ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Νικάνε Εργοτέλης και Πιερικός

Ο αγώνας Εργοτέλης – Παναιτωλικός ρίχνει την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στην Superleague. Σήμερα το κουπόνι μας είναι αρκετά μικρό, όπως κάθε Δευτέρα και θα πάμε «χαλαρά» καθώς από αύριο έχουμε αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές, όσο και παιχνίδια κυπέλλου.

Νικάνε Εργοτέλης και Πιερικός

«Τρίποντο» για τον Εργοτέλη

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον «Άσσο» του Εργοτέλη επί του Παναιτωλικού σε απόδοση 2.44. Σε πέντε αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας, δεν έχει κερδίσει ποτέ ο φιλοξενούμενος. ΟΠαναιτωλικός προέρχεται από έξι σερί εκτός έδρας ήττες για όλες τις διοργανώσεις. Σκόραρε μόλις μια φορά στα τέσσερις τελευταίες εξόδους του. Κράτησε το «μηδέν» μόλις φορά φέτος, στο 0-0 με τον Άρη. Πετυχημένο ντεμπούτο θέλει να κάνει σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον πάγκο του Εργοτέλη. Ο έμπειρος τεχνικός αναλαμβάνει την καθοδήγηση της Κρητικής ομάδας σε μια δύσκολη καμπή, καθώς απέχει απ’ τις νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια, δείχνοντας σαφές πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία και έχει φτάσει μια «ανάσα» απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Μετράει 21 πόντους, δύο περισσότερους απ’ τον Πλατανιά, που είναι εντός της ζώνης. Πάρα πολύ κρίσιμο το σημερινό παιχνίδι για τον Εργοτέλη, που κατόρθωσε να μην κερδίσει ούτε την Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε 2-0 στο 18’! Ο Ουζουνίδης βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και 10 μέρες, έχει δουλέψει με τους παίκτες και σήμερα αναμένεται να καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο. «Αν δεν υπάρχει και η ποιότητα δεν γυρίζει εύκολα αλλά ο Εργοτέλης έχει ποιότητα και η βαθμολογική θέση που κατέχει είναι πλασματική. Τα παιδιά αναγνωρίζουν τις δυσκολίες και θα δώσουν τα πάντα για τη νίκη», εξήγησε και συμπλήρωσε για τον Παναιτωλικό: «Είναι απ’ τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και έχει κάνει πολύ καλή πορεία. Τα εντός έδρας αποτελέσματα το δείχνουν. Έχει καλούς παίκτες με σταθερότητα». «Πακέτο» απ’ τον Ολυμπιακό απέκτησε τον μέσο Ιμπραΐμ ο Εργοτέλης, που έκανε δικό του και τον γκολκίπερ Στοϊκοβιτς, για τον οποίο υπάρχει φήμη ότι επίσης αποκτήθηκε απ’ τους ερυθρόλευκους και δόθηκε δανεικός. Κανείς εκ των δύο δε βρίσκεται σήμερα στην αποστολή.

Νικάει και ο Πιερικός

Από τη Football League κρατάμε τον «Άσσο» του Πιερικού κόντρα στη Ζάκυνθο σε απόδοση 2.20. Τεράστια βαθμολογική σημασία έχει το σημερινό παιχνίδι για τον Πιερικό, που μπορεί να πει κανείς ότι παίζει έναν πρόωρο τελικό. Οι Κατερινιώτες βρίσκονται εντός της ζώνης του υποβιβασμού, καθώς η Καβάλα πήρε ισοπαλία χθες απ’ τον Εθνικό Γαζώρου και αναζητούν τους βαθμούς που θα τους προσφέρουν «ανάσα». Αγνοούν τη νίκη απ’ την 1η Δεκεμβρίου (2-1 τη Νίκη Βόλου), καθώς έκτοτε ηττήθηκαν στα 5/6 παιχνίδια αποσπώντας μόλις έναν πόντο. Τα προβλήματα όλων των φύσεων (οικονομικά, διοικητικά) δε σταμάτησαν να υπάρχουν στον Πιερικό, εκεί όπου όμως παίκτες και προπονητής το έχουν πάρει απόφαση να τα καταφέρουν. Και αν δεν κερδίζουν παιχνίδια όπως το σημερινό, τότε πολύ δύσκολα θα μείνουν στην κατηγορία. Επιστρέφουν οι Καρτσαμπάς (ΑΜ 8/0) και Αποστολίδης (ΑΜ 15/0).

Διπλό με Draw No Bet η Σιένα

Από τη Β’ Ιταλίας επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet της Σιένα με αντίπαλο την Κροτόνε σε απόδοση 1.90. Η Σιένα είναι αήττητη και στα επτά παιχνίδια της μεταξύ τους προϊστορίας, με τέσσερις μάλιστα νίκες σ’ αυτό το διάστημα. Τρέλανε κόσμο με την πορεία της στο Κύπελλο, αποκλείοντας τρεις ομάδες της Serie A και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και την περασμένη Πέμπτη στη Φλωρεντία, όπου δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση όμως με τη Φιορεντίνα. Μέχρι στιγμής στη σαιζόν έχει περάσει από πολλά κύματα, μιας και τα πολλά οικονομικά προβλήματα της έχουν στοιχίσει βαθμούς, όχι αγωνιστικά, αλλά επειδή της αφαιρέθηκαν. Με τους δύο που της αφαιρέθηκαν πιο πρόσφατα, αυτοί έφτασαν συνολικά τους επτά. Σε υποθετικό επίπεδο, αν τους είχε θα ήταν στην 4η θέση της βαθμολογίας της Serie B και μόλις στο -5 από τις θέσεις της ανόδου. Συνολικά ο απολογισμός της είναι στο 8-10-3, με τη Σιένα να έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 35 τέρματα. Εκτός έδρας το αποτέλεσμα που κυριαρχεί για τη Σιένα είναι η ισοπαλία, έχοντας εμφανιστεί οκτώ φορές στα τελευταία δέκα! Μεταγραφικά, η αξιοσημείωτη προσθήκη είναι αυτή του φορ Πλασμάτι από τη Λαντσιάνο.

Με την Ανζέ κόντρα στην Ντιζόν

Κλείνουμε με τη Β’ Γαλλίας και τον «Άσσο» της Ανζέ με αντίπαλο την Ντιζόν σε απόδοση 2.10. Αήττητη είναι η Ανζέ στα δώδεκα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας από το 2005 (6-6-0)! Εξαιρετικά έχει ξεκινήσει το 2014 για την ομάδα του Μουλέν, που παραμένει αήττητη στα τέσσερα ματς που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις. Μεσοβδόμαδα η Ανζέ έκανε τη μεγάλη έκπληξη κι απέκλεισε στο Κύπελλο τη Σοσό, επικρατώντας με 1-0 εντός έδρας, αποτέλεσμα που της έδωσε το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού.    Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε περάσει έστω και δύσκολα με διπλό από τη Σατορού, διατηρώντας την εξαιρετική παράδοση των τελευταίων χρόνων και παρέμεινε έτσι εντός της τριάδας ανόδου. Αν κάνει το 2/2 μάλιστα σήμερα, θα πλησιάσει μόλις στους δύο βαθμούς την κορυφή, αλλά αξίζει να αναφέρουμε από εκεί και πέρα πως έχει τη χειρότερη εντός έδρας παρουσία (5-2-2) στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.    Παρελθόν αποτελεί ο μέσος Ελ Ζαντεγιαουΐ (7/0) που δόθηκε στη Λανς.

Προβλήματα για Παρτιζάν και το παλεύει η ΜΖΤ

Από το Μπάσκετ κρατάμε το +11.5 της ΜΖΤ Σκοπίων κόντρα στην Παρτιζάν σε απόδοση 1.88. Θα σταθούμε στην απουσία του Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Μιλοσάβλιεβιτς είναι η μία από τις τέσσερις μονάχα αξιόπιστες λύσεις που έχει η Παρτιζάν. Αφού λείπει και ο Βέστερμαν τότε παραμένουν οι Λαβερνιέ, Μπογκντάνοβιτς και Κίνσεϊ για να τραβήξουν σε ένα ματς. Τις τελευταίες εβδομάδες η Παρτιζάν δεν ανεβάζει στροφές στους αγώνες της Αδριατικής αφού θέλει να εμφανίζεται όσο το δυνατόν ισχυρότερη στην Ευρωλίγκα. Με όλα τα παραπάνω μπορούμε να εμπιστευθούμε τη ΜΖΤ Σκοπίων με χάντικαπ 11.5 πόντων. Η ΜΖΤ δεν έχει θετικό ρεκόρ αλλά όταν χάνει σε δέχεται μεγάλες διαφορές. Λόγω της συμμετοχής της στην πρώτη φάση του Eurocup, η ΜΖΤ δημιούργησε ένα αρκετά συμπαθές ρόστερ ώστε να μπορεί να αγωνιστεί απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους. Στο πρώτο ματς μεταξύ τους η Παρτιζάν νίκησε 70-69 στα Σκόπια. Οπότε η επιλογή μας είναι MZT Σκοπίων +11.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματοςδείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis καιFormula 1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.