Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζέκα στην «Πράσινη»

Τέλος του πρώτου γύρου με 30 βαθμούς για την ομάδα. Την περασμένη σεζόν ολοκληρώσατε το πρωτάθλημα, έχοντας συνολικά όλους κι όλους 42 πόντους. Τι άλλαξε; 

«Πολλά έχουν αλλάξει. Άλλαξε η ομάδα, άλλαξε ο προπονητής, αλλάξαμε νοοτροπία. Έχουμε όλοι διάθεση για να βοηθάμε την ομάδα. Προσπαθούμε πάντα για να γινόμαστε καλύτεροι. Κι αυτό το κάνουμε καλά. Είμαστε μαζί σαν οικογένεια. Πολύ σημαντικό στοιχείο».

Είσαι ικανοποιημένος από τον πρώτο γύρο, ή θεωρείς πως μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα; 

«Όχι. Δεδομένα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Χάσαμε βαθμούς σε ορισμένα παιχνίδια που δεν αξίζαμε να χάσουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο βέβαια, αλλά εμείς δεν γίνεται να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα πετύχαμε. Θέλουμε περισσότερα».

Μπορείτε να τα πετύχετε στον δεύτερο γύρο; 

«Είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε κάτι καλύτερο. Τουλάχιστον σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Δουλεύουμε ομαδικά για αυτό τον σκοπό».

Ο ρόλος που έχεις ως πρώτος αρχηγός της ομάδας, πώς σου φαίνεται; 

«Δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Προσπαθώ κι εγώ να μάθω με τη βοήθεια του προπονητή και των συμπαικτών μου. Είναι η πρώτη φορά που είμαι αρχηγός. Όπως κάθε άνθρωπος έτσι κι εγώ κάνω λάθη. Κάποιες φορές, όμως, είναι καλό να κάνεις λάθη, για να μαθαίνεις μέσα από αυτά».

Η γνώμη σου για τον Γιάννη Αναστασίου, που κάνει κι αυτός τα πρώτα του βήματα ως πρώτος προπονητής; 

«Θεωρώ ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Χτίζει καλή ομάδα, με νέους παίκτες, γεμάτη ποιότητα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι δίπλα σε όλους μας και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο Παναθηναϊκός».

Τι θα ήθελες να ευχηθείς στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Τους εύχομαι να περάσουν όμορφα αυτές τις γιορτινές μέρες, κοντά στις οικογένειές τους και να έχουμε μία ακόμα καλύτερη χρονιά το 2014. Είναι καταπληκτικοί και μας βοηθούν απίστευτα. Ειδικά φέτος είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Ενότητες