ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Όταν έριχνε πέντε και εφτά!

Σαν σήμερα το 1968 και το 1973 ο Παναθηναϊκός έριχνε γερές... σφαλιάρες στον Άρη!

Όταν έριχνε πέντε και εφτά!

Ήταν 11 Φεβουαρίου 1968 όταν ο Άρης… κατηφόριζε στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Και κατηφόριζε ως πρωτοπόρος του πρωτάθλημας. Ωστόσο, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη πιο «τσαλακωμένος» από ποτέ, έχοντας ηττηθεί απ’ τους πράσινους με 5-0!

Τα γκολ των Παπαεμμανουήλ και Γράμμου στο 38’ και 39’ αντίστοιχα είχαν διαμορφώσει το σκορ του πρώτου μέρους κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ναλμπάντη. Στην επανάληψη ήρθαν ακόμα τρία τέρματα απ’ τους ίδιους παίκτες (Γράμμος 57’ και Παπαεμμανουήλ 83’) κι ενώ ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα κι ο «στρατηγός», Δομάζος (49’).

Πέντε χρόνια αργότερα (11 Φεβρουαρίου 1973), ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Άρη με σκορ 7-1 κι ενώ θα μπορούσε να είχε γραφτεί… διψήθιο! Μέχρι το 32’ οι «πράσινοι» προηγούνταν ήδη με τέσσερα γκολ, χάρη στους Αντωνιάδη (8’), Βερόν (15’), Δομάζο (24’) και Ελευθεράκη (32’). Στη συνέχεια έγινε… ροντέο το ματς, με τον διαιτητή να αποβάλλει τρεις παίκτες(!) των «κίτρινων», λόγω εξύβρισης,  με αποτέλεσμα να συνεχίζουν με οκτώ!

Έτσι, το τριφύλλι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ακόμα τρεις φορές με τους Βερόν (49’), Αντωνιάδη (51’) και Γονιό (74’) με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής με τον Παπαϊωάννου (59’). Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός είχε δύο δοκάρια και αν δεν είχε ρίξει… ταχύτητα, το κοντέρ θα έγραφε πολλά ακόμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ