Ποδόσφαιρο

Αγγαρεία, αλλά πρόκριση…

Αγγαρεία, αλλά πρόκριση…

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στον Βόλο, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον τοπικό Ολυμπιακό, αλλά χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς πήρε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

 Το ματς

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του και με ένα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης και στόπερ οι Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος. Δεξιά ο Μαρινάκης και αριστερά ο Χουχούμης. Στο κέντρο έπαιξαν οι Πράνιτς, Δώνης, Σπυρόπουλος, Ντίνας και στην επίθεση οι Καρέλης, Κλωναρίδης.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, καθώς δεν πίεζαν ψηλά, όπως κάνουν συνήθως, ενώ όταν έφταναν έξω από την περιοχή, τα σουτ δεν ήταν καλά. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κάποιες καλές φάσεις, αλλά σε δυο – τρεις περιπτώσεις ο Κοτσόλης είπε «όχι» σε προσπάθειες των γηπεδούχων.  Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ενός πρώτου ημιχρόνου, δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» με δυο αλλαγές στη σύνθεσή του (Ο Κουτρουμπής αντί του Ρισβάνη, που υπέστη διάστρεμμα και ο Αμπέντ αντί του Κλωναρίδη, μπήκε κάπως δυνατά και έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με Καρέλη και Σπυρόπουλο. Στην πρώτη ευκαιρία, ο Γεωργίου έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη του σουτ του άσου του Παναθηναϊκού βρήκε το αριστερό δοκάρι και πέρασε έξω.  Μέχρι το 55’, η ομάδα του Αναστασίου πίεζε ψηλά κα φαινόταν να… πατάει γκάζι, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε, κάτι που ανάγκασε τον Αναστασίου να σηκωθεί από τον πάγκο του και να δίνει εντολές για πίεση και γρήγορο ποδόσφαιρο.

Στο 72’, όμως, σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ, όταν ο Καπετάνος με ωραίο δυνατό – συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοτσόλη.

Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!
POPULAR NOW Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καθαρό μυαλό και να μην δημιουργεί φάσεις, αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία του Αναστασόπουλου, στο 87’, όταν ο Γεωργίου έδιωξε, όπως έκανε και στο «ριμπάουντ» του Αμπέντ. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους «πράσινους» να παίρνουν, φυσικά, την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου, χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Καρράς (63’ Ζέρης), Κόμνος, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκκας (58’ Πινδώνης), Κριστόμπαλ, Καρίλ (58’ Καπετάνος), Δεινόπαπας, Ντινόπουλος.

Στον πάγκο: Γκίτκος, Κωστούλας, Νικολιάς, Μπρέσκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (46’ Αμπέντ), Μαρινάκης, Δώνης, Καρέλης, Ρισβάνης (46’ Κουτρουμπής), Ντίνας (73’ Αναστασόπουλος), Πράνιτς.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Λαγός, Ατζαγκούν, Μπαλμπόα.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ