ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Τάφος» και… καρδιά μίλησαν!

Σε ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έδειξε το μέταλλό του στο τέλος και σε συνδυασμό με τον «Τάφο του Ινδού» που έβραζε, επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 49-42 του Πρωτέα Βούλας για την 16η αγωνιστική της Α1 γυναικών.

«Τάφος» και... καρδιά μίλησαν!

Οι πρωταθλήτριες παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς και πλέον είναι στο -1 από τις σημερινές τους αντιπάλους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καλύφτηκε η διαφορά της ήττας απ’ τον πρώτο αγώνα, που πιθανώς παίξει ρόλο σε τυχόν ισοβαθμία.

Υπενθυμίζεται πως το τριφύλλι περιμένει να δει τι θα γίνει στο ματς με την Αναγέννηση που είχε αναβληθεί μετά την κλοπή των δελτίων.

Το ματς:

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 338 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Άσχημα ξεκίνησε ο αγώνας για τον Παναθηναϊκό που ήταν ιδιαίτερα νευρικός, έκανε λάθος επιλογές στην επίθεση και μοιραία βρέθηκε να χάνει 1-7 από τον Πρωτέα. Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στο καλάθι, σε κατάσταση… εκνευριστική, με αποτέλεσμα οι «πράσινες» να μην μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους και να βρίσκονται πίσω στο σκορ στο 10’ με 5-11.

Αυτό δεν μπορούσε να κρατήσει και για πολύ ακόμα. Η Κοσμά πήρε το… όπλο της και με συνοχόμενα καλάθια έδωσε μια πνοή στις πρωταθλήτριες που μείωσαν στους 3 (13-16). Η άμυνα συνέχισε να αποδίδει και σιγά-σιγά οι παίκτριες της Σαμαντούρα έβρισκαν ρυθμό στην επίθεση, με την Γέμελος να να γράφει το 18-19. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει με τη Σλούκα (22-22), αλλά οι φιλοξενούμενες πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενες με 22-24.

Με το… καλημέρα στην επανάληψη, η ομάδα της Βούλας προσπάθησε να ξεφύγει εκ νέου (22-28). Ωστόσο, ο «Τάφος του Ινδού» πήρε… φωτιά και οι πρωταθλήτριες έτρεξαν σερί 8-0 που τις έβαλε μπροστά (30-28) μετά το… 1-0 στην αρχή του αγώνα. Μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με την Κοσμά να αστοχεί στην εκπνοή και την φιλοξενούμενη ομάδα να διατηρεί προβάδισμα τριών πόντων (33-36).

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι…. Και φαινόταν απ’ το σκορ, καθώς πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ο Πρωτέας συνέχισε να προηγείται με 39-42. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού συνέχισε να… σπρώχνει την ομάδα στη νίκη και της έδωσε ώθηση, καθώς με σερί 7-0 (τρίποντο Γέμελος και βολές Ντέλβα), το τριφύλλι πέρασε μπροστά με 46-42! Την ώρα που η Λύμουρα αστοχούσε σε δύο βολές, η Καλέντζου έβαλε την μία και η Ντέλβα στα τελευταία δευτερόλεπτα «υπέγραψε» το τελικό 49-42 για τις κοριτσάρες!

Τα δεκάλεπτα: 5-11, 22-24, 33-36, 49-42

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 6, Μαγκλάρα 2, Γέμελος 11 (2), Κοσμά 8 (2), Ντέλβα 14, Χριστινάκη, Κωστάκη 4, Καβάσιλα, Σλούκα 4

Πρωτέας Βούλας: Λύμουρα 10 (1), Νικολοπούλου 7 (1), Σωτηρίου 10, Φρίμαν 9 (1), Τετενέ, Δασκαλοπούλου 2, Βλάχου 2, Μπαρμπερίδου

Βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

Ελληνικό 31 Πρωτέας Βούλας 28 Παναθηναϊκός 27* Ιπποκράτης Κω 25 Αθηναϊκός 23 ΠΑΟΚ 22 Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 21* Άρης 21 Κρόνος Αγ. Δημητρίου 20 Ίκαρος Καλλιθέας 19 *Εκκρεμεί η απόφαση για το Αναγέννηση Ν.Ρ-Παναθηναϊκός οπότε οι δύο ομάδες έχουν στη βαθμολογία ματς λιγότερο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.