Ποδόσφαιρο

Πράσινοι «διάβολοι»!

Πράσινοι «διάβολοι»!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικοί «διάβολοι» στο Καραϊσκάκη, κέρασαν τρία γκολ τον Ολυμπιακό (Πράνιτς 44’, Μπεργκ 67’, Καρέλης 89’) και έφυγαν από τον Πειραιά με το θριαμβευτικό 3-0! Ποτήρι δέχτηκε ο Γ. Αναστασίου, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος!

Ποιο ντέρμπι; Ο Παναθηναϊκός καθάρισε σαν… αυγό τον Ολυμπιακό και λίγες ημέρες μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Μαν. Γιουνάιτεντ, τον προσγείωσε! Θρίαμβος μέσα στο «Καραϊσκάκη» με σκορ 3-0 για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δίδαξε προπονητική, κατεβάζοντας μια ομάδα διαβασμένη, απολύτως προσηλωμένη στο πλάνο της, με αποτέλεσμα να κάνει περίπατο επί του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός; Εδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, τον άφησε να έχει την κατοχή, τον περιόρισε παίζοντας εξαιρετικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής και χτύπησε στην αντεπίθεση. Με λίγα λόγια, ο Γιάννης Αναστασίου κέρδισε κατά κράτος στο κοουτσάρισμα και το διάβασμα τον Μίτσελ και οι παίκτες του εφάρμοσαν όσα ζήτησε.

Με έναν Ολυμπιακό να έχει μόλις δυο ευκαιρίες (Ολαϊτάν, Τσόρι πεν) και τον Παναθηναϊκό να κάνει αντεπιθέσεις φαρμάκι, οι «πράσινοι» έφτασαν στον θρίαμβο. Πρώτα ο Πράνιτς, μετά ο Μπεργκ και λίγο πριν από το τέλος ο Αμπέντ, υπέγραψαν τον πράσινο θρίαμβο κόντρα σε μια ομάδα που πήγε να μπει στο ματς όταν ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Κουτρουμπή στον Βαλντές. Δεν είδε, όμως, στην ίδια φάση το επιθετικό που προηγήθηκε στον Τριανταφυλλόπουλο. Ο Ντομίνγκες, όμως, αστόχησε…

Το όνειρο  για αήττητο του Ολυμπιακού τελείωσε.  Η… φιέστα χάλασε και οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι είναι μια ομάδα με πολύ μέλλον και το κυριότερο δουλεμένη σωστά. Εξαιρετική δουλειά από Ατζαγκούν, Ζέκα, Λαγό, Αμπέντ, στο κέντρο, εκπληκτικός ο Μπεργκ, άψογη η αμυντική τετράδα Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλου. Το ντέρμπι έμεινε μόνο στα χαρτιά με το «τριφύλλι» να παίρνει μια άνετη νίκη με 3-0 στο Καραϊσκάκη… Η  πρώτη από το 2006-07 και τη μεγαλύτερη σε έκταση από το 1-4 του 1987-88, που πάντως είχε γίνει στο ΟΑΚΑ…

Σημειώνεται η αλητεία ορισμένων όταν πέταξαν μπουκάλι με αναψυκτικό στον Αναστασίου, με αποτέλεσμα ο κόουτς της ομάδας να σωριαστεί στο έδαφος. Σε άλλη χώρα το ματς θα σταματούσε εκεί. Στην Ελλάδα είναι αλλιώς…

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Χολέβας, Μαρκάνο (46’ Παπαδόπουλος), Μανωλάς, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Ολαϊτάν (35’ Βαλντέζ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ, Μπονγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός (90′ Μαρινάκης), Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν (87′ Καρέλης), Μπεργκ (76’ Πέτριτς).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κλωναρίδης, Δώνης, Ρισβάνης.

 

Exit mobile version