ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Διαμαντίδης: «Δεν νιώθω δάσκαλος»

Στα 33 του έχει κατακτήσει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό. Αποτελεί το πρότυπο αθλητή. Ποιοτικός και ταυτόχρονα εργάτης μέσα στο γήπεδο, ταπεινός έξω απ’ αυτό.

Διαμαντίδης: «Δεν νιώθω δάσκαλος»

Η… αυτού μεγαλειότης, Δημήτρη Διαμαντίδης, μιλάει στο weekly show της Ευρωλίγκας, γι’ αυτά που ζει τόσα χρόνια στο «τριφύλλι».

«Ήξερα πού πήγαινα, όταν πήρα μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Γνώριζα πως θα παίξω σε ομάδα που είναι στο κορυφαίο επίπεδο, που παίρνει τους τίτλους στην Ελλάδα και παλεύει πάντα για να φτάσει στα Φάιναλ Φορ της Euroleague. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Την ίδια ώρα όμως, ερχόμουν από μια μικρή ομάδα, όπως ήταν ο Ηρακλής και έπρεπε να τα αλλάξω όλα. Ήξερα ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα», τονίζει, αρχικά και προσθέτει πως δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα:

«Δεν περίμενα ότι το μπάσκετ θα είναι… έτσι. Δεν περίμενα να έχει τόσες λεπτομέρειες. Όσο πιο πολύ μελετούσα, τόσο πιο δύσκολο μου φαινόταν. Ήταν πολύ περίεργο, αλλά προσπαθούσα χρόνο με το χρόνο να γίνω όλο και περισσότερο μέλος του ΠΑΟ».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο σπικάζ, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο Διαμαντίδης έχει ψηφιστεί έξι φορές ως ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης, ενώ  έχει 928 ασίστ, 374 κλεψίματα και σχεδόν 10π. σε κάθε ένα από τα 212 ματς που έχει δώσει στη διοργάνωση. Να τι λέει για όλα αυτά ο «3D»

«Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας: όλοι παίζουν για την ομάδα και κανείς δεν είναι έξω από το σύστημα. That’s it. Από την αρχή, προσπαθούσα να βοηθήσω στο παρκέ με όλους τους πιθανούς τρόπους. Αν μπορούσα να παίξω μια άμυνα, να κάνω ένα κλέψιμο, μια τάπα, να σκοράρω ένα καλάθι, να πασάρω, το έκανα. Ό,τι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός, προσπαθούσα να το κάνω».

Όπως ξεκαθαρίζει, δεν νιώθει δάσκαλος για κάθε νέο παίκτη της ομάδας: «Όλοι όσοι έρχονται στον Παναθηναϊκό, γνωρίζουν πού έρχονται: σε μια ομάδα στην οποία όλοι οι παίκτες πρέπει να δίνουν το 100% σε κάθε παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι είμαι υπεύθυνος να τους διδάξω κάτι. Δεν νιώθω έτσι».

Οσο για το αν υπάρχει κάτι που είναι πιο σημαντικό από το μπάσκετ «αυτό είναι η οικογένεια μου. Τώρα που έχω μικρό παιδί, προσπαθώ να γίνω πιο υπεύθυνος, καλύτερος άνθρωπος, πιο ήρεμος. Ναι, πιστεύω πως η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό από όλα».

diam από nikibakouli

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...