ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Σύλλογος μεγάλος 106 ετών!

Ηταν 3 Φεβρουαρίου του 1908, όταν μια ομάδα αθλητών με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαφάτη ίδρυσαν τον μεγαλύτερο, τον ιστορικότερο, τον πιο ένδοξο σύλλογο αυτής της χώρας! Τον Παναθηναϊκό όλων μας!

Σύλλογος μεγάλος 106 ετών!

Τότε, λοιπόν, πριν από 106 χρόνια ιδρύθηκε ο ποδοσφαιρικός όμιλος Αθηνών. Ιδρυτικά μέλη ήταν ο αδερφός του Γιώργου Καλαφάτη, Αλέξανδρος, και οι Δουκάκης, Μπούμπουλης, Χρύσης, Γρανίτσας, Μαντζάκος, Παπαγεωργίου, Γαέτας, Δεμερτζής, Σταυρόπουλος, Πάσχος, Μισακιάν, Ρέππας, Σαπούνιας και Γαρουφαλιάς.

Το όνομα Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δόθηκε στο σύλλογο το 1924, αφού πρώτα είχε ονομαστεί Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος (1910), Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Αγωνιστικός Όμιλος (1918) και Παναθηναϊκός Ποδοσφαιρικός Αγωνιστικός Όμιλος (1922).

Ο Παναθηναϊκός υιοθέτησε το πράσινο χρώμα και το έμβλημα του τριφυλλιού, το οποίο σχεδίασε ο Γιώργος Χατζόπουλος, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης και μέλος του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι χάρισε στον Παναθηναϊκό, ο αθλητής και μετέπειτα γενικός γραμματέας Μιχάλης Παπάζογλου, ο οποίος το φορούσε στην ομάδα Χαλκηδόνας της Κωνσταντινούπολης όπου έπαιζε.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.120 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα υπόλοιπα τμήματα

Με την πάροδο των ετών ο Παναθηναϊκός, ο «Σύλλογος Μεγάλος» δημιουργούσε κι άλλα τμήματα, στίβου (1919), βόλεϊ (1919), μπάσκετ (1922), πινγκ πονγκ (1924), ποδηλασίας (1928), σκοποβολής (1928), χόκεϊ επί χόρτου (1928), μπιλιάρδου (1929), κολύμβησης (1930), πόλο (1930), χάντμπολ (1930), πυγμαχίας (1947), καταδύσεων (1947), άρσης βαρών (1959), σκακιού (1959), ξιφασκίας (1960) και πάλης (1966).

Τα τρόπαια

Η τροπαιοθήκη του Παναθηναϊκού πλούσια και γεμάτη Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει 46 τίτλους (20 πρωταθλήματα, 17 Κύπελλα και μεγαλύτερη στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1971), ενώ το καμάρι του «τριφυλλιού», το μπάσκετ έχει54 (6 πρωταθλήματα Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό, 33 πρωταθλήματα και 14 Κύπελλα). Στο βόλεϊ ανδρών ο Παναθηναϊκός μετράει 29 τίτλους (22 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 1 σούπερ καπ) και σ’ αυτό το γυναικών, επίσης, 29 (24 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα). Στο μπάσκετ γυναικών οι τίτλοι είναι 5 (3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα), ενώ στο πινγκ – πόνγκ 112. Από εκεί και πέρα ο Σύλλογος μετράει 60 τίτλους στον στίβο, 27 στην ξιφασκία, 51 στην ποδηλασία, 32 στην πυγμαχία, 15 στην τοξοβολία, 26 στις καταδύσεις, 13 στην κολύμβηση, 9 στην σκοποβολή, 7 στο σκάκι, 2 στην πάλη, 2 στο μοντέρνο έπταθλο, 6 στην άρση βαρών, 2 στην πάλη, 1 στην γυμναστική, 1 στο μπιλιάρδο, 1 στο θαλάσσιο σκι.

Τι λένε Γιαννακόπουλος, Αλαφούζος

Διαβάστε τα μηνύματα που έστειλαν μέσω της «Πράσινης» για τα γενέθλια του συλλόγου οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Αλαφούζος.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ο αγαπημένος μας Παναθηναϊκός γιορτάζει σήμερα 106 χρόνια ζωής και προσφοράς στον αθλητισμό και την κοινωνία… Υπάρχει κάτι που έμεινε σταθερό στο μυαλό και την ψυχή μας: η περηφάνιά μας για τον ενδοξότερο σύλλογο της Ελλάδας. Η ανατριχιαστική αίσθηση ότι αγαπάμε και υπηρετούμε-ο καθένας με τις δυνάμεις του-τον μεγάλο Παναθηναϊκό. Είμαστε περήφανοι ως Παναθηναϊκοί γιατί διαφέρουμε, πετύχαμε τα πάντα με τις δικές μας δυνάμεις χωρίς άνωθεν εντολές ή δώρα. Έτσι θα συνεχίσουμε και γι’ αυτό διαφέρουμε».

Γιάννης Αλαφούζος: «Ο μεγαλύτερης ελληνικός σύλλογος συμπληρώνει 106 χρόνια ζωής, δόξας και ιστορίας. Σαν φίλαθλος αυτού του σωματείου, αλλά κι έχοντας την τιμή να βρίσκομαι στην προεδρία της ομάδας ποδοσφαίρου του σωματείου, εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλη την παναθηναϊκή οικογένεια, σύντομα να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και να τραγουδάμε ξανά μαζί το ‘Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ’».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...