ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Μπεργκ ή Σισέ; Εύκολο…

Ένα γκολ, δυο ασίστ, εξαιρετικό παιχνίδι στο σύνολό του από τον εκπληκτικό, για μια ακόμη φορά, Μάρκους Μπεργκ. Από τον πολυτιμότερο παίκτη του Παναθηναϊκού φέτος, που… παραδίδει μαθήματα σύγχρονου σέντερ φορ. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Μπεργκ ή Σισέ; Εύκολο…

Ο Σουηδός επιθετικός ήταν καταπληκτικός στο νικηφόρο 3-1 επί της Βέροιας. Σέρβιρε δυο έτοιμα γκολ, πέτυχε άλλο ένα, αναστάτωσε πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα και ξετύλιξε το πλούσιο ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Δίχως υπερβολή, ο Μπεργκ είναι από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουν φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού» τα τελευταία χρόνια. Αν, μάλιστα, συνεχίσει έτσι τότε σίγουρα θα αφήσει το δικό του στίγμα στην ομάδα και δεν θα αργήσει να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας.

Πολύς κόσμος, μάλιστα, παρατηρώντας τις πολλές καλές εμφανίσεις του Σουηδού, κάνει την εξής ερώτηση «Μπεργκ ή Σισέ;». Εύκολη η απάντηση, θα πω εγώ… Δίχως αμφιβολία: Μάρκους Μπεργκ!

Τεράστιος στράικερ ο Γάλλος με δύναμη και τελείωμα αξιοζήλευτα. Και προσωπικότητα από τις λίγες. Αλλά, να με συμπαθάτε, το ρεπερτόριο του Μπεργκ είναι πιο πλούσιο απ’ αυτό του Τζιμπρίλ (για την ηλικία του μην αναφερθούμε, αυτονόητα είναι αυτά).  Ο Σουηδός βγαίνει εκτός περιοχής, έχει καλή τεχνική κατάρτιση, κρατάει μπάλα, τη «σπάει».

Στοιχεία, τα οποία δεν τα είχε ο Σισέ. Ο Μπεργκ είναι ένας παίκτης με περισσότερα καλά χαρακτηριστικά από τον Τζιμπρίλ, ο οποίος είχε λίγα (τελείωμα, έκρηξη, δύναμη), τα οποία, φυσικά, τα είχε τελειοποιήσει.  Για να μην το πολυαναλύουμε. Με 11 Μπεργκ παίρνεις τίτλους, με 11 Σισέ, όχι…

Σε ό, τι έχει να κάνει με το παιχνίδι στη Βέροια, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις. Βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα οι οποίοι θέλησαν να παίξουν πάρα μα πάρα πολύ κλειστά και κατάφεραν με υπομονή και εξαιρετική κυκλοφορία να σημειώσουν τρία γκολ, να κάνουν ευκαιρίες για περισσότερα και το κυριότερο να μην απειληθούν, σχεδόν ποτέ.

Ωριμη εμφάνιση, άνετη νίκη. Οσο για το πέναλτι, μην τα αναλύσουμε πολύ τα πράγματα. Καμία παράβαση, καμία ανατροπή. Παρά μόνο βουτιά και σφύριγμα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE