ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Ραμέλ Κάρι… αποκαλύπτεται!

Μια συνέντευξη που αναφέρεται... στα πάντα έδωσε ο Ραμέλ Κάρι. Από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, την... προστασία του ΟΑΚΑ, τον Διαμαντίδη, τον Πεδουλάκη, την ζωή στην Ελλάδα και φυσικά το Θεό.

Ο Ραμέλ Κάρι... αποκαλύπτεται!

Αναλυτικά όσα είπε στον ΟΠΑΠ TV:

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μία σύγκρουση δυνατών ομάδων παράλληλα παίζουμε στην έδρα μας. Ηττηθήκαμε εκτός έδρας κάτι που δεν είναι τόσο αρνητικό για τη συνέχεια αλλά εντός έδρας οφείλεις να νικάς. Είναι μια σπουδαία ομάδα, γνωρίζουμε τι μπορούν να κάνουν αλλά κι εμείς γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Κάθε φορά που αγωνιζόμαστε εντός έδρας οφείλουμε να “προστατεύουμε” το γήπεδό μας.»

Είναι μια ομάδα την οποία έχεις δει σε αγώνες, όπως πρόσφατα κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Έχω παρακολουθήσει παιχνίδια τους αλλά περισσότερα θα μάθουμε στην προετοιμασία που θα κάνουμε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.»

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.065 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο αγώνας κόντρα στον Ολυμπιακό σε αυτό το γήπεδο άλλαξε την πορεία της ομάδας. Ισχύει;

«Φαίνεται να είναι αλήθεια. Σε πολλές σεζόν έχεις ένα σημείο αναφοράς που αντιστρέφεις την εις βάρος σου κατάσταση. Είτε ένα παιχνίδι, ένας τραυματισμός, η άφιξη ενός καινούριου παίκτη, η πρόσληψη ενός προπονητή, σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση κάνει την διαφορά. Δεν εκπλήσσομαι, διότι και πέρυσι ήταν πάλι μία παρόμοια αναμέτρηση που έπαιξαν καλά και βρήκαν ρυθμό. Γενικά όταν αρχίζεις να αποδίδεις όπως πρέπει και μπορείς να παίζεις καλά όπως σε εκείνο τον αγώνα, ανακτάς τη χημεία και την καλή ψυχολογία. Η άλλη διαφορά ήταν ότι στο ματς για το κύπελλο είχαμε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες παρόντες. Είχαμε τον Παππά, τον Ματσιούλις, οι οποίοι προσέφεραν.»

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι πλέον ο Παναθηναϊκός έχει κι εσένα ξανά. Στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς δεν ήσουν ο ίδιος όπως στο τέλος της περυσινής χρονιάς. Σε ποιο σημείο άλλαξαν όλα;

«Δεν γνωρίζω. Εγώ προσπαθώ να μείνω στο πλάνο. Αυτό συμβαίνει. Μπορεί να έχεις κακές σεζόν ή άσχημα σημεία στην σεζόν αλλά πρέπει να συνεχίζεις. Αυτή την στιγμή έχω καλό ρυθμό και θα συνεχίσω.»

Επίσης έχετε καλό ρυθμό και συνέχεια κόντρα στον Ολυμπιακό. Με εσένα παρόντα η ομάδα έχει κερδίσει πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια. Δεν ξέρω ποια εξήγηση μπορεί να δοθεί…

«Σίγουρα δεν οφείλεται σε εμένα. Είναι η ομάδα, τα ματσάπ απέναντί τους. Έχουν σπουδαίο σύνολο, έναν μεγάλο ηγέτη τον Σπανούλη, εξαιρετικό προπονητή, και άλλους σημαντικούς παίκτες είναι σημαντικό ότι τους νικάμε και χαίρομαι γι’ αυτό. Θα μπορούσε να ήταν 5-1 γι’ αυτούς οπότε χαίρομαι που το έχουμε εμείς το ρεκόρ και έχω βοηθήσει.»

Υπάρχει πλέον ψυχολογικό πλεονέκτημα;

«Δεν ξέρω αν υπάρχει ψυχολογικό προβάδισμα για εμάς. Δεν γνωρίζω την προϊστορία αυτών των δύο ομάδων. Είμαι σίγουρος ότι και αυτοί είχαν καλά σερί νικών, οπότε απλά χαίρομαι που τώρα έχουμε εμείς το προβάδισμα.»

Να μιλήσουμε για σένα και την ομάδα. Δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες για σένα, ήρθες εδώ 32… 33, δεν κρύβεις την ηλικία, ήταν και είναι το ξεκίνημα μιας καινούριας καριέρας;

«Είναι ωραίο συναίσθημα. 33,34,35 δεν έχει καμία σημασία. Αισθάνομαι καλά τώρα και όλα είναι υπέροχα από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Η ομάδα, οι συμπαίκτες, οι προπονητές, η διοίκηση, δεν είναι δικό μου επίτευγμα, αλλά δικό τους. Εγώ απλά παίζω μπάσκετ.»

Θα μας μιλήσεις λίγο για τον παρτενέρ σου στην περιφέρεια, τον Δημήτρη Διαμαντίδη; Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά, τώρα που τον ζεις, ποιο είναι πραγματικά το δυνατό του σημείο;

«Ο Μήτσος είναι πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Με ρωτούν συνέχεια από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα: “τι άνθρωπος είναι, τι παίκτης….”. Την παρουσία του στο γήπεδο την βλέπουμε όλοι. Δεν έχει σημασία που θα βρισκόμαστε τον αναγνωρίζουν παντού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Πετάμε με αεροπλάνα, ταξιδεύουμε, όλοι τον ξέρουν και το αξίζει. Αλλά με εντυπωσιάζει πραγματικά ποιος είναι εκτός γηπέδου. Πολύ ήσυχο άτομο, πολύ ταπεινός, δεν αφήνει την επιτυχία να τον αλλάξει, δεν έχει καθόλου εγωισμό. Είναι το ίδιο συγκεντρωμένος εκτός γηπέδου όπως και στο παρκέ. Για οποιονδήποτε τόσο επιτυχημένο η πραγματική του επιτυχία αφορά στην παρουσία του εκτός γηπέδου.»

Για τον κόουτς Πεδουλάκη;

«Είναι άνθρωπος που σκέφτεται πολύ. Λένε ότι ο Ομπράντοβιτς είναι το μεγάλο μυαλό. Ο κόουτς είναι ένα άνθρωπος που σκέφτεται συνέχεια το μπάσκετ. Κάθε παιχνίδι που παίζουμε, με οποιονδήποτε αντίπαλο, έχει έτοιμο το κατάλληλο πλάνο. Είτε είναι ένα παιχνίδι με το μυαλό των αντιπάλων, είτε ένα πλάνο να παίξεις δυνατά, ότι κι αν έχεις, υπάρχει ένα σχέδιο. Αυτό το σέβομαι. Είναι ένας πραγματικός σπουδαστής του παιχνιδιού.»

Ποιος είναι ο Ραμέλ Κάρι και γιατί αργήσαμε τόσο πολύ να τον δούμε εδώ;

«Δεν γνωρίζω ειλικρινά γιατί μου πήρε τόσο χρόνο. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει το Θεό και την οικογένειά του, αγαπώ τους ανθρώπους και προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου μέσα κι έξω από το γήπεδο.»

Είσαι ένας άνθρωπος της πίστης, αφιερώνεις στον Θεό κάθε προσπάθεια. Κάποιες στιγμές προσπαθήσαμε να το ερμηνεύσουμε…

«Απλά ευχαριστώ τον Θεό είτε είμαι στο γήπεδο, είτε στο σπίτι, είτε διαβάζω, είτε με την οικογένειά μου. Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει η προσευχή. Θέλω να Τον τιμώ και να Τον ευχαριστώ για την δουλειά που έχω, ότι πετυχαίνω, για όσα έχω δει. Δεν είναι μόνο στο γήπεδο. Όλη την ημέρα περνώ κάποιες στιγμές για να Τον τιμήσω και να δείξω την ευγνωμοσύνη μου.»

Στο τέλος της χρονιάς θα Tον ευχαριστήσεις αν κατακτήσετε τίτλους ή απλά για το γεγονός ότι έπαιξες;

«Κοίτα, θα συνεχίσω να δείχνω προς τον Θεό ακόμα και αν χάνουμε. Το έκανα και πριν έρθω εδώ. Δεν έχει καμία σημασία πως θα είναι το τέλος της χρονιάς. Θα συνεχίσω να Τον ευχαριστώ.»

Θέλαμε να κάνουμε την συνέντευξη στα ελληνικά, αλλά μάλλον δεν είσαι έτοιμος.

«Σίγουρα δεν είμαι έτοιμος, θα ήθελα να είμαι.»

Πως βλέπεις την Ελλάδα μέσα στην κρίση;

«Την λατρεύω την χώρα. Η γυναίκα μου την λατρεύει, αγαπάει την πόλη, τους ανθρώπους. Δεν μπορούσα να προβλέψω πως θα είναι η εμπειρία για εμάς. Ο κόσμος αγαπάει τον Παναθηναϊκό, όλα είναι πολύ όμορφα. Υπάρχει η κρίση, αλλά κρίση συναντούμε παντού πλέον. Επειδή υπάρχει η κρίση, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διασκεδάσεις, να απολαύσεις την ζωή. Από την στιγμή που το κάνεις αυτό, όλα θα πάνε καλά ακόμα κι εν μέσω κρίσης.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.