ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το ματς

Ποιο ντέρμπι; Ο Παναθηναϊκός καθάρισε σαν… αυγό τον Ολυμπιακό και λίγες ημέρες μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Μαν. Γιουνάιτεντ, τον προσγείωσε! Θρίαμβος μέσα στο «Καραϊσκάκη» με σκορ 3-0 για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δίδαξε προπονητική, κατεβάζοντας μια ομάδα διαβασμένη, απολύτως προσηλωμένη στο πλάνο της, με αποτέλεσμα να κάνει περίπατο επί του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός; Εδωσε κατοχή στον Ολυμπιακό, αλλά με εξαιρετική τακτική στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν του επέτρεψε να γίνει απειλητικός. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι γηπεδούχοι είχαν μόλις δυο ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι. Μια στο πρώτο ημίχρονο ότανο Ολαϊτάν δεν έκανε καλό κοντρόλ απέναντι από τον Καπίνο και μια στη φάση του πέναλτι, όταν ο Ντομίνγκες, έστειλε την μπάλα άουτ. Φάση η οποία είναι πέναλτι, όταν ο Κουτρουμπής έσπρωξε τον Βαλντές, αλλά προηγουμένως υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Τριανταφυλλόπουλο το οποίο ο Σιδηρόπουλος δεν είδε!

Χωρίς ευκαιρίες, λοιπόν, ο Ολυμπιακός, με αντεπιθέσεις φαρμάκι από την άλλη ο Παναθηναϊκός. Σε δυο απ’ αυτές, σκόραρε. Πρώτα με τον Πράνιτς στο 44’, έπειτα με τον εξαιρετικό Μπεργκ στο 67’. Ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από τον Αμπέντ στο 89’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και προσέφερε…. αφθονο κλάμα στον Πειραιά! 0-3, δια περιπάτου για την ομάδα που έδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει πάρα μα πάρα πολύ μέλλον και πως γίνεται σοβαρή δουλειά.

Αψογο στήσιμο από τον Γιάννη Αναστασίου, με σφικτό κέντρο και εξαιρετικό πρέσινγκ από τους «πράσινους».

Σημειώνουμε, επίσης, την αλητεία από τους κάφρους των γηπέδων, όταν ο κόουτς του «τριφυλλιού» λίγο μετά το σφύριγμα του Σιδηρόπουλου και την υπόδειξε πέναλτι, δέχθηκε ποτήρι με αναψυκτικό στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο γήπεδο. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου το ματς θα σταματούσε. Στην Ελλάδα, ποτέ…

Εκπληκτικός ο Παναθηναϊκός πέρασε με θρίαμβο από το Καραϊσκάκη, έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού και… χάλασε τη φιέστα στον Πειραιά!

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού από το 2006-07 και τη μεγαλύτερη σε έκταση από το 1-4 του 1987-88, που πάντως είχε γίνει στο ΟΑΚΑ…

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Χολέβας, Μαρκάνο (46’ Παπαδόπουλος), Μανωλάς, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Ολαϊτάν (35’ Βαλντέζ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ, Μπονγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός, Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ (76’ Πέτριτς).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Δώνης, Καρέλης, Ρισβάνης.