ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ας μιλήσουμε για τον κ. Κομπότη…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο Panathinaikos24.gr για την... κουλτούρα Κομπότη και την ποιότητα που χαρακτηρίζει τον μεγάλο αυτό παράγοντα.

Ας μιλήσουμε για τον κ. Κομπότη…

Αν θέλαμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις δεν θα «αγγίζαμε» πρόσωπα. Δεν θα κατακρίναμε πρακτικές τύπου Κομπότη. Ή θα το κάναμε με έναν τρόπο επιδερμικό. Με μια δημοσιογραφία… nounou light. Επειδή, όμως, το επάγγελμά μας, απαιτεί κριτική, πλην της καταγραφής των γεγονότων, ας ασχοληθούμε με τον ιδιοκτήτη του Λεβαδειακού.

Ο κ. Κομπότης έκανε το εξής: Απαγόρευσε σε συνεργείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να βιντεοσκοπήσει την αναμέτρηση στη Λιβαδειά. Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν πάρει άδεια από τη NOVA για να το κάνουν, προκειμένου να μοιράσουν το υλικό στο τεχνικό τιμ και αυτό με τη σειρά του να αναλύσει το ματς, ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Βοιωτίας προέταξε τα στήθια του και απαγόρευσε στους τεχνικούς να πάρουν πλάνα! «Ετσι θέλω», φέρεται να απάντησε όταν η ερώτηση ήταν ένα απλό «γιατί»…

Ο κ. Κομπότης είναι το στυλ παράγοντα που έχει «παντρευτεί» με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τύπος λαϊκός, μιλάει με «όρους πιάτσας», ξέρει πολύ καλά να κάνει τις δικές του δημόσιες σχέσεις, όπως και το να καταστρώνει τη στρατηγική με βάση τα «στρατόπεδα» που κυριαρχούν. Χαζό δεν τον λες σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, πανέξυπνο, δίχως καμία μα καμία αμφιβολία.

Είναι, επιπροσθέτως, ο παράγοντας που ενίοτε θα κάνει τον δικό του σαματά. Τα παραδείγματα του παρελθόντος είναι αρκετά και γνωστά. Ολοι μας θα θυμόμαστε τα «θαυμαστά λόγια» στα αποδυτήρια του γηπέδου της Λιβαδειάς, σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν προπονητής του «τριφυλλιού» ήταν ο Χενκ Τεν Κάτε. «Αντε τώρα να δούμε τι θα πει αυτή η αδερφάρα στη συνέντευξη Τύπου», φώναζε καμαρωτός ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού, στους δημοσιογράφους. Ατάκες, που προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα. Η απάντησή του, αποστομωτική: «Δεν έχω τίποτα με τον κ. Τεν Κάτε, είναι οικογενειάρχης και έχει μια υπέροχη κόρη». Ηταν ο ίδιος, βέβαια, που έκανε τηλεφωνήματα σε ρεπόρτερ, απαιτώντας να του απαντήσουν «γιατί γράφτηκαν τέτοια πράγματα». Ιδιωτικός χώρος, άλλωστε, είναι τα αποδυτήρια. Ο καθένας μιλάει, όπως γουστάρει, κι ας είναι δημόσιο πρόσωπο κι ας εκπροσωπεί μια ομάδα. Ψιλά γράμματα…

Ολοι, επίσης, θα θυμόμαστε την ατάκα του σε συνεδρίαση της Super League σε συνάδελφό του: «Εβγα έξω μωρή καπότα να σε γαμ…». Προφανώς, κι αυτό είναι στα πρότυπα της «ελληνοπαραγοντικής κουλτούρας». Διότι, όταν είμαστε τέτοιοι παράγοντες, δεν κωλώνουμε. Τα λέμε χύμα και τσουβαλάτα. Είμαστε άντρες, άλλωστε! Δεν είναι, φυσικά, μόνο αυτά. Είναι πολλά ακόμη ωραία. Στα πλαίσια του ρεσιτάλ από τον κ. Κομπότη στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κίνηση του κ. Κομπότη να απαγορεύσει τη βιντεοσκόπηση από το συνεργείο της ΠΑΕ, πιθανότατα θα θεωρηθεί από τους περισσότερους ως «πταίσμα». Καταδεικνύει, όμως, κατ’ εμέ το ποιόν αυτών των παραγόντων, που, για ένα μυστήριο (;) λόγο, θεωρούν –εδώ και χρόνια- ότι το ποδόσφαιρο τους ανήκει. Για να το θέσω καλύτερα διατυμπανίζουν κατά καιρούς ότι «εμείς είμαστε το ελληνικό ποδόσφαιρο». Μη νομίζετε ότι ο κάθε κ. Κομπότης θα σταματήσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές. Οσο επικρατούν οι «παράγοντες πιάτσας», άλλο τόσο θα υπάρχουν αυτά. Διότι, πολύ απλά, έτσι έχει μάθει να λειτουργεί το «γύρω γύρω» του αθλήματος που όλοι αγαπάμε. Με ανθρώπους που έχουν… κουλτούρα Κομπότη. Και του χρόνου με υγεία…

Υ.Γ.: Θα παρακαλέσω όλες και όλους το εξής: Στα κείμενα που γράφονται σ’ αυτόν εδώ τον διαδικτυακό τόπο, θα συμφωνούμε και θα διαφωνούμε. Όπως, επίσης, θα δεχόμαστε τις απόψεις των αναγνωστών. Επιθυμία μας, όμως, είναι, όλο αυτό να γίνει δίχως ύβρεις και κραυγές. Θερμή παράκληση, λοιπόν, να το σεβαστείτε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE