ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Είσαι σκέτο παρακράτος…

«Επεμβαίνεις, επεμβαίνεις στη ζωή μου ασυγχώρητα, σε θέματα προσωπικά κι απόρρητα». Πρόταση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός να «παίξει» το Σάββατο στη Λεωφόρο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Είσαι σκέτο παρακράτος…

Για όσες και όσους δεν γνωρίζετε, από χθες έγινε γνωστό ότι η Super League και η αστυνομία λαμβάνουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την εν λόγω αναμέτρηση. Επί της ουσίας παίρνουν μέτρα, αλά… ντέρμπι! Εκκενώνουν, δηλαδή, τις τρεις σειρές στις θύρες πάνω από τη φυσούνα και τον πάγκο των φιλοξενούμενων, όπως ακριβώς είχε γίνει και στο μεγάλο ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Τότε, φυσικά, η απόφαση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ορθή. Ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι, το γήπεδο της Λεωφόρου είναι ιδιαίτερο, τα πάθη αγριεύουν. Ποια, όμως, η λογική να γίνει το ίδιο στο παιχνίδι με την ομάδα της Νέας Σμύρνης; Αγνωσται αι βουλαί των υπευθύνων…

Προσπάθησα με ψυχραιμία να τα βάλω κάτω και να σκεφτώ τι διάβολο απόφαση είναι αυτή; Ποια η εξήγησή της, τι νόημα έχει και γιατί σώνει και καλά πρέπει να θεωρηθεί το παιχνίδι του «τριφυλλιού» με τον Πανιώνιο «επικίνδυνο» και να παρθούν αυτά τα μέτρα. Ομολογώ ότι δεν κατάφερα να βρω μια λογική εξήγηση. Ας πούμε ότι είμαι χαζός ή παράλογος και οι άνθρωποι που «τρέχουν» το ελληνικό ποδόσφαιρο έξυπνοι και λογικοί.

Στο μόνο συμπέρασμα που καταλήγω είναι στο εξής: Μια τέτοια απόφαση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι αφενός μεν να σπάσει τα νεύρα φιλάθλων, που άνευ λόγου και αιτίας ταλαιπωρούνται και θα αντικρίσουν στη Λεωφόρο ένα σκηνικό «πολέμου». Αφετέρου δε, ο Παναθηναϊκός, για μια ακόμη φορά, ανακατώνεται, μπερδεύεται, με μη αγωνιστικά θέματα, τα οποία προκύπτουν από το πουθενά και μάλιστα «ετσιθελικά».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο του 2014 λειτουργεί όπως το κράτος. Με κρατικούς και παρακρατικούς που λειτουργούν με γνώμονα τα «θέλω» του «κυρίαρχου αφεντικού». Κάνουν τη δουλειά. Και μετά το «κράτος»… «δεν είδε, δεν άκουσε».

Αντε, και καλή λευτεριά…

[jwplayer mediaid=”7309″]

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ