ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Όνειρο η Λεωφόρος, στόχος η δυνατή ομάδα»

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, στην μελέτη του ΠΑΝ.ΚΙ για τη Λεωφόρο, μίλησε για το μεγάλο στόχο της ομάδας, ενώ υπογράμμισε ότι σε ένα χρόνο θα γίνει η ανακατασκευή του «Απ.Νικολαϊδης». Τι είπε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Όνειρο η Λεωφόρος, στόχος η δυνατή ομάδα»

Σε “καυτά” θέματα της Παναθηναϊκής επικαιρότητας στάθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις του κοινού. Γήπεδο, ΠΑΝ.ΚΙ, Γιαννακόπουλος… μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι κοντά στα 45εκ. ευρώ ,έριξε τις «μπηχτές» του για την κατάσταση στο ελληνικού ποδοσφαίρου και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ πρόσθεσε ότι περιμένει την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά όσα έγιναν στην Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας:

Στο πάνελ της Γενικής Συνέλευσης ήταν σύσσωμο το ΔΣ της Συμμαχίας το οποίο αποτέλεσαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Αριστείδης Καμάρας, Βασίλης Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Ρισβάς, Νάσος Καϋμενάκης, Τάκης Οικονομόπουλος, Γιάννης Ηρειώτης, Γιώργος Καρανάσος και Αθηνά Μπαλωμένου.

Μετά την αρχική τοποθέτηση του κ. Καμάρα τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Αθηνά Μπαλωμένου.“Τον Μάρτιο του 2012 η ΠΑΕ αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της. Χωρίς διοίκηση, με ελάχιστα χρηματικά διαθέσιμα και τους βασικούς μετόχους να αδυνατούν να συμφωνήσουν σε κοινή πολιτική, η ΠΑΕ βάδιζε σε αποκλεισμό από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε ανάλογες καταστάσεις στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποβιβασμό στη Δ’ .

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.010 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία τα ανέτρεψε αυτά. Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων ο ΠΑΟ κατάφερε να εξασφαλίσει αδειοδότηση ενώ με μεταβίβαση μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας πέρασε στα χέρια των φιλάθλων της. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία αύξησε το ποσοστό της σε 75,89%. Τη σεζόν 2013-14 η Συμμαχία αριθμεί πάνω από 9.000 μέλη” είπε αρχικά η κυρία Μπαλωμένου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά πεπραγμένα της Συμμαχίας:”Τα συνολικά έσοδα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανέρχονται σε 2.849.577, τα 2.715.276 ευρώ έχουν ήδη εισπραχθεί, το δε υπόλοιπο ποσό αντιστοιχεί σε μηνιαίες δόσεις πιστωτικών καρτών. 1,1 εκατ. ευρώ προήλθε από μεταβίβαση λόγω δωρεάς για τη μεταβίβαση των μετοχών από την εταιρία “Άμεση Στήριξη” η οποία ενήργησε αρχικά για να μην χαθεί χρόνος. 557.971 είναι το σύνολο εξόδων για τη χρήση 2012-13. 183.444 από αυτά είναι έξοδα διαφημιστικής προβολής, 38.912 ευρώ έξοδα μεταβίβασης μετοχών, 183.825 έξοδα λειτουργίας, 77.390 έξοδα σύστασης σωματείου.

Η συμμετοχή της Συμμαχίας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν 1.981.500 ευρώ. Σημαντικό να αναφερθεί ότι η Συμμαχία μετά από δωρεές, συμμετείχε σε περαιτέρω αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και κατέχει πλέον ποσοστό που ξεπερνά το 75%. Εισφέρθηκαν στο σωματείο μας από την “Άμεση Στήριξη” 1,5 εκατ. ευρώ καθώς επίσης και οι μετοχές του κ. Πατέρα.

Τα λειτουργικά έξοδα ήταν έξοδα σύστασης, έξοδα μεταβίβασης τα οποία έχουν εξοφληθεί πλήρως, έξοδα διαφημιστικού χρόνου τα οποία στο σύνολο τους είναι δωρεά και τα υπόλοιπα 77.000 δεν θα εξοφληθούν και είναι δωρεά. Οι συναλλαγές με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έναντι των αυξήσεων του Μετοχικού κεφαλαίου έχουν πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μιλάμε για την περσινή χρήση με συνολικό έξοδα εκροών 1.300.000 και πλέον”.

Αλαφούζος: “Ο Πατέρας άφησε 18εκ. ευρώ πλεόνασμα”

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης τον λόγο πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος έκανε μια αρχική τοποθέτηση και στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τα μέλη της Συμμαχίας. “Από την εμφάνιση της Συμμαχίας μέχρι σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Συμμαχία έχει εισφέρει 10.203.000 ευρώ, αυτό το λέω γιατί οι Παναθηναϊκοί δεν θέλουμε να κάνουμε διαφήμιση για τα ποσά που δίνουμε. Όσον αφορά το θέμα των εισιτηρίων, η συμφωνία μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη είναι να πληρώνεται ένα συγκεκριμένο ποσό ασχέτως εισιτηρίων για να μην μπερδεύεται το πράγμα. Ελπίζω ο Ερασιτέχνης να είναι ικανοποιημένος” είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

Φεύγοντας ο κ. Πατέρας άφησε χρέη ή κάποια λεφτά στην ομάδα;

“Όταν έφυγε ο κ. Πατέρας από ότι ξέρω το ταμείο του Παναθηναϊκού ήταν θετικό και είχε 18 εκ. ευρώ. Τα χρέη δημιουργήθηκαν διότι από εκεί και πέρα οι επόμενες διοικήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ μεγάλο κόστος σε ρόστερ και οι μέτοχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να βάλουν τα χρήματα που ήθελε η ομάδα. Φέτος ο Παναθηναϊκός αν δεν είχε να πληρώνει αποζημιώσεις σε παλιούς παίκτες όπως ο Μπουμσόνγκ θα έβγαινε μια η άλλη”.

Για τη Συμμαχία πληρώνουμε 50 ευρώ. Μπορούμε να πληρώσουμε 100 για την ομάδα μας; “Δωρεά μπορείτε να κάνετε όποτε θέλετε”.

Θα πάρουμε αδειοδότηση; Ανακοίνωσε ο κ. Σγουρός ότι θα πάρουμε 7 εκατ. ευρώ για τη Λεωφόρο. Θα τα πάρουμε;

“Για την αδειοδότηση είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Έχουμε καθαρό πιστοποιητικό χωρίς καμία παρατήρηση και δεν βλέπω λόγο να μην πάρουμε την άδεια. Όσον αφορά το γήπεδο είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο μελέτες και προετοιμασίες για να ανασκευαστεί το γήπεδο της Λεωφόρου. Έχουμε αποφύγει να κάνουμε μεγάλες δηλώσεις, η ελπίδα μας όμως είναι μόλις τελειώσει η φετινή σεζόν να αρχίσουν τα έργα”.

Με το θέμα του Γιαννακόπουλου τι θα γίνει; Θα γυρίσουμε στο ΟΑΚΑ;

“Τι θα κάνει ο κ. Γιαννακόπουλος μπορεί να σας το απαντήσει εκείνος. Εγώ θα έμενα στη Λεωφόρο”.

Στο άρθρο 20 του καταστατικού αναφέρεται ότι χρειάζεται ΓΣ για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων. Θα ισχύσει και για τις μετοχές; “Υποθέτω όταν ο κ. Γιαννακόπουλος αποφασίσει να προχωρήσει η απόκτηση του πακέτου θα γίνει από αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και πριν προχωρήσουμε σε αυτό σίγουρα θα φέρουμε την πρόταση στην Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει τι μέλει γενέσθαι”.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας τι λέει για την πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ. για το γήπεδο; Γίνεται; Την έχετε μελετήσει;

“Η πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ είναι ένα πάρα πολύ ωραίο όνειρο που όλοι οι Παναθηναϊκοί θα ελπίζαμε να γίνει. Δεν ταιριάζει ίσως στις σημερινές συνθήκες γιατί χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να γίνει και πολλές αλλαγές χρήσεως. Φέτος δεν έγινε μέλος ο κ. Καμίνης”.

Ανάπηρο τον έκαναν, δεν ήταν, το θέμα είναι πως μπορεί να περπατήσει αυτός ο σύλλογος. Να κάνουμε βήματα μεγάλα.

“Αν αντί για 9.000 μέλη ήταν 190.000 μέλη θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και γήπεδο. Δυστυχώς από τα 2 εκ. φίλαθλοι που είμαστε μόνο οι 9.000 πίστεψαν στην Συμμαχία. Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το θέμα. Ποτέ δεν υπήρξε ανάπηρος ο Παναθηναϊκός. Διαφωνώ μαζί σας”. Πώς μπορεί να γίνει γήπεδο εδώ ή κάπου αλλού που νομίζουμε ότι μπορεί να γίνει γήπεδο;

“Εμείς ελπίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα το γήπεδο θα είναι 22.000 θέσεων και πλέον, να έχει σουίτες και να φέρει παραπάνω έσοδα στον Παναθηναϊκό. Εμείς προσπαθούμε σιγά-σιγά. Νομίζω ότι αν το γήπεδο γίνει όμορφο και χτιστεί ξανά και επειδή η ομάδα μας πάει καλά, θα έρθει ο κόσμος και πάλι δίπλα μας”.

Σε αυτό το σημείο πήρε τον λόγο ο κ. Καϋμενάκης για να προσθέσει:“Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη να κάνει κάλεσμα και διαφήμιση, έπρεπε όλος ο κόσμος να είναι δίπλα στην ομάδα του. Το γιατί δεν είναι δεν το ξέρω. Το θέμα είναι ότι εδώ 9.000 άνθρωποι καταφέραμε τον Παναθηναϊκό να μην πάει Δ’ Εθνική και να βρούμε μεγαλοεπενδυτή. Εμείς οι 9.000 θα τον στηρίξουμε και στο μέλλον δεν χρειαζόμαστε κανέναν να του κάνουμε ιδιαίτερη πρόσκληση για να έρθει να στηρίξει την ομάδα του”.

Θέλω τη γνώμη σας εάν το εγχείρημα του ΠΑΝ.ΚΙ. θα έχει την τύχη του Βοτανικού; Επίσης εάν αγοραστεί η ΠΑΕ από τον Γιαννακόπουλο, η Συμμαχία θα κρατήσει ποσοστό;

“Για το θέμα του γηπέδου του ΠΑΝ.ΚΙ θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένα αρνητικό στοιχείο να υπάρχει ένα όνειρο και να προσπαθήσουμε να το φέρουμε σε υλοποίηση. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι οι επισκευές στο γήπεδο, εσωτερικά θα ανασκευαστεί, θα έχει ένα δεύτερο όροφο κερκίδων εκτός από την “13” που θα μείνει ως έχει και το σύνολο των θέσεων θα είναι 21.000 έως 22.000. Τα έργα θα ξεκινήσουν τον Μάιο και ελπίζουμε να μην έχουμε προσφυγές. Σε ότι αφορά την δεύτερη ερώτηση να πω ότι σίγουρα η Συμμαχία θα κρατήσει το ποσοστό της”. Σε αυτή την ερώτηση θέλησε να τοποθετηθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΝ.ΚΙ., κ. Μαραγκουδάκης: “Υπάρχει ομόθυμη επιθυμία να έχουμε γήπεδο στη Λεωφόρο. Όσο για τις αμφιβολίες ας αναλογιστούμε πού βρισκόμασταν πριν ένα χρόνο. Ήμασταν στο ΟΑΚΑ, η Λεωφόρος ήταν στα πρόθυρα κατεδάφισης με το νόμο Μπιρμπίλη και σύντομα όλα αντιστράφηκαν. Γυρίσαμε στη Λεωφόρο, η κατεδάφιση αποφεύχθηκε για μια πενταετία και με ενέργειες της διοίκησης και πιστεύουμε ότι θα πάει παραπέρα. Υπήρξε η πρώτη θεσμική παραδοχή με την εξαγγελία της Περιφέρειας Αττικής ότι ο Παναθηναϊκός μένει στη Λεωφόρο.

Στη σημερινή πραγματικότητα τα έργα που εξαγγέλθηκαν της περιορισμένης ανακατασκευής είμαστε θετικοί. Ως προς τη δική μας πρόταση, μπορεί να είναι όνειρο αλλά είναι εφικτό. Για να γίνει δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Όταν γίνει το γήπεδο των 22.000 θέσεων πρέπει να μην χωράμε, να το γεμίζουμε για να δείξουμε ότι θέλουμε νέο γήπεδο. Πρώτα εμείς πρέπει να το δείξουμε ότι θέλουμε να γίνει το όνειρο.

Εάν το δείξουμε ούτε προσφυγές, ούτε κορμοράνοι θα μας εμποδίσουν. Άλλωστε η δική μας πρόταση δεν περιέχει τα λάθη του Βοτανικού. Είναι καλά μελετημένη και κάνει καλό στην περιοχή. Έχει σκοπό ο Παναθηναϊκός να είναι οργανικό κομμάτι της περιοχής και να πάμε όλοι μαζί ψηλά. Να είμαστε αισιόδοξοι. Εάν τα 9.000 της Συμμαχίας αυξηθούν, τότε πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες για όλα. Ακόμα και αν αλλάξει η ιδιοκτησία δεν πρέπει να επαναπαυθούμε. Όποιος και αν έχει τις μετοχές, ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος”.

Κάτι πρέπει να κάνουμε με τα πρόστιμα;

“Η πρόκληση που δεχόμαστε από την ΕΠΟ και τη διαιτησία είναι απίστευτη. Γενικά συγκρατούμαι γιατί βάζουν πρόστιμα. Άλλοι λένε και δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχει ένα όριο στην αυθαιρεσία, στη διαφθορά και στη σαπίλα. Γρήγορα φτάνουμε στο όριο. Είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή”.

Αν έρθει κάποιος επενδυτής, μπορεί κάποιος να το μπλοκάρει αυτό το πράγμα; Κάποιος που έχει παρκάρει τις μετοχές του; “Όχι”.

Έχετε εξετάσει προϋποθέσεις παράλληλης Λίγκας;

“Όλα τα έχουμε σκεφτεί αλλά προτιμάμε να φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και να τους κερδίσουμε όλους έτσι. Το όραμα μιας ισχυρής ομάδας με παιδιά από την ακαδημία και παιδιά από όλη την Ελλάδα δεν είναι αμελητέο. Η Ντόρτμουντ αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και τα τελευταία χρόνια έκανε μια ομάδα με βάση τις ακαδημίες της και με μεταγραφές μόλις 3 εκ. ευρώ. Μπορεί να μην είχε Μαρινάκη αλλά ας γίνουμε Ντόρτμουντ και δεν θα μπορεί να μας σταματήσει κανείς”. 17 εκατ. ευρώ άφησε ο Πατέρας, όταν ανέλαβε η Συμμαχία ήταν μείον. Η Συμμαχία έβαλε 10 εκατ. ευρώ. Τώρα το μείον πόσο είναι χωρίς να υπολογίσουμε την επένδυση για το Απήλιον;

“Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού είναι 45 εκατ. ευρώ. Εκεί συμπεριλαμβάνονται τα συμβόλαια και όλες οι υποχρεώσεις παικτών που έχουν φύγει. Περίπου τα 30 είναι από το παρελθόν. Οι μελλοντικές μας δεσμεύσεις είναι 15”.

Για το θέμα που προέκυψε με τον ύμνο και που σέρνει τον Παναθηναϊκό στα δικαστήρια. Είναι Παναθηναϊκός αυτός που τον έγραψε;

Μπαλωμένου: “Ο ύμνος γράφτηκε από τον αείμνηστο Μουζάκη και οι στίχοι είναι του κ. Οικονομίδη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αγωγή που είναι παλιά. Απαιτούνται δικαιώματα από μια παλιά διαφήμιση. Προσπαθούμε να βρούμε μια συμβιβαστική λύση με τους κληρονόμους και μέσα σε αυτό το πνεύμα αναβλήθηκε και η υπόθεση που ήταν να εκδικαστεί προ ολίγων ημερών”.

Καμάρας: “Τον ύμνο του Παναθηναϊκού τον έγραψε ο Γιώργος Μουζάκης και τον πρόσφερε στον Παναθηναϊκό, τους στίχους ο Γιώργος Οικονομίδης και τους πρόσφερε στον Παναθηναϊκό. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιο γραπτό ντοκουμέντο από τους δωρητές. Πράγματι ήταν μια προσφορά αυτών των ανθρώπων αλλά δεν υπάρχει ντοκουμέντο. Το πρόβλημα δεν το δημιουργούν οι κληρονόμοι αλλά κυρίως η ΑΕΠΙ. Έχω την πεποίθηση πως θα βρεθεί μια λύση”.

Θα παραμείνει ο Λαγός στην ομάδα, θα γίνουν μεταγραφές;

“Βεβαίως”.

Σαν φίλοι της Συμμαχίας δεν θα πρέπει να λάβουμε γνώση και να ψηφίσουμε για το ενδιαφέρον του οποιουδήποτε επενδυτή και για όποιο ΟΑΚΑ θέλει να μας πάει; Δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ.

“Βεβαίως. Έχουμε ένα μοντέλο λαϊκής βάσης και οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν εδώ πέρα για οποιοδήποτε μεγάλο θέμα”.

Υπάρχει κυβέρνηση που να έχει στηρίξει ποτέ τον Παναθηναϊκό;

“Στα χέρια μας και στα πόδια μας πρέπει να στηριζόμαστε όχι στους πολιτικούς”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...