ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιάννης Αβραμίδης

Τους Καρι…δώσε

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπορεί να ήταν για μία ακόμα φορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ραμέλ Κάρι ήταν ο παίκτης βαρόμετρο των πρασίνων. Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Τους Καρι...δώσε

Το πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη φαίνεται άνετα από την βαθμολογία του ομίλου του Παναθηναϊκού… Μόνο αυτός και η Μπαρτσελόνα έκαναν το 2/2 με τους Καταλανούς να πηγαίνουν στο ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Εφές μπορεί να αποσπαστεί από την 5η θέση, που αρχικά (για να μην παρεξηγηθώ) είναι ο στόχος (η πρόκριση στα προημιτελικά δηλαδή).

Για το αν η Κάχα είναι και αυτή «καφενείο» ας ρωτήσουμε τον Ολυμπιακό που αντιμετώπισε την Αρμάνι που οι «επιστήμονες» είχαν βαφτίσει ως φαβορί για την 8η θέση. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι δύο φορές πιο σημαντική και ο Παναθηναϊκός έχτισε στην Βιτόρια κάτι πολύ σημαντικό. Επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμα όμως, ας μείνουμε στο παιχνίδι με την Λαμποράλ. Πολλοί θα πουν ότι πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αλλά ο παίκτης που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό ήταν ο Ραμέλ Κάρι.

Εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο. Εκπληκτικός και απαραίτητος για τον Παναθηναϊκό, που είχε σε τραγική επιθετική μέρα μέχρι να μπει ο Αμερικανός, τους Ούκιτς, Ματσιούλις, Μπράμος και Παππά. Ο Αμερικανός μπήκε, πήρε τα σουτ του, τα έβαλε και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην μίνι ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο, μαζί με το σερί που του έδωσε τη νίκη. Οι 10 πόντοι του με τα 4/5 σουτ είναι το ένα μέρος. Με δικά του ντράιβ ξεμαρκαρίστηκαν παίκτες και με δική του επίθεση έφτασε η μπάλα στον αμαρκάριστο Μπράμος για το 56-62.

Επίσης αυτός ήταν που έδωσε την ευκαιρία στον Αργύρη Πεδουλάκη να δώσει ανάσες στον Δημήτρη Διαμαντίδη, το διάστημα που ήταν στο παρκέ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού που έφαγε πολύ ξύλο, κάθισε όσο ήταν ο Αμερικανός μέσα, ξεκουράστηκε και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 56-65 και αντίο Κάχα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και στο τέταρτο δεκάλεπτο η εμπιστοσύνη στον Κάρι επιθετικά και η άμυνα που έπαιξαν Ούκιτς, Μπράμος και ο απίστευτος αμυντικά Γκιστ (ήταν παντού), εκνεύρισαν τους Βάσκους που στο τέλος δεν ήξεραν τι να κάνουν. Μεγάλη νίκη, πολύ καλή εμφάνιση παρά το ότι ο Λάσμε δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε λόγω φάουλ και το 2-0 έγινε. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε όλα αυτά; Ίσως το ότι ο Παναθηναϊκός αντί να προσθέτει παίκτες στο rotation του, αφαιρεί… Μαυροκεφαλίδης, Μπατίστ και Γιάνκοβιτς έπαιξαν από καθόλου ως ελάχιστα και ο Παππάς μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για 2’ και ήταν πολύ κακός.

Τι σημαίνει αυτό; Πως όσο περνάει ο καιρός, ο Πεδουλάκης εμπιστεύεται τους παίκτες που έβγαλαν τα κάστανα από την φωτιά πέρυσι, συν του Φώτση σε διευρυμένο ρόλο από αυτόν που είχε ο Τσαρτσαρής πέρυσι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE