ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

«Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ»

Σαν σήμερα πριν από 53 χρόνια διεξήχθη ο πρώτος αγώνας μπάσκετ στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τον «Τάφο του Ινδού»!

«Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ»

Ηταν η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Μίλωνα, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 1961, στο νεόδμητο, τότε γήπεδο.  Ένα γήπεδο που όσο γερνάει, τόσο γοητεύει, τόσο ελκύει τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Οι μεγαλύτεροι πηγαίνουν τα απογεύματα του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις του τμήματος μπάσκετ γυναικών και θυμούνται. Οι νεότεροι, για να πάρουν «γεύση». Για να μάθουν. Η ονομασία «Τάφος του Ινδού» ανήκει, φυσικά, στον σπουδαίο, Τάσο Στεφάνου.

Μέχρι και σήμερα το κλειστό της Λεωφόρου αποτελεί τον «ναό» των φίλων της ομάδας, το «σπίτι» του Ερασιτέχνη. Ένα γήπεδο, που αν είχε «μιλιά» θα έλεγε τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του ελληνικού αθλητισμού, σε κάθε επίπεδο. Ένα γήπεδο γεμάτο αναμνήσεις, χαρές, λύπες, συγκινήσεις, ιστορικές στιγμές…

Είναι πολύ απλά «Ο Τάφος του Ινδού».  Είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορία του Συλλόγου. Είναι η κόλαση κι’ ο παράδεισος μαζί…

[jwplayer mediaid=”7111″]

[jwplayer mediaid=”7112″]

[jwplayer mediaid=”7113″]

[jwplayer mediaid=”7114″]

[jwplayer mediaid=”7115″]

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE