ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Απο την κερκίδα

“Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο”

Το Pao abroad εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου στη Λεωφόρο. Μας αγγίζει όλους και αξίζει να διαβαστεί...

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αδέρφια μας Παναθηναϊκοί όλου του κόσμου,

Με αφορμή την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου για το φλέγον ζήτημα του γηπέδου ‘’Απόστολος Νικολαΐδης’’

αλλά και την πρόσφατη κυκλοφορία ενός κασκόλ διαμαρτυρίας στο οποίο εκφράζεται η αγωνία αλλά και τα «θέλω» της Παναθηναϊκής οικογένειας, θα θέλαμε και εμείς σαν Panathinaikos Supporters Abroad να μοιραστούμε μαζί σας τα συναισθήματά μας.

Όλοι μας έχουμε πορευθεί μαζί με τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Έχουμε ζήσει μεγάλες χαρές και λύπες, έχουμε συγκινηθεί, έχουμε γεμίσει εμπειρίες και η ζωή μας είναι γεμάτη με παραστάσεις από τις ένδοξες στιγμές του μεγάλου αυτού Συλλόγου. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι ζωές μας κινούνται παράλληλα με αυτόν τον ζωντανό οργανισμό που λέγεται Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος. Ο Σύλλογος αυτός λοιπόν, αποτελεί ένα μεγάλο και αναντικατάστατο κομμάτι της ζωής μας και νιώθουμε πως ανήκουμε σε μία μεγάλη οικογένεια. Την Παναθηναϊκή οικογένεια!

Γνωρίζουμε πως τα λόγια αυτά οι περισσότεροι τα βρίσκετε γνώριμα. Τα βρίσκετε ζεστά και σας ξυπνάνε αναμνήσεις. Τα έχετε ακούσει και οι ίδιοι στεκόμενοι σε κάποια γωνιά της Λεωφόρου. Είναι ο πρωτοπόρος Γιώργος Καλαφάτης και ο «πατριάρχης» Απόστολος Νικολαΐδης που μας τα σιγοψιθυρίζουν στο αυτί καθώς μας προσέχουν από ψηλά. Έτσι συνήθιζαν αυτοί οι μεγάλοι άντρες να μιλάνε στα παιδιά τους. Και κάπου στο βάθος του γηπέδου αχνοφαίνονται οι σκιές των χιλιάδων αθλητών, πρωταθλητών, των μελών και των φίλων του Παναθηναϊκού σαν μια παρέα να τα λένε για τον Όμιλο. Καμαρώνουν που κάτω από όλες τις αντιξοότητες, ο Παναθηναϊκός μάχεται εναντίον όλων και στέκεται στο ύψος του! Έτσι τον ήθελαν τον Παναθηναϊκό άλλωστε. Μαχητή! Και έτσι ήθελαν τους φίλους του Παναθηναϊκού. Με μαχητική ψυχή!

Αδέρφια μας, οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες. Πέραν τον οικονομικοπολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, η κοινωνία μας πάνω απ’όλα περνάει μία μεγάλη κρίση αξιών. Μία κρίση που προσπαθεί να ισοπεδώσει ηθικές αξίες, ιδανικά και να βάλει τον Παναθηναικό στο περιθώριο.Μα όσο κι αν προσπαθεί δεν τα καταφέρνει… Δυστυχώς όμως ο Παναθηναϊκός μας πολεμάται. Πολεμάται σκληρά με σκοπό να αφανιστεί και να επικρατήσει ο σκοταδισμός ενός αρρωστημένου κομματιού της κοινωνίας. Πως άλλωστε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και ο Παναθηναϊκός μας όταν έχει δεχθεί τόσα χτυπήματα; Χτυπήματα από ένα άρρωστο κράτος που χρησιμοποιεί άλλες ομάδες για λόγους ψηφοθηρίας, χτίζοντάς τους γήπεδα και επιτρέποντάς τους να διοικούν τον ελληνικό αθλητισμό με τον πιο χυδαίο και άνανδρο τρόπο. Χτυπήματα από ένα κοινωνικό πρόβλημα που έχει κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο φέουδό του, απλώνοντας τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία του παντού, με μοναδικό σκοπό το οικονομικό όφελος και την ικανοποίηση ενός αρρωστημένου ”εγώ”. Χτυπήματα ακόμα και από ”παιδιά” του, που τον πρόδωσαν, κοιτώντας πάντα πρώτα το ”εγώ” τους.

Ο Παναθηναϊκός φίλοι μας, ο ενδοξότερος Σύλλογος της χώρας, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Κίνδυνο όχι λόγω χρεών που άφησαν προηγούμενες διοικήσεις, αλλά κίνδυνο να μείνει χωρίς σπίτι. Κίνδυνο να μείνει χωρίς όραμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία αμφισβητείται η κυριότητά του για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ένα γήπεδο που στεγάζει σχεδόν όλα του τμήματα, ένα γήπεδο που στεγάζει όλη του την Ιστορία.

Αν οι εξέδρες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπορούσαν να μιλήσουν, θα συγκλονιζόμασταν από αυτά που έχουν ζήσει. Μικρασιατική καταστροφή, παγκόσμιο πόλεμο, εμφύλιο πόλεμο, χούντα… Ένα γήπεδο που ανεγέρθη το 1922, στεγάζοντας τα όνειρα και τις ελπίδες των πρώτων Παναθηναϊκών στην ιστορία. Ένα γήπεδο που ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα Ελλάδος το 1930, συντρίβοντας παράλληλα τον Ολυμπιακό με 8-2. Το γήπεδο που κατά τη γερμανική κατοχή, ο διευθυντής του Αντώνης Βρεττός μετέτρεψε σε χώρο αντίστασης και χώρο ελευθερίας. Το γήπεδο όπου το 1942 το ακυρωθέν φιλικό παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου Σωτηρία, οδήγησε στη μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση όπου 15000 και πλέον Αθηναίοι στάθηκαν απέναντι στον γερμανικό ζυγό. Το γήπεδο στο οποίο υψώθηκε από τον Αντώνη Βρεττό πρώτα σε ολόκληρη την υπό κατοχή Αθήνα η ελληνική σημαία, όταν ακόμα οι Γερμανοί την είχαν υπό τον έλεγχό τους. Το γήπεδο στο οποίο χτίστηκε η ιστορική Θύρα 13 το 1951. Το γήπεδο στο οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά κλειστό γυμναστήριο στην Ελλάδα το 1959 με το όνομα ‘’Τάφος του Ινδού’’. Το γήπεδο που το 1964 φιλοξένησε την ομάδα του αήττητου πρωταθλήματος και το 1971 την ομάδα του Γουέμπλει. Το γήπεδο που το 1981 πήρε το όνομα του ‘’πατριάρχη’’ του Παναθηναϊκού μας, του Απόστολου Νικολαΐδης. Το γήπεδο-ναός για όλο το φίλαθλο κοινό του κόσμου. Το γήπεδο που έχει ζήσει τις πιο ιστορικές εγχώριες και ευρωπαϊκές στιγμές. Το γήπεδο που το έχουν πατήσει ιερά τέρατα του παγκόσμιου αθλητισμού. Το γήπεδο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Παναθηναϊκών, αθλητών και οπαδών. Το γήπεδο που γέννησε τη Θύρα 13. Το γήπεδο που στέγασε την αγάπη μας, τα όνειρά μας και τις πιο όμορφες στιγμές μας. Αυτό το μυθικό γήπεδο λοιπόν ένας ποταπός και ανιστόρητος δήμαρχος, μία παραπαίουσα κατοχική κυβέρνηση και ένα αρρωστημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας θέλουν να το γκρεμίσουν. Δεν λογαριάζουν όμως ένα πράγμα. Τον λαό του Παναθηναϊκού!

Η μεγάλη ώρα για εμάς αδέρφια είναι τώρα! Η ώρα που θα τραβήξουμε μία γραμμή και θα πούμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση έφτασε. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια επειδή η επιχειρηματική ελίτ ορέγεται την έκταση της Λεωφόρου! Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια επειδή το πολιτικό παρασκήνιο εχθρεύεται τον Παναθηναϊκό και αυτά που αντιπροσωπεύει! Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια επειδή το χουντικό καθεστώς που διοικεί τον ελληνικό αθλητισμό δεν θέλει τον Παναθηναϊκό απέναντί του! Είμαστε Παναθηναϊκοί και αυτό μας βαραίνει με μία τεράστια κληρονομιά. Μία κληρονομιά 106 χρόνων, αμέτρητων τίτλων και ιδανικών απαράλλακτων στον χρόνο! Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάλυσης του μεγαλύτερου και ενδοξότερου Συλλόγου της χώρας! Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης των συμβόλων μας και τον αξιών που πρεσβεύουν! Θα σταθούμε απέναντι σε όποιον εχθρεύεται τον Παναθηναϊκό μας! Έχουμε ασύλληπτες δυνατότητες και τεράστια δυναμική! Έχουμε στα χέρια μας πολύ σημαντικά εργαλεία για να πολεμήσουμε αυτούς που μας πολεμούν! Στηρίξτε όλοι τον ένδοξο Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και το κάλεσμά του! Προμηθευτείτε το συμβολικό κασκόλ του, στηρίξτε την κίνηση αυτή και ενημερωθείτε!

Στηρίξτε όλοι την ιστορική και ηρωική Θύρα 13! Στηρίξτε όλοι το Παναθηναϊκό Κίνημα, με τον αέρα φρεσκάδας και τιμιότητας που φέρει! Στηρίξτε όλοι τις καρδιές σας που έχουν ποτιστεί με την μοναδική αυτή αγάπη που αναβλύζει από τον Παναθηναϊκό! Στηρίξτε όλοι τις συνειδήσεις σας που από μικρά παιδιά σας έκαναν να αγαπήσετε τον Σύλλογο με το τριφύλλι! Η Ιστορία μας καλεί και εμείς θα απαντήσουμε! Θα είμαστε για πάντα τα παιδιά της Λεωφόρου!

ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ!

Panathinaikos Supporters Abroad

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ