ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

«Φωτιά» το δίδυμο Πέτριτς – Μπεργκ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Μλάντεν Πέτριτς στον Παναθηναϊκό, το δίδυμο με τον Μάρκους Μπεργκ και το αριστερό πόδι - «φαρμάκι» του Κροάτη.

«Φωτιά» το δίδυμο Πέτριτς – Μπεργκ

Συνήθως, είμαι συντηρητικός στις εκτιμήσεις μου. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με μεταγραφές και με κάτι μελλοντικό. Κάτι που δεν έχουμε δει, που μπορεί να βγει, μπορεί και όχι. Αυτή τη φορά, λέω να ρισκάρω. Να προβλέψω, ενόψει της διαφαινόμενης (εκτός απροόπτου) μεταγραφής του Μλάντεν Πέτριτς στον Παναθηναϊκό.

Να την «πω» την αμαρτία μου: Καλός ο «Λούτσο», αλλά καλύτερος ο Πέτριτς! Οι «πράσινοι» πετυχαίνουν διάνα με την απόκτηση του Κροάτη άσου και αν καταφέρουν, εν τέλει, να κλείσουν τον ποδοσφαιριστή (σ.σ. ο ίδιος τονίζει ότι μέχρι την Κυριακή θα βρίσκεται στην Αθήνα), τότε θα μιλάμε για μια σούπερ μεταγραφή, αν συνυπολογίζουμε και τα δεδομένα της εποχής. Με τον Πέτριτς, το «τριφύλλι» ανεβάζει επίπεδο και ο 33χρονος μαζί Μάρκους Μπεργκ θα συνθέσουν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» στη γραμμή κρούσης. Δίχως υπερβολή, τέτοιο δίδυμο, αν όλα πάνε καλά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε στις τάξεις του τελευταία χρόνια.

Η αξία του Πέτριτς είναι δεδομένη. Επιθετικός που σκοράρει με πολλούς τρόπους, έμπειρος, με κίνητρο για επιστροφή στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Και με ένα αριστερό που «σκοτώνει». Στα «συν» το γεγονός ότι είναι δεινός εκτελεστής φάουλ.  Θα αξιοποιηθεί, δηλαδή  και σε έναν τομέα, που ο Παναθηναϊκός «πονάει» (σ.σ. μόλις ένα γκολ με απ’ ευθείας εκτέλεση, αυτό του Αμπεϊντ).

Αν πέσουν οι υπογραφές και ο Κροάτης φορ φορέσει την πράσινη φανέλα, θα πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα στον Νίκο Νταμπίζα. Τον άνθρωπο που έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή την υπόθεση και δίχως πολλά λόγια, διαρροές, πείθει αυτόν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή να έρθει στην Ελλάδα.

Υ.Γ.: Καλή χρονιά σε όλες και όλους. Υγεία, αγάπη, ευτυχία και καθημερινούς αγώνες…

ΣΧΟΛΙΑ