αθλητικού συμβούλου του Ούγγρου Πρωθυπουργού, κ. János Jakab και προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ουγγρικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ferenc Puskás, καθώς επίσης και του κ. György Szöllősi, διευθυντή επικοινωνιών της Ουγγρικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ferenc Puskás.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Αθήνα, κυρία Eszter Sándorfi και ο κ. Νίκος Σακκούλης, πρώην διερμηνέας του Ferenc Puskás, συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος με τον οποίο θα κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου ποδοσφαιριστή και προπονητή του Παναθηναϊκού Ferenc Puskás στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Σχεδιάζεται, λοιπόν, τον Ιούνιο του 2014, στον τόπο των επιτυχιών του Puskás,  στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, να δημιουργηθεί ένας χώρος μνήμης με ανάγλυφη και δίγλωσση αναμνηστική πλάκα στο γήπεδο του Π.Α.Ο., στην πλευρά της πολυσύχναστης Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας μεταξύ της ακαδημίας νέων του Παναθηναϊκού και της ακαδημίας Puskás, αλλά και μια σειρά αφιερωμάτων με έκθεση και προβολή ταινιών ως φόρο τιμής στη μνήμη του θρυλικού αθλητή και προπονητή.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.037 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ουγγρική αντιπροσωπεία έκανε επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Κορωπί και είχε συζήτηση και με τον κ. Ιωάννη Σαμαρά, τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας. Ο κ. János Jakab και ο κ. György Szöllősi προσκάλεσαν την ομάδα Κ17 της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός στο παραδοσιακό πασχαλινό κύπελλο Puskás-Suzuki για έβδομη φορά, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2014 στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά της Ακαδημίας Puskás. Τα τελικά του τουρνουά θα διεξαχθούν αυτή την φορά στο καινούριο μίνι γήπεδο της Ακαδημίας.

Ο Ferenc Puskás διετέλεσε προπονητής του Παναθηναϊκού από το 1970 έως και το 1974 και της ΑΕΚ την περίοδο 1978-1979. Οδήγησε και τις δύο ομάδες στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τον Παναθηναϊκό έκανε λαμπρή πορεία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, το 1971, με τον αποκλεισμό της Jeunesse Esch  (Λουξεμβούργο), της Slovan Bratislava (Τσεχοσλοβακία), της αγγλικής Everton και του Ερυθρού Αστέρα, έφτασε στο τελικό στο Wembley εναντίον του Ajax. Αυτό αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο μεγάλη επιτυχία στο ελληνικό συλλογικό ποδόσφαιρο, την οποία θυμούνται οι φίλαθλοι με ατελείωτη υπερηφάνεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...