Ερασιτέχνης

Ενότητα και συσπείρωση για τη Λεωφόρο!

Ενότητα και συσπείρωση για τη Λεωφόρο!

Αρθρο – παρέμβαση του προέδρου του «Παναθηναϊκού Κινήματος», Θεόδωρου Μαραγκουδάκη, στο panathinaikos24.gr. Διαβάστε το.

Οι δημοτικές εκλογές στην Αθήνα και οι Ευρωεκλογές του 2014 πλησιάζουν και ένα καινούριο όνομα είναι αυτό που όλο και περισσότερο ακούγεται από τα στόματα όλων των φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά και από ευρύτερο κόσμο και προβληματίζει τα «καθιερωμένα» κόμματα και τους «συνήθεις» πολιτικούς!

Είναι το ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ο πολιτικός φορέας έκφρασης όλων των Παναθηναϊκών, το οποίο στο μικρό χρονικό διάστημα της παρουσίας του έχει κατορθώσει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά, να έχει μια αξιόλογη παρουσία, αναλογικά με το τότε οργανωτικό του στάδιο, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, να διεκδικήσει δυναμικά ό,τι δικαιούται ο Παναθηναϊκός, να καταδείξει τους κινδύνους που απειλούν το Σύλλογο στο σπουδαιότερο θέμα της ύπαρξής του, το γηπεδικό, να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ανάτασης και αισιοδοξίας ως προς το θέμα αυτό με τη φιλόδοξη αλλά και ρεαλιστική δική του πρόταση για την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, να παρουσιάσει αξιόλογο κοινωνικό έργο, να συμβάλει στο «ενιαίο και αδιαίρετο» του κόσμου του Παναθηναϊκού σε συντονισμό με τη νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. και με τη Θύρα 13 και να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων καθώς και ένα πανελλαδικό καλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές!

Αν κάτι χαρακτήρισε το 2013 και συνεχίζεται και βαθαίνει το 2014, είναι ακριβώς η ενεργοποίηση του συνειδητοποιημένου κομματιού του κόσμου του Παναθηναϊκού και το τριπλό σχήμα «Παναθηναϊκός Α.Ο. – Παναθηναϊκό Κίνημα – Θύρα 13» πάνω στο οποίο χτίζεται και δυναμώνει το ενιαίο και αδιαίρετο της δράσης και της θέλησής του – αυτή δε η δράση και η θέληση ξεπερνούν ακόμα και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και φέρνουν παντού επιτυχίες!

Στον Παναθηναϊκό Α.Ο. ήρθε το τέλος της χρόνιας περιόδου αδιαφορίας, μικροπαραγοντισμού και απομαζικοποίησης, καθώς είναι συγκλονιστική η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν από άποψη οργάνωσης, προσπάθειας και κυρίως ΑΓΑΠΗΣ για το Σύλλογο εκ μέρους της νέας διοίκησης και ολοφάνερη η ΥΓΕΙΑ που εκπέμπεται από όλα τα τμήματα – ενώ η συμπαράσταση του κόσμου προς όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα θυμίζει τις καλύτερες μέρες του παρελθόντος.

Το Παναθηναϊκό Κίνημα ανέβηκε πολλά επίπεδα από άποψη οργάνωσης, μαζικότητας και απήχησης μέσα στη χρονιά που πέρασε και έκανε αισθητή την παρουσία του με όλους τους τρόπους που περιγράψαμε παραπάνω.

Η Θύρα 13 είναι παρούσα, ενωμένη και υποστηρίζει όλα τα τμήματα, από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κυριότερο, υπαρξιακών διαστάσεων πρόβλημα του Συλλόγου είναι το γηπεδικό. Και σε αυτό το θέμα, με συντονισμένες κινήσεις όλων των Παναθηναϊκών  έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Η ποδοσφαιρική ομάδα επέστρεψε στη Λεωφόρο και οι ευεργετικές επιπτώσεις από το γεγονός αυτό είναι ολοφάνερες. Ο κίνδυνος κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου απομακρύνθηκε για μια πενταετία – και στο χέρι του κόσμου είναι να αποτελέσει σύντομα μια κακή ανάμνηση. Η προγραμματισμένη ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, παρόλο που μόνο ως μεταβατικό στάδιο μπορεί να ιδωθεί, μέχρι να έρθει η ώρα που θα κατασκευαστεί στον ίδιο χώρο αντάξιο γήπεδο της ιστορίας μας, είναι άλλο ένα βήμα κατοχύρωσης και μονιμοποίησης της παραμονής μας εκεί. Η εξαγγελία της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση των έργων αυτής της ανακατασκευής είναι μια πρώτη, επίσημη, θεσμική παραδοχή ότι η θέση του Συλλόγου είναι στη φυσική του έδρα, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις μεγάλες ομάδες της χώρας, οι οποίες είτε είναι «τακτοποιημένες» από αυτή την άποψη, είτε δρομολογούν την κατασκευή ή την ανακαίνιση των γηπέδων τους στους ιστορικούς τους χώρους.

Ακόμα, μέσω της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΕΚΑ είναι σαφές ότι ανοίγει παράθυρο για κάθε αθλητικό σωματείο για κατασκευή νέου γηπέδου «σε περίπτωση που τα θετικά του έργου είναι περισσότερα από τα αρνητικά», οπότε η Πολιτεία αναλαμβάνει να περάσει όσες νομοθετικές ρυθμίσεις απαιτούνται.

Μέσω του Παναθηναϊκού Κινήματος έγινε ξεκάθαρο ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποφάσισε να αφαιρέσει από τα κατεστημένα κόμματα και τους συνήθεις πολιτικούς το «δικαίωμα» να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς και να εκπονούν «μεγαλεπήβολα» σχέδια εξυπηρέτησης επιχειρηματικών και εργολαβικών συμφερόντων με πρόσχημα το γήπεδο και με αποτέλεσμα τον κίνδυνο να μείνει ο Παναθηναϊκός αιώνια εξόριστος και περιπλανώμενος με κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα! Η διαρκώς αυξανόμενη απήχηση του Παναθηναϊκού Κινήματος και η επαγρύπνηση του κόσμου, στην οποία καθοριστικά συμβάλαμε, έχουν δείξει σε όποιον επιμένει σε τέτοιου είδους σχέδια, ότι το τείχος της αντίστασης στο οποίο θα προσκρούσει, είναι αδιαπέραστο.

Η δράση του Παναθηναϊκού Κινήματος, όμως, δεν περιορίστηκε σε αυτά τα «αμυντικά» για το Σύλλογο στοιχεία, αλλά πρόσφερε και το ΟΡΑΜΑ που τόση ανάγκη έχουμε. Ένα όραμα συνδυασμένο με ρεαλισμό, με υπεύθυνη μελέτη όλων των παραμέτρων και με αγάπη για το σύνολο της Αθήνας είναι το σχέδιό μας για την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο από δω και μπρος έχει μπει στην «ατζέντα» κάθε συζήτησης γύρω από το γηπεδικό.

Σε όσους δυσπιστούν για το αν το παραπάνω όραμα είναι εφικτό, απαντάμε ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΟ, αρκεί να υπάρξει ενότητα και συσπείρωση του κόσμου γύρω από αυτό! Αυτή η ενότητα και συσπείρωση θα δημιουργήσει και την πολιτική βούληση που απαιτείται για να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις – και συγχρόνως θα προσελκύσει και τους επενδυτές που θα ενδιαφερθούν για την οικονομική στήριξη του έργου.

Και για όσους ακόμα αμφιβάλλουν, επισημαίνουμε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «είναι θετικός στην παραμονή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο» και φάνηκε ότι γνωρίζει και είναι διατεθειμένος να συζητήσει την πρόταση του Παναθηναϊκού Κινήματος γύρω από το θέμα! Θυμίζουμε ότι το κόμμα του είχε πρωτοστατήσει στις προσφυγές, οι οποίες ματαίωσαν την υλοποίηση της αρχικής μορφής της Διπλής Ανάπλασης, ενώ μέχρι πρόσφατα στο κόμμα αυτό εκφράζονταν θέσεις όπως της…αποβολής των ποδοσφαιρικών γηπέδων από τον αστικό ιστό!

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η αλλαγή στάσης οφείλεται στην ύπαρξη και απήχηση του Παναθηναϊκού Κινήματος – και αναμένεται ότι παρόμοια «επίθεση φιλίας» προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού θα εξαπολυθεί και από εκπροσώπους άλλων κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων όσο οι εκλογές πλησιάζουν!

Ο κόσμος, όμως, του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι τα κατεστημένα κόμματα δεν ενδιαφέρονται για το δικό του συμφέρον αλλά για το δικό τους και ότι ο σκοπός τους είναι η συλλογή ψήφων! Ξέρει ότι τώρα έχει το δικό του σχήμα, το Παναθηναϊκό Κίνημα, το οποίο με τη δύναμή του μπορεί να στείλει σε όλους τους πολιτικούς θεσμούς ώστε να παρεμβαίνει για το συμφέρον του Συλλόγου και δεν έχει κανένα λόγο να αναθέσει αυτό το έργο σε άλλους! Άλλωστε, όσο μεγαλώνει η δύναμη του Κινήματος, τόσο θα αναγκάζονται και τα υπόλοιπα κόμματα να ευθυγραμμίζονται με τις δίκαιες απαιτήσεις του κόσμου του Παναθηναϊκού, τις οποίες ως τώρα δεν υπολόγιζαν!

Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί και το πλήρες πρόγραμμά μας για το Δήμο της Αθήνας, το οποίο θα έχει προτάσεις για όλα τα καυτά θέματα της πόλης και θα αποδείξει και στον πιο δύσπιστο ότι το Κίνημά μας αποτελείται από ανθρώπους με γνώση των προβλημάτων, με προτάσεις, με ευαισθησία και με ΑΓΑΠΗ για την πόλη μας, στις γειτονιές άλλωστε της οποίας ζούμε όλοι μας. Η παρουσία του Παναθηναϊκού Κινήματος στο Δήμο της Αθήνας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση είναι κομβικής σημασίας, γιατί εκτός των άλλων θα συμβάλει καθοριστικά στην παύση της αντιπαναθηναϊκής στάσης του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτή εκφράστηκε στη θητεία του κ. Καμίνη, ο οποίος, πέρα από τη στράτευσή του στην υπηρεσία των μνημονιακών πολιτικών και πέρα από τη γενικότερη ανυπαρξία έργου που να αφορά τις ανάγκες των Αθηναίων πολιτών, τόλμησε να αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της Λεωφόρου και με διάφορους τρόπους δεν παύει να απεργάζεται την κατεδάφισή του και να ονειρεύεται την υλοποίηση της καταδικασμένης από τη ζωή «Διπλής Ανάπλασης», έτσι όπως αυτή κατάντησε.

Η εκλογική παρουσία του Κινήματός μας δεν θα περιοριστεί στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας αλλά θα υπάρξει και συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές, μέσω της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί η δύναμη του κόσμου του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα – ενώ ένα καλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες δράσης από τις σημερινές τόσο για το Κίνημα όσο και για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. Η ενδεχόμενη παρουσία μας στην Ευρωβουλή, πέρα από την αυτονόητη υποστήριξη των συμφερόντων της χώρας μας και του λαού της, θα μας δώσει και την ευκαιρία να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε και σε διεθνές επίπεδο την κατάσταση σήψης που επικρατεί στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα συμβάλλοντας έτσι και με τις δικές μας δυνάμεις στην ταχύτερη αλλαγή της.

Σε όσους ακόμα δεν έχουν απαξιώσει μέσα τους την ψήφο στα καθιερωμένα κόμματα και πολιτικούς και αναρωτιούνται αν πρέπει να ψηφίσουν μόνο με βάση την αγάπη τους για το Σύλλογο, απαντάμε ότι εκτός από Παναθηναϊκοί είμαστε και πολιτικά και κοινωνικά σκεπτόμενοι άνθρωποι – και μάλιστα έχουμε την ιδιότητα να μην είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί αλλά καθημερινοί άνθρωποι και ουσιαστικά ΕΝΑ με εκείνους από τους οποίους ζητάμε την ψήφο τους, με τα ίδια ακριβώς προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες… Γι’ αυτό άλλωστε το Κίνημά μας έχει σταθερά λαϊκό και κοινωνικό προσανατολισμό και τάσσεται εναντίον της κοινωνικής και οικονομικής γενοκτονίας που επιχειρείται εναντίον της πατρίδας μας και του λαού μας από τους ξένους επικυρίαρχους, τα επιχειρηματικά συμφέροντα της ελληνικής «νομενκλατούρας» και τους πολιτικούς που υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα, οι οποίοι, «συμπτωματικά» είναι ακριβώς αυτοί που έφεραν τη χώρα σε αυτή την οικονομική κατάσταση υποδούλωσης που βρίσκεται σήμερα και τώρα έχουν το θράσος να ζητάνε τη συνέχιση της κυριαρχίας τους στο πολιτικό σκηνικό… Θεωρούμε ότι η ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι πρώτα απ’ όλα θέμα ΛΑΪΚΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, που όταν υπάρχουν, κανένας δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Πέρα όμως από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, είναι ευκαιρία για όλο τον κόσμο που έχει μέσα του την αίσθηση ότι «αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες» να δώσει νόημα στην ψήφο του κατευθύνοντάς την προς ό,τι αγαπάει και είναι μέρος της ζωής του και της κουλτούρας του και όχι να τη χαρίσει για άλλη μια φορά είτε στις γενικόλογες και πάντοτε απραγματοποίητες υποσχέσεις των επαγγελματιών πολιτικών είτε στην αποχή.

Ξεκινάμε τη μάχη των εκλογών με αισιοδοξία και καλούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και γενικότερα τους πολίτες της Αθήνας να μη δίνουν βάση στις κατασκευασμένες «δημοσκοπήσεις» διαμόρφωσης επιθυμητών για το κατεστημένο αποτελεσμάτων. Θυμίζουμε άλλωστε ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, παρατάξεις οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά και εισήλθαν στο Δήμο…δεν είχαν εμφανιστεί καν στις τότε ανάλογες δημοσκοπήσεις – εμφανίστηκαν όμως στην κάλπη, η οποία είναι και η μόνη έγκυρη δημοσκόπηση! Την ίδια δυναμική και μαζική εμφάνιση στην κάλπη θα κάνει το βράδυ των εκλογών και το Παναθηναϊκό Κίνημα, ωθούμενο από τη θέληση του κόσμου του Παναθηναϊκού!

Exit mobile version