ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Φρένο… με το έτσι θέλω!

Ύστερα από τρεις σερί νίκες στο Top-16 ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 77-72 από την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς, κάνοντας ένα κακό πρώτο μέρος, αλλά και τους διαιτητές να δίνουν... παρών στο τέλος, παίζοντας έδρα. Στο 3-1 ο Εξάστερος, στο 1-3 οι Τούρκοι.

Φρένο... με το έτσι θέλω!

Ο Εξάστερος επέστρεψε από το -14, λόγω του κακού πρώτου μέρους, βρέθηκε να προηγείται στο τέλος, με διαδοχικά τρίποντα, αλλά οι διαιτητές… προστάτεψαν την έδρα, τόσο σε αμφισβητούμενες φάσεις που δίνονταν όλες υπέρ των γηπεδούχων, όσο και στο 68-67 όπου ο Διαμαντίδης σκόραρε και κέρδισε φάουλ, αλλά οι “γκρι” έδειξαν την μπάλα απ’ έξω!

Πρώτος σκόρερ ο Κάρι με 14 πόντους, εξαιρετικός ο Μαυροκεφαλίδης απ’ τον οποίο ξεκίνησε η αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, άγγιξε το double double ο Διαμαντίδης με 9 πόντους κι 8 ασίστ.

Απέναντι στην Μπαρτσελόνα το επόμενο παιχνίδι, στις 31 Ιανουαρίου, στο ΟΑΚΑ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.467 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Τα πρώτα δείγματα δεν ήταν καλά για τον Παναθηναϊκό. Γιατί ναι μεν έχανε μόνο με 8-6, ωστόσο τα άστοχα τρίποντα είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και δημιουργούσαν «πονοκέφαλο». Δυστυχώς για τον Εξάστερο, ήταν ευάλωτη και η άμυνα, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να ξεφύγει με 16-8. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν με τη διαφορά να ανεβαίνει στο +11, τον Διαμαντίδη να ευστοχεί μετά από επτά άστοχες προσπάθειες για τρεις (19-11), όμως οι γηπεδούχοι διατήτησαν το +12 στο 10’ (23-11).

Η διαφορά παρέμεινε εκεί γύρω στους 10 πόντους, αφού το τρίποντο του Ματσιούλις (27-19) είχε άμεση απάντηση απ’ τον Ονάν (30-19). Κάρι και Μπατίστ έδωσαν κάποιες λύσεις στην επίθεση, ωστόσο δεν ήταν αρκετές για την ολική επιστροφή στο ματς. Έτσι, η πολύ καλή άμυνα που δεν έδινε εύκολους πόντους στους Τούρκους πήγαινε εν μέρει… στράφι, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 39-28 και τον Παναθηναϊκό να καλείται να ανασυνταχθεί.

Το επιθετικό πρόβλημα παρέμενε, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να προηγηθεί ακόμα και με 14 (47-33) και να βάλει πολύ δύσκολα στους παίκτες του Πεδουλάκη. Ο τελευταίος έριξε στον αγώνα τον Μαυροκεφαλίδη κι εκεί κρυβόταν ο άσος στο μανίκι του! Με εννιά δικούς του συνεχόμενους πόντους, το τριφύλλι μείωσε μετά από ώρα στους 5 (49-44) και έβαλε ξανά την ομάδα του στο κόλπο. Ο Παναθηναϊκός είχε γυρίσει για τα καλά και με το 56-50 στο 30’ καλούταν να το γυρίσει… τούμπα στην τελευταία περίοδο!

Με τον Διαμαντίδη να μοιράζει σε Λάσμε και να ευστοχεί από τα 6,75, ο Εξάστερος ισοφάρισε σε 58-58. Τη σκυτάλη πήρε ο Μπράμος που με δικό του τρίποντο, ο Παναθηναϊκός πέρασε μετά από ώρα μπροστά (60-61), ενώ με ακόμα δύο τέτοια (Μπράμο, Φώτση), οι νταμπλούχοι Ελλάδας προηγήθηκαν και με τρεις (64-67)! Κάπου εκεί, οι παίκτες του Άρτζι έχασαν την συγκέντρωσή τους και οι διατητές έβαλαν το χεράκι τους. Στο 68-67 ο Διαμαντίδης σκοράρει και κερδίζει φάουλ, αλλά οι διαιτητές έδωσαν την μπάλα απ’ έξω… Κάπου εκεί το μυαλό «κόλλησε», με τον Φώτση να ασχοτεί σε δύο σερί –δύσκολα- τρίποντα και οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία με τον Κλέιζα να τρέξουν ένα μίνι σερί να προηγηθούν με 73-69 και ουσιαστικά να «καθαρίσουν» τη νίκη με το τελικό 77-72.

Παναθηναϊκός: Μπράμος 9 (5ρ), Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9 (8α), Γκιστ 6 (10ρ), Ματσιούλις 7 (4κλ)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.