ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο αντάρτης που τα έβαλε με τον «Καπετάνιο»

Ενα από τα καλύτερα 10άρια στην ιστορία του Παναθηναϊκού, με αριστερό πόδι- "διαβήτη" και με απαράμιλλη τεχνική. Ο αξεπέραστος Πάρις Γεωργακόπουλος, που σταμάτησε το ποδόσφαιρο μόλις στα 27 του χρόνια. Γράφει ο Πάνος Καραουλάνης στη στήλη "Τρι - φίλοι".

Ο αντάρτης που τα έβαλε με τον «Καπετάνιο»

Ψηφίζοντας την καλύτερα ομάδα μεταξύ πολλών κορυφαίων το βλέμμα μου στάθηκε σ ένα όνομα ΠΑΡΙΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και μ αυτή την αφορμή θέλησα να γράψω 2-3 αράδες για έναν απ’ τους καλύτερους αριστεροπόδαρους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν το τριφύλλι και το τίμησαν με την παρουσία τους στην ομάδα.

Για πολλούς από μας ο Πάρις πρόκειται για ένα από τα πιο προικισμένα 10άρια που έπαιξα στην ομάδα μας, μετά τον «Στρατηγό» Μίμη Δομάζο. Αριστεροπόδαρος, τεχνίτης και άριστος σουτέρ ο Γεωργακόπουλος άφησε στα μέσα της δεκαετίας του80’την Παναχαϊκή για τον Παναθηναϊκό, όπου αν και έκανε αρκετή υπομονή διαδέχθηκε τελικά τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Παρά την λατρεία του συνόλου των οπαδών, την καταξίωση για την συμμετοχή στην εθνική και τον θαυμασμό των προπονητών του που έβλεπαν την απόδοση του να ανεβαίνει καταπληκτικά, ο «Γεώ» ποτέ δεν υπήρξε συναισθηματικά δεμένος με το χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτό αργά ή γρήγορα θα φαινόταν και φτάνουμε στο μακρινό πια 1992 και την έντονη διαφωνία του με τον τότε πρόεδρο της ομάδας το Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Ο «Καπετάνιος» του έκανε πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του, τη οποία ο Πάρις την έκρινε οικονομικά απαράδεκτη και προτίμησε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 27 ετών, παρά να δεχθεί τους «περίεργους» όρους που περιείχε το τότε συμβόλαιό του με την ομάδα.

Μάλιστα στις τάξεις των οπαδών, υπάρχει ακόμα η εντύπωση πως η τότε διαφωνία του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, έγινε η αρχή για μια σειρά αντιδράσεων προς τους Βαρδινογιάννηδες και τον τρόπο διοίκησης της ομάδας.

Πλέον, ο Πάρις ζει μόνιμα στην Πάτρα, είναι γόνος εύπορης Αχαϊκής οικογένειας και ασχολείται με το «τόπι» μόνο σε επίπεδο διασκέδασης με τους φίλους του.

Στα 39 του ο Γεωργακόπουλος επανήρθε κατά κάποιο τρόπο στο ποδόσφαιρο.

Αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει πόστο στην Παναχαϊκή, ωστόσο δεν έμεινε για πολύ και πάλι αποσύρθηκε από τα ποδοσφαιρικά κοινά.

Το 2007 δέχθηκε μια πρόταση από κοινό γνωστό με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού τον Γιώργο Ορφανό και μπήκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αποτέλεσε τεράστια έκπληξη για όλους, ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ένιωσε η «ποδοσφαιρική πιάτσα», όταν στο τέλη Αυγούστου του 2008 γνωστοποιήθηκε  ότι θα ηγηθεί στο ψηφοδέλτιο για την προεδρία της ΕΠΟ με αντίπαλο τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Η κίνηση γίνονταν με τις ευλογίες του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού.

Όμως και τότε «κάτι περίεργο συνέβη» και το ψηφοδέλτιο του Γεωργακόπουλου αποσύρθηκε. Από τότε δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο προσκήνιο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...