ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στήλες

Ας βοηθήσουμε όλοι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Πριν από περίπου ένα μήνα είδα για πρώτη φορά το ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων. Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το οποίο μετρά 101 χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, κινδυνεύει με «λουκέτο».

Ας βοηθήσουμε όλοι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Του Βασίλη Μοιρώτσου στο rebuke.gr

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (http://www.pen-kallithea.gr/ εδώ είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας του), επιχορηγούμενο από το υπουργείο Εργασίας, μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Λάθος. Πρώην επιχορηγούμενο, διότι το 2013 δεν έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης δόσης, με αποτέλεσμα να έχει υπάρξει κενό 250.000 ευρώ.

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί σήμερα 28 παιδιά, από 2,5 έως 5,5 ετών. Παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε καν τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα τα 21 απ’ αυτά να τα πηγαίνουν εκεί κάθε Δευτέρα και να τα παίρνουν Παρασκευή. Δυστυχώς, η κρατική χρηματοδότηση φαίνεται πως δεν έχει… περίσσευμα για να βοηθήσει λιγότερα από 30 παιδιά να ζουν με αξιοπρέπεια. Παιδιά που δεν μπορούν καν να αποφασίσουν για την τύχη τους. Φυσικά, σε άσχημη μοίρα είναι και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο, αλλά ούτε πορείες μπορούν να κάνουν, ούτε να διαμαρτυρηθούν. Βλέπετε, πρέπει να προσέχουν και να φροντίζουν τα παιδάκια.

Το Εθνικό Πρότυπο Νηπιοτροφείο ψάχνει πόρους (αφού κάποιοι προτιμούν να μοιράζουν εκατομμύρια για να χτιστούν γήπεδα και δεν δίνουν χρήματα για μικρά παιδιά) προκειμένου να μην κλείσει και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να γίνει ακόμα δυσκολότερη η ζωή των παιδιών. Στην προσπάθεια ενίσχυσης του ιδρύματος, ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, διοργανώνουν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 11:45 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης» (Καλυψούς 7 & Γρ. Λαμπράκη, Καλλιθέα), μεταξύ της ΜΙΚΤΗΣ Ε.Κ.Α. και της ποδοσφαιρικής ομάδας του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Εσοδα τα οποία δεν θα έρθουν μόνο από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Οποιος επιθυμεί, μπορεί να περάσει αυτές τις μέρες από τα γραφεία του NovaΣΠΟΡ FM (Δαβάκη 58, Καλλιθέα) και να προμηθευτεί προσκλήσεις, οι οποίες έχουν συμβολική συνεισφορά αλληλεγγύης 2,5 ευρώ. Ας κάνουμε τουλάχιστον εμείς μία προσπάθεια για τη βοήθεια των 28 παιδιών που βρίσκονται εκεί. Και ας ακουστεί όσο περισσότερο γίνεται ο κίνδυνος του «λουκέτου» του ιδρύματος, μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος να βοηθήσει και να διατηρηθεί ζωντανό το χαμόγελο αυτών των παιδιών.

Υγ: Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της προσπάθειας που κάνει τούτο εδώ το σάιτ που με φιλοξενεί, σε πολλούς τομείς. Παιδιά με ευαισθησίες, έτοιμα να βοηθήσουν όποτε κι αν τους ζητηθεί τον συνάνθρωπο τους. Σπανίζουν άνθρωποι όπως ο Πάνος, ο Διονύσης, η Χριστίνα και η υπόλοιπη παρέα.

Το rebuke.gr θα βοηθήσει εμπράκτως την προσπάθεια, με την δική του συμβολική συνεισφορά αλληλεγγύης και με την παρουσία των παιδιών που δουλεύουν, στο γήπεδο την Κυριακή. Τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου γι’ αυτό και τους ζητάω συγγνώμη που θα τους αναγκάσω να με δουν και μένα να ταλαιπωρώ τη μπάλα στο γήπεδο. Φίλε Πάνο, για τα παιδάκια θα το κάνω και όχι φυσικά επειδή νομίζω πως είμαι κάποιος αδικημένος Σαραβάκος…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.