ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Χρειάζεται Πέτριτς και στην άμυνα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος παραδέχεται τη μεταγραφή του Κροτάτη επιθετικού, αλλά αναρωτιέται: «Πότε θα βρεθεί, επιτέλους, ο περιβόητος νέος Χένρικσεν;»

Χρειάζεται Πέτριτς και στην άμυνα

Είναι χιλιοειπωμένο από πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού, κάθε φορά που οι διάφοροι Σαριέγκι, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Μόρις (μπορώ να αραδιάσω καμιά 20αριά ονόματα) έκαναν «γκέλα» στην άμυνα: «Που είσαι ρε Χένρικσεν. Εναν σαν εσένα θα θέλαμε». Ο Χένρικσεν είναι ένας… μύθος, παρόμοιος με εκείνον του Μάρκους Μινχ. Ποτέ μετά απ’ αυτούς ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε στις θέσεις τους ισάξιους αντικαταστάτες. Σε όλες τις άλλες θέσεις κάπως… βολευόταν το πράγμα. Αλλά εκεί, σαν να έχει πέσει κατάρα από τους δύο… ξανθομάλληδες.

Μια «κατάρα» που κρατά μέχρι τις μέρες μας κι ας έχουν περάσει χρόνια. «Αγγίζει» μέχρι και τον Σίλντενφελντ. Εχει μετατρέψει σε… παλτά παίκτες που είχαν παραστάσεις και εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα και σπουδαίους συλλόγους. Δείτε τον Μπουμσόνγκ. Σαν αστέρας ήρθε, σαν «τελειωμένος» έφυγε.

Ο Παναθηναϊκός αποκτά τον Πέτριτς και πολύ καλά κάνει. Σχεδόν… όνειρο ακούγεται για τον «μνημονιακό» Παναθηναϊκό το δίδυμο Πέτριτς – Μπεργκ. Εκτός του Πέτριτς, διαβάζουμε ότι επιχειρεί να ενισχυθεί στη μεσαία γραμμή. Κι εκεί καλά θα κάνει. Για να «τσουλάει» καλύτερα η μπάλα. Το «πίσω», όμως, είναι πρόβλημα. Ο Κουτρουμπής, ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Ρισβάνης δεν έχουν εμπειρίες. Ο «καθοδηγήτης» τους, Σίλντεφελντ, που υποτίθεται πως θα ήταν ο βράχος, ο ανίκητος, ο έμπειρος, ο ηγέτης, ο «επιτέλους βρήκαμε καλό στόπερ και δίπλα του θα μάθουν και οι νέοι», μας βγήκε το ακριβώς ανάποδο. Σαν να άφησε τον καλό του εαυτό στη Θεσσαλονίκη, από τότε που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και να έστειλε στην Αθήνα τον δίδυμο αδερφό του.

Νταμπίζας και Αναστασίου θα έπρεπε να είχαν βάλει ως προτεραιότητα (μετά την απόκτηση επιθετικού, λόγω της φυγής Φιγκερόα και της γκρίνιας – απαίτησης της εξέδρας για αντικαταστάτη) την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Μας έχουν αποδείξει και οι δύο πως έχουν τη γνώση, τις… άκρες και την καλή διαπραγματευτική τακτική ώστε να προσεγγίσουν παίκτες αξίας και εντυπωσιασμού. Να βρουν έναν… Πέτριτς για την άμυνα. Εκτός αν πιστεύουν πως ο Σίλντενφελντ θα αλλάξει και θα προσφέρει σιγουριά, ο Κουτρουμπής θα γίνει πιο γρήγορος και οι Τριανταφυλλόπουλος και Ρισβάνης πιο έμπειροι εν μια νυκτί… Στη θέση τους, θα προτιμούσα την μεταγραφή!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...