ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μαθήματα… προπαίδειας!

Ο Παναθηναϊκός παραδίδει… μαθήματα προπαίδειας, κάνοντας το 3X3 στο top 16 της Ευρωλίγκας. Νίκη με 78-64 επί της Αναντολού/ Εφές. Κορυφαίος ο Διαμαντίδης (17 πόντοι, 9 ασίστ). Και τώρα… Ολυμπιακός!

Μαθήματα… προπαίδειας!

Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην καλοστημένη ομάδα της Εφές. Εχοντας προβλήματα στην άμυνα και μη μπορώντας να ξεφύγουν στο σκορ, είχαν την πρωτοβουλία, όχι, όμως, κι αυτό που ζητούσε ο Πεδουλάκης. Με μπροστάρηδες τους Μπατίστ, Φώτση και Διαμαντίδη, το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με το «εύθραυστο» 37-36.

Στην επανάληψη, το… πράγμα σοβάρεψε. Ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα στην επίθεση και προσπάθησε να παίξει πιο ορθολογικό μπάσκετ.

Η φιλοξενούμενη ομάδα, όμως, δεν τα παρατούσε και βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ ήταν κοντά στο σκορ και μείωνε όποτε ο «Εξάστερος» προσπαθούσε να «χτίσει» μια διαφορά. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ να είναι 60-54 υπέρ της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη.

Τρομερή στιγμή με ατάκα Σλούκα σε Καλαϊτζάκη στην κάμερα του Panathinaikos24.gr: «Αυτός το καθάρισε»! (vid)
Τρομερή στιγμή με ατάκα Σλούκα σε Καλαϊτζάκη στην κάμερα του Panathinaikos24.gr: «Αυτός το καθάρισε»! (vid) 19.511 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 4ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε μπρος για τα καλά! Με μπροστάρη τον Κάρι, αλλά και τον Διαμαντίδη να βομβαρδίζει από τα 6,75, οι «πράσινοι» πήραν διαφορά 13 πόντων (67-54), 7’ και 20’’ πριν από το τέλος.

Με τον «3D» να σκοράρει και να «σερβίρει» και τους Λάσμε, Γκιστ και Κάρυ να ακολουθούν, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με, εν μέσω αποθέωσης, με τον κόσμο να ζητά, πια, τη νίκη επί του Ολυμπιακού τη Δευτέρα…

Δεκάλεπτα: 23-21, 37-36, 60-54, 78-64

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 12(2), Μπατίστ 6, Φώτσης 6, Ούκιτς 6, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 17(4), Γκιστ 11(1), Παππάς, Γιάννκοβιτς, Ματσιούλις 3(1)

Αναντόλου Έφες (Αγγέλου): Μπαλμπάι 11, Οσμάν, Βασιλειάδης 8(2), Μπατούκ 3(1), Ερντέν 4, Γκονλούμ, Κιλικλί, Σαβάνοβιτς 11(1), Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 13(1), Κοσούτ, Μπιέλιτσα 8(2)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.