ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Και του χρόνου!

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού, επικρατώντας 67-59 στο «καυτό» ΟΑΚΑ, πέρασε στον τελικό Κυπέλλου και… ευχήθηκε με τον καλύτερο τρόπο «καλή χρονιά» στους «ερυθρόλευκους».

Και του χρόνου!

Για 20η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα διεκδικήσει το μεγάλο τρόπαιο για 15η φορά απέναντι στον Άρη (9 Φεβρουαρίου)! Το τριφύλλι… πάτησε τον Ολυμπιακό (67-59) στο “κολασμένο” ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας πως όταν σοβαρεύει το πράγμα, μιλάνε τα… αστέρια!

Ματσιούλις και Παππάς δεν… μάσησαν από τους τραυματισμούς τους και αγωνίστηκαν κανονικά προσφέροντας μάλιστα πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του Πεδουλάκη. Ο Λιθουανός είχε 11 πόντους, 12 ο Μπράμος, 10 ο αρχηγός, Διαμαντίδης, ενώ Λάσμε και Φώτσης έκαναν πολύ δουλειά στα… ψηλά!

Show από τον κόσμο που έκανε sold out στο κλειστό και δεν σταμάτησε λεπτό το τραγούδι!

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Με τους Διαμαντίδη, Κάρι, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, με τον Πεδουλάκη να αφήνει τον Γκιστ πάνω στον Σπανούλη και να αποδίδει στα πρώτα λεπτά, όπου το τριφύλλι προηγήθηκε 7-5. Κάποια λάθη και κάποια άστοχα σουτ έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να παραμένει σε απόσταση αναπνοής (12-11). Παππάς και Μπράμος πέρασαν στον αγώνα και με τα drive τους έδωσαν άλλη… πνοή στην ομάδα που έτρεξε σερί και προηγήθηκε 20-13. Ο Σλούκας έγραψε το 20-16 και κράτησε πιο κοντά τον Ολυμπιακό.

Ο Εξάστερος δεν ξεκίνησε καλά το δεύτερο δεκάλεπτο. Είχε «κολλήσει» επιθετικά, έκανε αβίαστα λάθη και η άμυνα δεν λειτουργούσε εξίσου καλά. Οι Πειραιώτες το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και προηγήθηκαν με 24-21. Τα τρίποντα των φιλοξενούμενων έβρισκαν στόχο πλέον και γι’ αυτό διατηρούσαν το υπέρ τους προβάδισμα, έστω κι οριακά (28-29). Η είσοδος του Μπατίστ έδωσε ώθηση στους «πράσινους» σε άμυνα και επίθεση που έτρεξαν σερί και προηγήθηκαν με 35-29. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό, οι παίκτες του Πεδουλάκη έχασαν τη συγκέντρωσή τους και ο Ολυμπιακός έκλεισε «κολλητά» το πρώτο μέρος (35-34).

Νευρικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες, με αποτέλεσμα στα πρώτα τρία λεπτά να μην υπάρχει σκορ. «Σεφτέ» έκανε ο Διαμαντίδης με τρίποντο (38-34). Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν περίπου στο 26’ με τον Περπέρογλου να μειώνει σε 40-37. Ο Μπατίστ έδωσε εκ νέου λύσεις από την γραμμή των βολών και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 45-39. Όπως και στο πρώτο μέρος που έχτισε μια διαφορά και την έχασε, έτσι και τώρα οι παίκτες του Πεδουλάκη… έχυσαν την καρδάρα με το γάλα, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να πλησιάσουν ξανά στο 30’ με 45-44 και το παιχνίδι να είναι ντέρμπι… για τα καλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ξανά μπροστά με 48-47 και προς στιγμήν «πάγωσαν» το ΟΑΚΑ. Ο Διαμαντίδης, όμως, δήλωσε «παρών» και με τρίποντο έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον Εξάστερο. Κι αφού μπήκε σε θέση οδηγού δεν χρειάστηκε πλέον να κάνει κάτι άλλο. Μίλησαν τα αστέρια! Ο Λάσμε τα έβαζε από παντού, κατέβαζε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, ο Μπράμος ήταν ξανά και ξανά ουσιώδης, ενώ ο Ματσιούλις ήταν πραγματικός… ταύρος που έγραψε το 61-53. Όσο και να ήθελαν οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να νικήσουν, ούτε την αρμάδα του Πεδουλάκη, ούτε τον κόσμο. Έτσι, το 67-59 ήρθε φυσιολογικά και ακόμα μια πράσινη νίκη!

Παναθηναϊκός: Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12, Κάρι 9, Μπατίστ 5, Φώτσης 2, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 3, Παππάς 6

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 3, Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (2), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.