Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ετοιμάζει τον 25χρονο διεθνή άσο, δίνοντάς του νέους ρόλους στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο Μπαϊράμι (που έχασε 13 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο απ’ τα μέσα Οκτώβρη λόγω της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου) έχτισε όλη την καριέρα του μέχρι σήμερα (σε Ελφσμποργκ, Τβέντε, Μονακό, αλλά και στο ξεκίνημά του στον Παναθηναϊκό) πάνω στον ρόλο του ακραίου «διεμβολιστή», του κλασικού winger σε 4-2-3-1 ή 4-3-3.

Πλέον ο Αναστασίου σκέφτεται να του αναθέσει διαφορετικές «αποστολές», δίνοντάς του έναν πολύ πιο ελεύθερο ρόλο εντός γηπέδου. Είτε ως δεκάρι στην κορυφή του ρόμβου στο 4-4-2 είτε ως «ελεύθερο» κυνηγό πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ σε διάταξη 4-4-2 ή 4-3-2-1, ποντάροντας στην ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός (στοιχείο που τον έκανε να ξεχωρίσει σε Σουηδία και Ολλανδία), στις κάθετες μεταβιβάσεις του και στα δυνατά του πόδια/σουτ εκτός περιοχής.

Αυτό είναι το νέο αγωνιστικό στοίχημα για τον 40χρονο τεχνικό του «τριφυλλιού», που εκτιμά πως μπορεί να πάρει πολλά πράγματα απ’ τον Σουηδό άσο σ’ αυτόν τον νέο ρόλο, κάνοντας τον Παναθηναϊκό πολύ πιο… απρόβλεπτο για τους αντιπάλους του. Ειδικά απ’ τη στιγμή που ο ρόμβος δείχνει να «περπατάει» καλύτερα, απ’ το 4-3-3 που αποτέλεσε και την αρχική βάση των «πράσινων» από την προετοιμασία μέχρι και το ματς με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι το πώς θα ανταποκριθεί ο Μπαϊράμι σ’ αυτόν τον νέο ρόλο, μπαίνοντας σταδιακά απ’ το ξεκίνημα του β’ γύρου στα ματς του «τριφυλλιού». Και βεβαίως το διάστημα που θα χρειαστεί για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του, δεδομένου ότι με… άλλο στυλ παιχνιδιού άφησε την ομάδα πριν από τον τραυματισμό του και άλλο θα βρει μπροστά του, αρχής γενομένης απ’ την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 5 Γενάρη.

Ο Αναστασίου πάντως θεωρεί πως ο Σουηδός δεν θα δυσκολευτεί να μπει στον νέο ρόλο του, πολύ απλά διότι, ακόμη κι όταν τα συστήματα και οι επί χόρτου διατάξεις τροποποιούνται, η συνολική φιλοσοφία των «πράσινων» δεν αλλάζει. Κι αυτό είναι αρκετό για να τον «τραβήξει» πολύ πιο εύκολα στη νέα, εξίσου απαιτητική, αποστολή του.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου