ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκούπολη…

Το βιβλίο «Παναθηναϊκούπολη» μόλις κυκλοφόρησε και διατίθεται από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία και σύντομα από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Η παρουσίαση θα γίνει στο καφέ του «Τάφου του Ινδού» (γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», θύρα 7) την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Παναθηναϊκούπολη...

«Η Παναθηναϊκούπολη είναι η Ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι η πόλη που έχτισαν, στο πέρασμα 105 ετών, αθλητές, παράγοντες, αλλά και οπαδοί της 13ης Θύρας. Σε αυτή την πόλη δεν ζουν πολίτες, αλλά αναμνήσεις. Στην Παναθηναϊκούπολη ξαναζωντανεύουν στιγμές δόξας, νίκες, κούπες, διακρίσεις, πρωτοπορίες, κοινωνικό έργο».

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει ο πρόλογος του μυθιστορήματος του Ανδρέα Οικονόμου «Παναθηναϊκούπολη», το οποίο απευθύνεται σε μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του Τριφυλλιού. Σε παιδιά που λαχταρούν να γνωρίσουν την «πραγματική Ιστορία του Συλλόγου του Μεγάλου», σε ενήλικες, ακόμα και σε ηλικιωμένους που συγκινούνται κάθε φορά που φέρνουν στο μυαλό τα παλιά. 

Το βιβλίο της Παναθηναϊκούπολης αφορά μία ιστορία, ένα ταξίδι στο χρόνο, που στηρίζεται μόνο σε πραγματικά γεγονότα, σε στιγμές μεγαλείου και δόξας του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου.

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού!
Απορρίφθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού! 7.498 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα μηνύματα που επιθυμεί να περάσει –κυρίως στη νεότερη γενιά– ο  συγγραφέας είναι δύο:

Πρώτον, ότι οι έννοιες «χθες», «σήμερα», «αύριο» είναι απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους και πως για να μπορέσει κανείς να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον οφείλει να γνωρίζει την Ιστορία του και να διδάσκεται από αυτήν. 

Το δεύτερο μήνυμα καθρεφτίζεται στα λόγια του Μιχάλη Παπάζογλου, ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού, κατά το 1929: «Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει το Σωματείο του διά της προσωπικής του εργασίας. Ο καθένας είναι σε θέση να κάνει “κάτι”». Σήμερα, ογδόντα πέντε χρόνια μετά, η κρίση που μαστίζει τον Σύλλογο, είναι ταυτόχρονα και μία νέα, μεγάλη ευκαιρία για ΟΛΟΥΣ, ώστε να συνδράμουν, με όποιον τρόπο μπορούν, στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στη φυσική του θέση, στην κορυφή. Κάθε φίλαθλος, μικρός ή μεγάλος, ανεξαρτήτως ελευθέρου χρόνου και γνώσεων, μπορεί να προσφέρει από μία υπηρεσία. Κανείς δεν περισσεύει.

«Η “Παναθηναϊκούπολη” είναι μία ιστορία που περιγράφει πόσο ευλογημένοι είμαστε που ανήκουμε στον μεγαλύτερο σύλλογο που ιδρύθηκε ποτέ» (Ζαχαρίας Πιτυχούτης)

Για πληροφορίες:

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: 210 – 6444401

Εκδόσεις Σοκόλη – Κουλεδάκη: 210 – 3805520

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:00 στο νέο καφέ που άνοιξε στην είσοδο του «Τάφου του Ινδού» στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, παρουσία παλαιμάχων, νυν αθλητών και παραγόντων του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...