ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τα μυστικά του Μπατίστ

Στα... κλειδιά της αγωνιστικής ανόδου του Παναθηναϊκού αναφέρεται ο Μάικ Μπατίστ, λίγες ώρες μετά τη νέα νίκη επί του Ολυμπιακού, μιλάει για την άμυνα του Εξάστερου, ενώ τονίζει πως «θα είναι δύσκολο να δω τον Ζοτς σε άλλο πάγκο».

Τα μυστικά του Μπατίστ

Αποσπάσματα όσων δήλωσε στη Sportday:

Για το «κλειδί» της νίκης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό:  «Το πάθος και η ενέργεια πάντα αποτελούν το κλειδί. Είναι η βάση για να μπορέσεις να κερδίσεις έναν αγώνα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι που από μόνο του δίνει έξτρα κίνητρο, θα έπαιζε ρόλο ποιος το θέλει περισσότερο και εμείς το θέλαμε περισσότερο και αποδείχθηκε ειδικά όταν η μπάλα έκαιγε. Ακούσαμε τα όσα μας ζήτησε ο προπονητή μας τις μέρες που προηγήθηκαν και δουλέψαμε αρκετά, εφαρμόζοντας το πλάνο που είχαμε. Σίγουρα η άμυνά μας λειτούργησε άψογα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολυμπιακό. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Με αυτό τον τρόπο».

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού και εάν αυτή είναι το βασικό όπλο της ομάδας:  «Είναι γιατί έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Δηλαδή έχουμε ψηλούς που μαρκάρουν τα αντίπαλα γκαρντ όπως ο Τζέιμς (σ.σ.: Γκιστ) ή ο Λάσμε, ενώ οι παίκτες παίζουν δύο και τρεις διαφορετικές θέσεις, ανάλογα το σχήμα που θέλει να παρατάξει ο προπονητής μας. Μεταμορφώνονται είτε σε γκαρντ είτε σε σμολ είτε σε πάουερ φόργουορντ ενώ τα γκαρντ μας, μάχονται με ψηλότερους αντιπάλους και τα πάνε περίφημα στα ριμπάουντ. Είναι διαφορετικό το στυλ της άμυνάς μας σε σχέση με άλλα χρόνια, αλλά είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις στην πράξη. Όταν βάζουμε την άμυνα σε λειτουργία, κάνουμε τη ζωή των άλλων ομάδων δύσκολη. Ξέρουμε και έχουμε τον τρόπο πώς να το κάνουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε γιατί ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Άλλωστε όπως και να το κάνουμε, η άμυνα δίνει πρωταθλήματα. Αυτό αναφέρει το προσωπικό μου βιβλίο του μπάσκετ. Ωστόσο αυτή η νίκη σίγουρα ήταν πολύ σημαντική από πολλές απόψεις».

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.290 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις εμφανίσεις της ομάδας:  «Έχουμε βρεθεί καλά μεταξύ μας. Υπάρχει η απαιτούμενη χημεία που ξεκινάει από τον παίκτη που αγωνίζεται στη θέση “1” μέχρι όσους είναι στον πάγκο. Τα πράγματα πάνε πλέον καλά, αλλά θέλουμε και πρέπει να μείνουμε ταπεινοί γιατί η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη».

Για τη… συνάντηση που έχουν οι «παλιοί» παίκτες του Παναθηναϊκού με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο αυριανό παιχνίδι με τη Φενέρ για την Ευρωλίγκα: 

«Θα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Δεν κρύβω ότι θα είναι λίγο περίεργο να δω τον κόουτς σε άλλον πάγκο, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτή είναι η αποστολή μας. Να νικήσουμε για να παραμείνουμε σε πλεονεκτική θέση».

Για το αν θα πει κάτι στον άλλοτε κόουτς του Παναθηναϊκού: «Φυσικά. Θα πούμε κάτι. Θα μιλήσουμε. Άλλωστε ήμασταν μαζί 9 χρόνια. Η σχέση μας είναι σχέση ζωής πάνω από όλα και αυτό δεν ξεχνιέται. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.