Ποδόσφαιρο

«Το χρωστάμε στον προπονητή»

«Το χρωστάμε στον προπονητή»

Ο Νάνο Γκονζάλες, ένας από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού φέτος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Αναστασίου και για τον τρόπο με τον οποία προτετοιμάζει την ομάδα πριν από τα ματς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νάνο σε εκπομπή της Nova

Για το πως βίωσε το πρώτο του τέτοιο εκτός έδρας ντέρμπι. Αν ήταν το κλάσικο της Ελλάδας και αν περίμενε πως θα έφευγε με αυτή τη νίκη: «Είναι αλήθεια πως είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανεβασμένοι. Δεν περιμέναμε το 0-3, προσπαθήσαμε για το καλύτερο και κάναμε όσα μας ζήτησε ο προπονητής μας. Έτσι ήρθε και αυτή η μεγάλη νίκη».

Για το αν με το πλάνο θα μπορούσε να έρθει το διπλό: «Ο Παναθηναϊκός πάντα παίζει με μοναδική σκέψη τη νίκη με οποιοδήποτε αντίπαλο. Αυτό ήταν το ζητούμενο και με αυτό το σκεπτικό μπήκαμε στον αγώνα. Μέσα στα αποδυτήρια ήταν μια πραγματική γιορτή».

Για το αν περίμενε την υποδοχή αυτή στο προπονητικό κέντρο: «Περίμενα πως ενδεχομένως θα υπάρχουν κάποιοι φίλαθλοι αλλά μέχρι να φτάσεις δεν ξέρεις πόσοι θα περιμένουν και πραγματικά η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική».

Για το αν ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του: «Είναι πράγματι μια σημαντική νίκη, ίσως η πιο σημαντική και βλέπετε το συναίσθημα που βγάζουν ειδικά οι φίλαθλοι». (έδειχναν πλάνα από υποδοχή)

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να επαναλάβει μία τέτοια νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό: «Ευτυχώς έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και θα έχω την ευκαιρία να παίξω και σε άλλα τόσο μεγάλα παιχνίδια».

Για το αν θεωρεί πως σε τελικό μπορούν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό: «Δεν θα ήθελα να πω αν θα κερδίσουμε ή χάσουμε γιατί δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον τελικό. Πρώτα έχουμε δύο αγώνες με τον ΟΦΗ που θα είναι πολύ δύσκολοι».

Για τον τραυματισμό του Ολαϊτάν: «Ακριβώς όταν έπεσε δεν το είχα συνειδητοποιήσει αλλά βλέποντας τον Κουτρουμπή και τον Πράνιτς να φωνάζουν και τον ίδιο τον Ολαϊτάν να είναι κάτω, ήταν μια συγκλονιστική στιγμή. Κάτι παρεμφερές είχε γίνει με τον Μαρινάκη στον αγώνα με τον Άρη και είναι στιγμές που έχεις μια αμφιβολία γιατί δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί».

Για το αν συμφωνεί με τα λόγια του Ρομπέρτο: «Αν αυτός θεωρεί ότι έτσι είναι, έτσι είναι. Και εμείς μετά τον πανηγυρισμό θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και τη νίκη που θα έχουμε με τον επόμενο αντίπαλο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το πως και δεν έχει παίξει στην Primera Division: «Δεν ξέρω να το απαντήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πέρσι και φέτος έπαιξα ως αμυντικός ενώ σε όλη την καριέρα μου ως μεσοεπιθετικός. Πραγματικά δεν ξέρω πάντως το γιατί».

Για την αμφισβήτηση που υπήρξε στην αρχή και την αναγνώριση που βιώνει τώρα και αν αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημό του: «Ναι ίσως αυτό να είναι έτσι. Όταν έφτασα δεν με γνώριζαν γιατί δεν ήμουν γνωστός παίκτης στην Ισπανία, αλλά είχα πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου και πέρσι από τα 42 παιχνίδια, έπαιξα στα 41 και ακόμα έχω πολλά να δείξω και να κάνω και να ανεβαίνω».

Για το αν την επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός: «Πρέπει να ξεκινήσω λέγοντας πως οφείλουμε πάρα πολλά στον προπονητή μας. Μας βγάζει την ζωντάνια και τη νιότη σε όλη την ομάδα και μας κάνει να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Ο προπονητής μας και όλο το σταφ ξέρουν τι κάνουν και μακάρι στο τέλος του πρωταθλήματος να μπορούμε να γιορτάσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα».

Για το αν τον βολεύει στο παιχνίδι του το γεγονός πως ήταν μεσοεπιθετικός: «Βεβαίως και με βοηθάει, αν και μπορεί να μην είμαι ο παίκτης των πολλών γκολ, αλλά ο παίκτης των πολλών ασίστ. Είμαι χαρούμενος έτσι όπως παίζουμε, αν και πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε και εγώ να κάνω περισσότερες ασίστ».

Exit mobile version