ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Ήμασταν τυχεροί…»

Ο Γιάννης Αναστασίου παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη με το μέρος του στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο.

Αναστασίου: «Ήμασταν τυχεροί...»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου: «Είχαμε ένα παιχνίδι σήμερα που για μας πριν το παιχνίδι είχα τρομερή ανασφάλεια για το συγκεκριμένο ματς. Η εικόνα της περασμένης εβδομάδας ήταν προβληματική. Δουλέψαμε συγκεκριμένα πράγματα αμυντικά και επιθετικά. Με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δείξαμε ότι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Σημειώσαμε ένα γκολ και θα μπορούσε να ήταν το σκορ 2-0 ή 3-0.

Αλλάξαμε αναγκαστικά τον Αμπέντ και χάσαμε χθες τον Λαγό. Στο ημίχρονο κάποιοι παίκτες (Μέντες, Κουτρουμπής, Πράνιτς) ένιωθαν βαριά τα πόδια τους. Συζητήσαμε με τα παιδιά και το ιατρικό τιμ και είχαμε στην άκρη του μυαλού μας το πώς θα αντιδράσουμε. Είχαμε πολλά παιδιά να δώσουν λύσεις επιθετικά αλλά μας ενδιέφερε και το αμυντικό κομμάτι. Η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο αδίκησε αυτό που δείξαμε στο πρώτο. Ακυρώσαμε την εμφάνισή μας.

Στην ομιλία είχα τονίσει ότι σήμερα για μας μετράνε οι τρεις πόντοι κι αυτοί όσο περνάει ο καιρός είναι το πιο σημαντικό. Είχαμε τύχη για πρώτη φορά φέτος. Δεν θέλουμε να νικάμε με τύχη. Θέλουμε να είμαστε διαρκώς καλοί. Συμβαίνουν κάποιες μικρές στιγμές που δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Είναι ψυχολογικό, είναι αυτοσυγκέντρωση, είναι εμπειρία και ωριμότητα, είναι όλα μαζί. Σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο ακυρώσαμε τους εαυτούς μας και ακυρώσαμε την πολύ καλή εμφάνιση. Πήραμε τους τρεις πόντους και συνεχίζουμε. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.348 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το γεγονός ότι δεν κρατούσε μπάλα ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο: «Το λέγαμε στα παιδιά. Για έναν περίεργο λόγο δεν το εφαρμόσαμε. Ίσως φταίει ότι κάποια παιδιά δεν μπορούσαν να πάνε στο 100% λόγω εμπειρίας και ωριμότητας. Ίσως δεν ήμασταν πιεστικοί και κινητικοί όσο θα έπρεπε».

Για τους Μέντες και Πράνιτς που δεν είχαν εξίσου καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος: «Είχαμε επικοινωνία μαζι τους για το αν μπορούν να ολοκληρώσουν. Δεν είχαμε επιλογές στα χαφ. Χρησιμοποιήσαμε τον Δώνη που προσπάθησε και τα έδωσε όλα. Έχουμε παίκτες ποιοτικούς μπροστά, αλλά μας ενδιέφερε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα και να κάνουμε σε μία κόντρα το 2-0. Χάσαμε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και να καθαρίζαμε το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν πετυχαίνει άνετες νίκες στη Λεωφόρο, όπως εκτός έδρας: «Εμείς σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να παίζουμε το ίδιο είτε εντός είτε εκτός. Στη Λεωφόρο δεν υπήρξε ματς που δεν ήμασταν καλοί και ανταγωνιστικοί. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε παίξει άσχημα στο γήπεδό μας. Σήμερα η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο ακύρωσε εκείνη του πρώτου. Βγάλαμε πολλές φάσεις δουλεμένες που ήταν μέσα από συνδυασμούς. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει στόχο και πλάνο. Τα προβλήματα κάποιων παικτών δεν μας βοήθησαν για να παίξουμε στο μάξιμουμ. Μπορώ να τους δικαιολογήσω. Βάζουν την ομάδα πάνω από το πρόβλημά τους και προσπαθούν να βοηθήσουν. Στη Λεωφόρο έχουμε κάνει έξι νίκες, αλλά κάθε ομάδα μπορεί να κάνει κάποια ήττα ή κακή εμφάνιση. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει άλλο ματς με κακή εικόνα».

Για το γεγονός ότι τρεις παίκτες παραπονέθηκαν για προβλήματα, αλλά δεν έγινε αλλαγή: «Είχαμε διαρκώς επικοινωνία και προσπαθούσαμε να δούμε την κατάστασή τους. Μας ενδιέφερε να κρατήσουμε το σκορ. Ο Κουτρουμπής αν έβγαινε δεν υπήρχε άλλος στόπερ. Θα έπρεπε να αλλάξουμε όλη την ομάδα. Ο Πράνιτς και ο Μέντες προσπαθούσαν στο μάξιμουμ να δώσουν τα καλύτερα. Όταν άνοιξε το παιχνίδι μεγάλωσαν οι αποστάσεις και είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Θα έπρεπε να ήμαστε πιο έξυπνοι και πιο ώριμοι».

Για τη θέση του δεξιού μπακ και τη χρησιμοποίηση του Τριανταφυλλόπουλου: «Κάνω προπόνηση με τους παίκτες κάθε ημέρα και τους βλέπω, όπως τον Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ορισμένες φορές η τακτική μας, μας δίνει τη δυνατότητα να παίξει ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί μπακ. Πολλές φορές το να κάνουμε επίθεση είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να κάνεις άμυνα. Εμείς θέλουμε να έχουμε ισορροπία. Ο Κώστας έπαιξε εκεί κάποια ματς και θα χρειαστεί να ξαναπαίξει δεξί μπακ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλοι οι παίκτες πρέπει να παίζουν σε όλες τις θέσεις. Θέλουμε όλοι να ξέρουν από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα να υπάρχει αντίληψη για οποιαδήποτε θέση του γηπέδου».

Για το αν ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται περισσότερο να αμυνθεί από το να επιτεθεί: «Μας λείπει το εύκολο που είναι η άμυνα. Δουλεύουμε σε συγκεκριμένα πράγματα στην αμυντική λειτουργία για να βελτιωθούμε. Το δύσκολο είναι εύκολο για μας και το εύκολο δύσκολο. Άμυνα κάνει όλη η ομάδα, το έχω ξαναπεί. Όταν η επικοινωνία γίνει καλύτερη και οι παίκτες μου αποκτήσουν καλύτερη αντίληψη, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Έχουμε νεανική ομάδα. Τα παιδιά κάνουν τρομερή προσπάθεια. Δεν έχω παράπονο για τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία που έχουν. Απλά με την ωριμότητα και με τα χρόνια και την προπόνηση προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις πολλές αδυναμίες που έχουμε. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι ατομικά και ομαδικά. Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο να το αποδεχτεί, αλλά αυτοί είμαστε και προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο. Να κρατήσουμε την εικόνα του Παναθηναϊκού ψηλά και τα επόμενα χρόνια να είμαστε αυτοί που πρέπει κι αυτοί που θέλει ο κόσμος της ομάδας».

Για τον τραυματισμό του Αμπέντ στην αναγκαστική αλλαγή: «Υπέστη ένα αιμάτωμα στο μηρό, μετά από γονατιά που δέχθηκε στη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα και μάλλον μία εβδομάδα θα είναι εκτός αλλά την άλλη βδομάδα θα είναι εκτός λόγω τιμωρίας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.