Ο λόγος; Μα, φυσικά, η ρεβάνς για τον τελικό του διηπειρωτικού με τη Νασιονάλ, που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου, με την αποστολή να βρίσκεται αρκετές μέρες νωρίτερα στην Ουρουγουάη, έπειτα από εντολή του Φέρενς Πούσκας, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν το τζετ λαγκ.

Ο προπονητής της τότε ομάδας, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αυστηρός, ενόψει του αγώνα, καθώς δεν επέτρεψε την ημέρα των Χριστουγέννων το μενού να είναι στο κλίμα των ημερών, προκειμένου οι «πράσινοι» να μην επιβαρυνθούν, λίγες μέρες πριν από το μεγάλο ματς.

Ετσι, λοιπόν, το πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση και μια χαλαρή απογευμαντική βόλτα στην πόλη. Μάλιστα, παρά τις εκκλήσεις τις ελληνικής κοινότητας του Μοντεβιδέο να παραστεί η ομάδα σε εκδήλωση, ο Πούσκας ήταν αρνητικός, τονίζοντας ότι «δεν ήρθαμε εδώ για γιορτές, αλλά για αγώνα»! Το μόνο που έγινε, ήταν μια λιτή γιορτή στο ξενοδοχείο και τίποτε παραπάνω.

Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Νασιονάλ και σε συνδυασμό με το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν κατέκτησε τον τίτλο.