ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Περίπατος στο Ρέθυμνο

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί νικών με ωραίο μπάσκετ και πέρασε δια... περιπάτου και από το Ρέθυμνο. Κορυφαίος του αγώνα ο Κάρι.

Περίπατος στο Ρέθυμνο

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα χαλαρό μεσημέρι στην Κρήτη, επικρατώντας του Ρεθύμνου με 63-82 και πλέον ετοιμάζει τα πλάνα του για το ματς με την Λαμποράλ Κούτσα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά την αναμέτρηση, αλλά στην συνέχεια κατέβασε απότομα στροφές. H πρώτη περίοδος «έκλεισε» με 16-19 και όλους τους πόντους των Κρητικών τους είχαν οι Γκάμπριελ και Χαρτ. Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός θέλησε να ανοίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού για να «χτίσει» μια διαφορά… ασφαλείας. Και έδειξε να τα καταφέρνει. Με τον Κάρι να σκοράρει από την γραμμή του «τρίποντου» οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 19-26 και παρά το ότι Αγγελόπουλος και Άρμπεκ με δύο τρίποντα (έμμεσο ο πρώτος, άμεσο ο δεύτερος) μείωσαν σε 25-26, Διαμαντίδης και Ματσιούλις με δύο συνεχόμενα τρίποντα πήραν και πάλι την διαφορά με 25-32. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πέρασε αρκετά την μπάλα στο «ζωγραφιστό», και πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 35-42.

Σούπερ Διαμαντίδης, άμυνα για σεμινάριο ο Μπάμος

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 55.016 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Ρεθύμνου να μπαίνει στο παρκέ για να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι ώστε να μαζέψει την διαφορά. Το σκορ πήγε στο 39-45, αλλά ο Μάικ Μπράμος με σουτ τριών πόντων έκανε το 39-48 και πήγε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της. Οι Κρητικοί ήθελαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά από το σημείο αυτό πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός της ομάδας του «τριφυλλιού»  σκόραρε και μοίρασε έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, με αποκορύφωμα την ασίστ στον Γκιστ ο οποίος έκανε το 41-54. Ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του, με τον Πεδουλάκη να αποσύρει τον Διαμαντίδη για να πάρει ανάσες και στο 30’ το σκορ να είναι 48-61.

Σόου από Λάσμε

Το ματς είχε μπει στην τελική του ευθεία με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν ένα γρήγορο 0-6 με τους Κάρι και Γκιστ να ανοίγουν ακόμα περισσότερο την διαφορά στους 19 πόντους, 48-67. Ο Λάσμε είχε αναλάβει δράση και με εντυπωσιακό κάρφωμα «έγραψε» το 53-71 στο 34’ με τον Κάρι να «σπάει» το φράγμα των 20 πόντων διαφοράς, 53-74. Το ματς στα τελευταία λεπτά άνοιξε και από τις δύο πλευρές με την αναμέτρηση να λήγει με 83-62.

Δεκάλεπτα: 16-19, 35-42, 48-61, 63-82

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 19 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5 (1), Αγγελόπουλος 11, Ράιτ, Αντωνόπουλος, Καλαμπόκης, Κανονίδης 4, Σίννης, Λάτοβιτς 2, Αρμπέτ 9 (3), Γκάμπριελ 13 (1)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (1), Κάρι 13(3), Μπατίστ 1, Φώτσης 7(1), Ούκιτς, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 16(1), Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 3(1)

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...