ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Χριστούγεννα στο Μοντεβιδέο

Το 1971 οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έκαναν Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους και τα κοντινά τους πρόσωπα, αλλά στο μακρινό Μοντεβιδέο!

Χριστούγεννα στο Μοντεβιδέο

Ο λόγος; Μα, φυσικά, η ρεβάνς για τον τελικό του διηπειρωτικού με τη Νασιονάλ, που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου, με την αποστολή να βρίσκεται αρκετές μέρες νωρίτερα στην Ουρουγουάη, έπειτα από εντολή του Φέρενς Πούσκας, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν το τζετ λαγκ.

Ο προπονητής της τότε ομάδας, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αυστηρός, ενόψει του αγώνα, καθώς δεν επέτρεψε την ημέρα των Χριστουγέννων το μενού να είναι στο κλίμα των ημερών, προκειμένου οι «πράσινοι» να μην επιβαρυνθούν, λίγες μέρες πριν από το μεγάλο ματς.

Ετσι, λοιπόν, το πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση και μια χαλαρή απογευμαντική βόλτα στην πόλη. Μάλιστα, παρά τις εκκλήσεις τις ελληνικής κοινότητας του Μοντεβιδέο να παραστεί η ομάδα σε εκδήλωση, ο Πούσκας ήταν αρνητικός, τονίζοντας ότι «δεν ήρθαμε εδώ για γιορτές, αλλά για αγώνα»! Το μόνο που έγινε, ήταν μια λιτή γιορτή στο ξενοδοχείο και τίποτε παραπάνω.

Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Νασιονάλ και σε συνδυασμό με το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν κατέκτησε τον τίτλο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE