ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Νικάει ο Λεβαδειακός, Over στα Πηγάδια

Νικάει ο Λεβαδειακός, Over στα Πηγάδια

Η εμβόλιμη αγωνιστική στην Superleague και τα ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρόμα – Νάπολι για το θεσμό του Κυπέλλου σε Ισπανία και Ιταλία «κλέβουν» σήμερα στην παράσταση στο κουπόνι μας.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στην 23η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είναι η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανιώνιο, ενώ ο δεύτερος ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον ΟΦΗ. Κατά τα άλλα το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει πλήρη αγωνιστική στην Κύπρο, αγώνες για το Κύπελλο Γαλλίας, Βελγίου, Πορτογαλίας, Τουρκία, Αγγλίας και αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα Ολλανδίας και το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Over 2.5 από την Κύπρο

Το δυνατό παιχνίδι της ημέρας έρχεται από την Κύπρο και είναι το Over 2.5 γκολ στην αναμέτρηση Αλκή Λάρνακας – ΑΕ Κουκλιών σε απόδοση 1.70. Στο G/G τα τελευταία 6 εντός έδρας παιχνίδια της Αλκής και στο Over τα τελευταία 4 παιχνίδια της. Από την άλλη πλευρά η ΑΕ Κουκλιών έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος στα εκτός έδρας παιχνίδια με 30 γκολ παθητικό σε 9 αγώνες.

Νικάει ο Λεβαδειακός, Over στα Πηγάδια, κρατάει ο Πλατανιάς

Από τη Superleague κρατάμε τόσο τη νίκη του Λεβαδειακού με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης σε απόδοση 1.92, όσο και το Over 2.5 γκολ στην αναμέτρηση Σκόντα Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα σε απόδοση 2.25, αλλά και το Χ2 του Πλατανιά στην Κομοτηνή σε απόδοση 1.80. Τα περισσότερα Over 2,5 της Σούπερλιγκ μετράει η Ξάνθη, συνολικά 14 σε 22 αγωνιστικές, ενώ από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε γκολ σε όλα τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του. Στο παιχνίδι του Λεβαδειακού θα πάμε με την έδρα, την οποία η ομάδα του Καραγεωργίου έχει εκμεταλλευτεί μέχρι στιγμής στο έπακρο καθώς όλες του οι νίκες έχουν σημειωθεί στη Βοιωτία (7/10). Μόλις μια νίκη μετράει εκτός έδρας φέτος ο Απόλλων Σμύρνης, αυτή που σημείωσε επί του Άρη με 2-0, ενώ στις τρεις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις για πρωτάθλημα και κύπελλο το συγκρότημα το Σάντσες δεν πέτυχε κανένα γκολ.

Παίρνει προβάδισμα η Ρόμα κόντρα στη Νάπολι

Για το Κύπελλο Ιταλίας και τον 2ο ημιτελικό θα πάμε με τον «Άσσο» της Ρόμα κόντρα στη Νάπολι σε απόδοση 1.90. Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται όλη τη μέρα στη Ρώμη και ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να ελεγχθεί πριν τη σέντρα. Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων για το θεσμό του Κυπέλλου ήταν τη σαιζόν 2005-06, με τη Ρόμα να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες, εκτός έδρας με 3-0 και εντός έδρας με 2-1. Το παιχνίδι των Ρωμαίων με την Πάρμα διεκόπη μόλις 8 λεπτά μετά τη σέντρα, λόγω της καταρρακτώδους βρόχης, με τον αγωνιστικό χώρο να έχει μετατραπεί σε λίμνη. Έτσι, το τελευταίο ολοκληρωμένο παιχνίδι της Ρόμα, είναι το νικηφόρο στη Βερόνα. Σταθεροποιείται στο βασικό σχήμα της ομάδας ο Βασίλης Τοροσίδης και μάλιστα στη θέση του αριστερού μπακ, ή μάλλον καλύτερα αυτού που συνηθίζουμε να λέμε «full back». Ο Έλληνας άσος ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι για το τρίτο γκολ της ομάδας του. Με ευχαρίστηση άκουσε ότι η μισητή της αντίπαλος Λάτσιο κράτησε στην ισοπαλία τη Γιουβέντους, κάτι που σημαίνει ότι η Ρόμα μείωσε ξανά στους έξι βαθμούς (εννιά πλέον χωρίς το παιχνίδι με την Πάρμα). Από την άλλη, στους επίσης έξι βαθμούς αύξησε τη διαφορά της και από τη Νάπολι και ότι και να γίνει στο εξ αναβολής θα μείνει σ’ αυτά τα επίπεδα με την αποψινή της αντίπαλο στο Κύπελλο. Το φορτωμένο πρόγραμμα στην Ιταλία δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο αγώνας με την Πάρμα πριν τον Απρίλιο. Η ομοσπονδία θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες αν αυτό θα διεξαχθεί στις 2 ή τις 9 του μήνα. Και όλα αυτά, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής έρχεται στο πρωτάθλημα και το μεγάλο ντέρμπι με τη Λάτσιο. Η Νάπολι από την άλλη πλευρά επιβεβαίωσε με το χειρότερο τρόπο την περίοδο ντεφορμαρίσματος που περνάει, με τη βαριά ήττα στην έδρα της Αταλάντα. Βγάζοντας σημάδια αποσύνθεσης, δέχθηκε τρία γκολ από τραγικά λάθη της άμυνα της στο δεύτερο ημίχρονο. «Δεν φταίει το ροτέισον για την ήττα μας, φταίνε τα ατομικά λάθη. Τους κάναμε δώρο και τα τρία γκολ», δήλωσε ο Ράφα Μπενίτεθ, που δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο. Στα μεταγραφικά, υπήρξε κινητικότητα την τελευταία στιγμή, με τη διοίκηση της Νάπολι να τα βρίσκει με την Παλμέιρας για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου μπακ Ενρίκε. Πρόκειται για μία καλή προσθήκη, με τον παίκτη να έχει εκτός των άλλων παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε Λεβερκούζεν και Σανταντέρ.

Με κάλυψη η Ακίσαρσπορ

Από το Κύπελλο Τουρκίας επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Ακίσαρσπορ με αντίπαλο την Εσκισεχίρσπορ σε απόδοση 1.85. Το πρώτο παιχνίδι έληξε 2-0 υπέρ των σημερινών γηπεδούχων. Στο πρωτάθλημα η δυνατή της έδρα «μίλησε» για μία ακόμα φορά, προσθέτοντας στα θύματά της και την πάντα αξιόμαχη Γκεντσλερμπιρλιγκί. Μία ήττα έχει όλη κι όλη σε εννιά ματς στο γήπεδό της έχει η ομάδα του Αμζάογλου, αλλά και μόλις δύο απώλειες, διαθέτοντας την τρίτη πιο δυνατή έδρα του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από Φενέρ και Γαλατά! Διατηρεί πάντα έτσι μία απόσταση ασφαλείας από τη διακεκαυμένη ζώνη και το +12 μπορεί σίγουρα να αυξηθεί αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, αλλά γιατί όχι να διεκδικήσει και μία θέση στην οχτάδα και τα πλέι οφ. Απόψε πάντως μοναδικός της στόχος είναι το τρίποντο, αφού θα σημάνει και την παρουσία της στους «4» του Κυπέλλου, ό,τι κι αν γίνει την τελευταία αγωνιστική.

Κερδίζουν ΠΑΟ και Άρης ενόψει τελικού κυπέλλου

Περνάμε στο Μπάσκετ όπου και εδώ έχουμε πλήρη αγωνιστική στην Α1. Στοιχηματικά θα μας απασχολήσουν δύο αναμετρήσεις. Αρχικά αυτή του Άρη με τον ΑΓΟΡ όπου κρατάμε το -4.5 των κίτρινων σε απόδοση 1.90.Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην όγδοη θέση με ρεκόρ 6-10. Και των δύο ο στόχος είναι η συμμετοχή στα πλέι-οφ χωρίς φυσικά να έχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω. Σήμερα έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική λόγω του τελικού κυπέλλου του μπάσκετ που θα γίνει στο Ηράκλειο την Κυριακή. Εκεί ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Με μία νίκη σήμερα θα πάει στον τελικό με μεγάλη ψυχολογία. Ο ΑΓΟΡ είναι καλή ομάδα αλλά με τον Καλαφατάκη στον πάγκο θα παρουσιάζει τις κλασσικές αδυναμίες στην άμυνα όπως κάθε ομάδα που έχει κοουτσάρει ο Καλαφατάκης . Δεν μπλέκουμε με το Over γιατί δεν ξέρουμε τη συμπεριφορά του Άρη. Αν ο Άρης εκμεταλλευθεί τις αμυντικές αδυναμίες τότε μπορεί να πάρει και μια καλή νίκη. Επιπλέον θα προσπαθήσει να καλύψει και την διαφορά της ήττας με 77-84 στο Ρέθυμνο. Επιλογή μας το Άρης -4.5. Κλείνουμε με τον αγώνα ΚΑΟΔ – Παναθηναϊκός και το -17.5 των πράσινων σε απόδοση 1.90. Απόψε στην Δράμα ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί απέναντι στον ΚΑΟΔ με σκοπό να κάνει μια πρόβα πριν τον τελικό του κυπέλλου που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στον Ηράκλειο και θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Ο ΚΑΟΔ είναι μια καλοστημένη ομάδα και το αποδεικνύει με την θέση του στην βαθμολογία και με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον Δεκέμβριο. Αναμένεται απόψε ο Παναθηναϊκός να είναι ιδιαίτερα σοβαρός εν’όψει του τελικού του κυπέλλου. Ένας επιπλέον λόγος για να ποντάρουμε στην εύκολη νίκη του ΠαναθηναΪκού είναι λίγο εξωαγωνιστικός. Στην αρχή της χρονιάς η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι ο ΑΓΟΡ είναι ο βασικός αντίπαλος του Παναθηναϊκού ενόχλησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Έτσι ο Ολυμπιακός, για να μπει στο μάτι του Γιαννακόπουλου, όταν αγωνίστηκε με τον ΑΓΟΡ τον διέλυσε παίζοντας σαν να βρήκε απέναντί του τη Ρεάλ. Σήμερα λοιπόν αναμένεται ο Παναθηναϊκός να θελήσει να συντρίψει τον ΚΑΟΔ για να αποδείξει στον αιώνιο αντίπαλο ότι μπορούν να συντρίψουν την ομάδα που τον κέρδισε. 50% μπασκετικά και 50% περιέργεια ωθούν στην επιλογή του Παναθηναϊκού -17.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματοςδείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis καιFormula 1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ