ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Θα φανεί η δουλειά του Αναστασίου»

Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε στο «match programme» του σημερινού αγώνα με τη Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο. Ο Ελληνοπολωνός ζήτησε υπομονή από τον κόσμο και εξέφρασε τη στήριξή του στον προπονητή.

«Θα φανεί η δουλειά του Αναστασίου»

«Με τις συνθήκες που επικρατούν στο ποδόσφαιρο σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, η ανάπτυξη και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να στήσεις μια ομάδα», τόνισε ο μεγάλος Βαζέχα, νυν προπονητής της Καλλιθέας.

Πριν 24 χρόνια και πέντε ημέρες ο Βαζέχα έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα:

«Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ λίγες μέρες στη χώρα. Την πρώτη μου μέρα στην Ελλάδα είδα τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, πρόλαβα να κάνω μερικές προπονήσεις και έπαιξα στον αγώνα με την ΑΕΚ. Προερχόμουν από αγωνιστική απραξία γιατί στην Πολωνία είχαμε διακοπή στο πρωτάθλημα και δεν ήμουν έτοιμος. Θυμάμαι ότι είχα μια ευκαιρία απέναντι στον Μήνου, αλλά δεν ήμουν ακόμη έτοιμος να παίξω στο επίπεδο που μπορούσα. Θυμάμαι μάλιστα ότι το Στάδιο είχε κόσμο και από τις δύο ομάδες. Δεν ήταν βέβαια γεμάτο όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά είχε πολύ περισσότερο κόσμο σε σχέση με σήμερα».

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 80.081 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκείνο το παιχνίδι σηματοδότησε την αρχή μιας σπουδαίας και πολυετούς καριέρας στον Παναθηναϊκό για σένα. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές ωστόσο δύσκολα μένουν πλέον για πολλά χρόνια σε μια ομάδα γενικά και στον Παναθηναϊκό ειδικότερα…

«Έτσι είναι. Πολλές φορές έχει να κάνει με το χαρακτήρα του καθενός. Πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές σήμερα βλέπουν την Ελλάδα σαν ενδιάμεσο σταθμό για να πάνε στη συνέχεια σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Εγώ από την αρχή ήθελα να μείνω. Στη χώρα όλα ήταν καταπληκτικά, η οικογένειά μου ήταν πολύ ικανοποιημένη εδώ και στην ομάδα όλα πήγαιναν μια χαρά. Όταν ο πρόεδρος μου πρότεινε να ανανεώσω το συμβόλαιό μου δεν το σκέφτηκα καθόλου».

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύ κουβέντα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Γνωρίζεις πολλούς από αυτούς, κάποιους τους έχεις παρακολουθήσει και σε προπονήσεις παλιότερα. Ποια η γνώμη σου;

«Πιστεύω πως αυτά τα παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν και να προχωρήσουν βοηθώντας και την ομάδα. Θα πρέπει όμως ο κόσμος να καταλάβει ότι χρειάζεται υπομονή. Όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο –και αυτή η ομάδα είναι καινούργια – απαιτείται χρόνος για να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Πρόσφατα βρεθήκατε και στο προπονητικό κέντρο με την ομάδα σας, την Καλλιθέα, για ένα φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα. Ποια είναι η γνώμη σας για τους νέους παίκτες της ομάδας;

«Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιο παιδί συγκεκριμένα. Ο Γιάννης Αναστασίου κάνει μια πολύ καλή δουλειά και δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Με τις συνθήκες που επικρατούν στο ποδόσφαιρο σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, η ανάπτυξη και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να στήσεις μια ομάδα. Θα το πω όμως και πάλι: χρειάζεται υπομονή από όλους. Από τους φιλάθλους, από τη διοίκηση, από τους προπονητές και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ακόμα».

Εσύ ήσουν μέλος της ομάδας και κατά την περίοδο ανανέωσης κατά κάποιον τρόπο ανάλογης με τη σημερινή, υπό την έννοια ότι ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα πολλά νέα παιδιά. Τι πιστεύεις ότι είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις;

«Η διαφορά είναι πως οι ξένοι που υπήρχαν ήδη στην ομάδα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Γενικά είμαι της άποψης ότι δεν έχει νόημα να φέρνεις έναν ξένο ποδοσφαιριστή αν δεν κάνει πραγματικά τη διαφορά. Αν δεν την κάνει, καλύτερα να παίξει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι που πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά. Όμως, από την άλλη είναι δύσκολο να επιλέξεις τους κατάλληλους ξένους γιατί πρέπει εκτός από τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά να ταιριάξουν στην ομάδα και σαν χαρακτήρες και να δέσουν με το σύνολο».

Ποια η γνώμη σου για την τωρινή ομάδα;

«Πιστεύω πως η ομάδα θα πετύχει το στόχο της να μπει στα playoff. Θα είναι επιτυχία. Αυτό θα βοηθήσει τους παίκτες να αποκτήσουν σιγά-σιγά εμπειρίες και του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτεροι. Όσο περνάει ο καιρός και δένει το σύνολο πιστεύω ότι θα φανεί και η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο προπονητής»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...