Ο Σουηδός, που σμίγει ξανά με τον Κροάτη άσο και οι δυο τους ετοιμάζονται να συνθέσουν το νέο επιθετικό δίδυμο του «τριφυλλιού» τόνισε για τη νέα μεταγραφή της ομάδας:

««Είναι καλός παίκτης και είναι καλό για την ομάδα να αποκτά τέτοιους ποδοσφαιριστές, όλοι οι καλοί είναι ευπρόσδεκτοι και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Ο Πέτριτς θα βοηθήσει την ομάδα και πρέπει να τον βοηθήσουμε και εμείς να προσαρμοστεί γρήγορα, αν και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει εύκολα γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και έμπειρος».

Ο Μπεργκ αναφέρθηκε και στο ματς με τον Πανιώνιο: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως ελπίζω να παίξουμε καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθόύμε και θα παλέψουμε σκληρά για τη νίκη».

Ο «killer» του Παναθηναϊκού βρέθηκε μαζί με άλλους παίκτες του «τριφυλλιού» στο παιδικό χωριό SOS και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σ’ αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης: «Είναι πάρα πολύ όμορφο αυτό που κάνουμε. Σημαίνει πολλά για εμάς να βλέπουμε αυτά τα παιδιά γιατί γνωρίζουμε ότι δεν έχουν όλοι τόσο άνετη ζωή, όπως εμείς οι παίκτες. Είναι καλό που βλέπουμε και αυτή την πλευρά της ζωής, ελπίζω η επίσκεψή μας να σημαίνει πολλά και για τα παιδιά και να έχει σημασία γι’ αυτά. Και για εμάς σημαίνει πάρα πολλά πράγματα, είμαι πατέρας δύο παιδιών, η ζωή είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο και είναι σημαντικό να βρίσκεσαι κοντά σ’ όσους έχουν ανάγκη».