ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Σαραβάκος για τον Βαζέχα και γκολ!

Συνεχίστε να ψηφίζετε για την κορυφαία ενδεκάδα στην ιστορία αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας που λέγεται Παναθηναϊκός. Και να θυμάστε πάντα το εξής: Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Σαραβάκος για τον Βαζέχα και γκολ!

Ο τίτλος είναι βγαλμένος από το παρελθόν. Από χρόνια αγνά, διαφορετικά, άκρως ποδοσφαιρικά και ένδοξα. Αλήθεια, πόσες φορές ακούσατε εκεί στις αρχές του ’90 τη συγκεκριμένη φράση από ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές περιγραφές; Πολλές, είναι η απάντηση. Για να ακολουθήσουν οι πανηγυρισμοί από χιλιάδες Παναθηναϊκούς στην Καλογρέζα ή σε άλλα γήπεδα.

Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η μεγάλη ψηφοφορία του panathinaikos24.gr για την κορυφαία ενδεκάδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού (από τη σεζόν 1959-60 και μετά). Μια ψηφοφορία που έχει στις επιλογές παίκτες «θρύλους». Ποδοσφαιριστές όπως ο Κυράστας και ο Χένρικσεν, ο Ζάετς και ο Ρότσα, ο Δομάζος και ο Αντωνιάδης, ο Αποστολάκης και ο Καρούλιας, ο Γραμμός και ο Λουκανίδης, ο Βάντσικ και ο Οικονομόπουλος. Τεράστιες προσωπικότητες, που τίμησαν και με το παραπάνω το «τριφύλλι» και μεγάλωσαν γενιές και γενικές Παναθηναϊκών.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό, στα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι τα τεράστια ποσοστά στο δίδυμο Βαζέχα – Σαραβάκος! Αυτός ο δαίμονας με το μουστάκι που ήρθε ένα χειμωνιάτικο μεσημέρι από την Πολωνία και ο «μεγάλος – μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι μακράν στην κορυφή των προτιμήσεών σας. Όχι, αδίκως, θα πουν οι περισσότεροι, καθώς μια ολόκληρη γενιά, ίσως και παραπάνω, μεγάλωσαν με αυτούς τους ποδοσφαιριστές, σε εποχές που το «τριφύλλι» άνθησε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ανάλυση: Ο Λινγκρ έχει το “πακέτο” για τη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού
Ανάλυση: Ο Λινγκρ έχει το “πακέτο” για τη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού 2.507 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συνεχίστε να ψηφίζετε για την κορυφαία ενδεκάδα στην ιστορία αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας που λέγεται Παναθηναϊκός. Και να θυμάστε πάντα το εξής: Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ψηφίστε εδώ https://panathinaikos24.gr/2013/12/30/ftiakste-tin-kalyteri-omada-tou-panathinaikou-olwn-twn-epoxwn/

ΣΧΟΛΙΑ