ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οι ιδέες δεν πεθαίνουν!

Σαν σήμερα, στις 19 Φεβρουαρίου του 1964 πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαφάτης.

Οι ιδέες δεν πεθαίνουν!

Μαζί με τον αδερφό του Αλέξανδρο και άλλους φίλους τους αθλητές στον Πανελλήνιο, ίδρυσαν στις 3 Φεβρουαρίου 1908, τον Πανελλήνιο ποδοσφαιρικό όμιλο Αθηνών που το 1924 μετονομάστηκε σε Παναθηναϊκό που πλέον πρεσβεύει μια ιδέα και εκπροσωπεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Όταν έπαιρνε την απόφαση να ιδρύσει τον μετέπειτα μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε κι ο ίδιος να έχει καταλάβει το καλό που έκανε. Πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού, τον υπηρέτησε μέχρι τη στιγμή που έφυγε απ’ τη ζωή στο Ναυτικό νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά.

Έδωσε τα πάντα για το τριφύλλι, από όλες τις θέσεις. Αγωνίστηκε σαν ποδοσφαιριστής, υπήρξε προπονητής, πέρασε από όλες τις διοικητικές θέσεις. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία του γηπέδου της Λεωφόρου και πρωτοστάτησε στην ίδρυση και άλλων τμημάτων στον Παναθηναϊκό.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.299 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καλαφάτης δημιούργησε τον «σύλλογο μεγάλο» και σιγά-σιγά το τριφύλλι έγινε γνωστό απανταχού, χάρη σε αυτόν. Ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού μπορεί να έφυγε, αλλά έχει μείνει πάντα χαραγμένος στη μνήμη όλων. Και όπως κι όσο μπορεί ο καθένας τιμά την καταλυτική του προσφορά.

Από το πιο αυτονόητο που είναι η μετονομασία του Απήλιον σε «Γιώργος Καλαφάτης», μέχρι το πανό που σήκωσαν στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό οι φίλοι της ομάδας, που έγραφε: «Οι ιδέες δεν πεθαίνουν, έδωσες νόημα στη ζωή μας».

idees

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.