ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Air… Γκιστ και Λάσμε!

Με τους... δίδυμους πύργους του Παναθηναϊκού να έχουν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, ο Εξάστερος επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ με 81-61 για την 11η αγωνιστική της Α1 και στρέφει την προσοχή του στην πρεμιέρ του top-16 την άλλη εβδομάδα!

Air... Γκιστ και Λάσμε!

Πέραν των δύο προαναφερθέντων που ήταν κυρίαρχοι κάτω από τα καλάθια, σταθερή αξία ακόμα μια φορά ο αρχηγός, Δημήτρης Διαμαντίδης που τέλειωσε το ματς με 9 πόντους κι άλλες τόσες ασίστ!

Έτσι, το 2013 αποχαιρετά τον Εξάστερο… γλυκά και πλέον ετοιμάζεται για την μάχη στο ΟΑΚΑ με την Αρμάνι Μιλάνο απ’ το νέο έτος.

Το ματς:

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.052 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Διαμαντίδη, Κάρι, Μπράμο, Μαυροκεφαλίδη, Λάσμε κι ενώ επιθετικά έβρισκε λύσεις, στην άμυνα ήταν «ευάλωτος» με τον Μπόγρη να δίνει αέρα στον ΠΑΟΚ με 4 πόντους (8-12). Η είσοδος του Γκιστ στο παρκέ βελτίωσε κάπως την εικόνα του τριφυλλιού, αλλά και πάλι η διαφορά των τεσσάρων πόντων έμεινε μέχρι το 10’ (16-20), χάρη στους Κούπερ και Μπόγρη που ήταν ένας ΠΑΟΚ… μαζί.

Με τον Γκιστ να είναι εκπληκτικός και τον Κάρι να συμβάλλει αποφασιστικά, η ομάδα του Πεδουλάκη έτρεξε σερί 10-0 και πήρε τα ηνία του αγώνα… για τα καλά με το υπέρ της 26-20. Λάσμε και Μπράμος πήραν τη… σκυτάλη και με δικούς τους διαδοχικούς πόντους, η διαφορά ανέβηκε στο +10 για πρώτη φορά (36-26). Το ένα κάρφωμα διαδεχόταν το άλλο (του Φώτση τελευταίο), με αποτέλεσμα ο Εξάστερος να πάει στην ανάπαυλα με το 44-33.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο τρίποντα από τους Διαμαντίδη και Φώτση για το 50-38. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν μια προσπάθεια να επιστρέψουν και μείωσαν στους 7 (52-45), αναγκάζοντας τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ-άουτ. Ματσιούλις και Μπατίστ επανέφεραν τη διαφορά στα… φυσιολογικά της επίπεδα, με τον Γκιστ να ολοκληρώνει την τρίτη περίοδο με εντυπωσιακή τάπα, που κράτησε το 63-53 υπέρ του Παναθηναϊκού στο 30’.

Ο Εξάστερος ήθελε να δώσει θριαμβευτικό χαρακτήρα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το τρίποντο του Παππά να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +17 (72-55). Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να μην ανέβει η διαφορά πάνω από τους 20, αλλά ο γκαρντ του Παναθηναϊκού με μια βολή έγραψε το 79-59! Το τελικό έμεινε σε αυτή την… απόσταση με το 81-61 υπέρ των «πρασίνων».

Δεκάλεπτα: 16-20, 44-33, 63-53, 81-61.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 9, Μπατίστ 5, Φώτσης 7, Λάσμε 14 (7ρ.), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 15 (7ρ.), Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 6, Αποστολίδης.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11, Κούπερ 13, Χαραλαμπίδης 2, Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς 2, Τσαϊρέλης 15, Δέδας 3, Καλές 2, Μπόγρης 8, Κασελάκης 5, Λιάπης, Κόνιαρης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.