ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εγκλημα!

Μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λαμποράλ Κούτσα με 68-61, αποτέλεσμα που φέρνει τους «πράσινους» στο 4-5 και τους βάζει δύσκολα, ενόψει της συνέχειας. Απίστευτα πράγματα από τη διαιτησία στο τελευταίο λεπτό!

Εγκλημα!

To ματς

Στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τον Διαμαντίδη να έχει 2/3 τρίποντα ήδη.Βέβαια ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά άστοχα τρίποντα κάτι που δεν του επέτρεψε να προηγηθεί. Πρόβλημα δημιούργησε ο Νοτσιόνι ο οποίος δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί αρχικά από τους πράσινους.  Στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα εισήλθε ο Ράιτ ο οποίος με 4 συνεχόμενους πόντους τελείωσε το δεκάλεπτο με 18-18.

Στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου ο Παναθηναϊκός ήταν διαφορετικός με τον Ράιτ στη σύνθεση του, καθώς έδωσε στους πράσινους ταχύτητα.Βέβαια συνέχισε να είναι άστοχος.Έτσι, 6 λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Λαμποράλ προηγούταν με 3 πόντους(20-23).Μόλις δύο πόντους σε 5 λεπτά αγώνα είχαν οι πράσινοι στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ την ίδια στιγμή είχε τρία λάθη και 2/10 τρίποντα σε 15 λεπτά αγώνα .Στην άμυνα ήταν απρόσεκτος . Ο Διαμαντίδης είναι ο μόνος που κρατούσε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ καθώς είχε φτάσει ήδη τους 9 πόντους.  Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να ηττάται με 27-28.

Άστοχος στην επίθεση (2/10 τρίποντα) και επιπόλαιος στην άμυνα (8 λάθη), με την Λαμποράλ να έχει επιβάλλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι. Μεγάλος πονοκέφαλος ο Νοτσιόνι ο οποίος έιχε πετύχει 10 πόντος στο ημίχρονο. Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο Γκιστ ήταν εντυπωσιακός ,με δύο καρφώματα και ένα γκολ-φάουλ έστειλε το παιχνίδι στην ισοπαλία (35-35). Στη συνέχεια η Λαμποράλ με ένα σερί 8-0 και τον Νοτσιόνι σε εντυπωσιακή μέρα έστειλε την διαφορά στο-8 για τον Παναθηναϊκό.Η διαφορά στη συνέχεια αυξήθηκε στο -12 με τον Παναθηναϊκό να τρέχει και να μην φτάνει.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 25.155 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έκει τα δύο τρίποντα των Ματσιούλις και Μπράμος ήταν σωτήρια καθώς έριξαν την διαφορά στους 6 πόντους.Με δύο λάθη σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 11 πόντους υπέρ της αδιάφορης Λαμποράλ και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό να χάνει με 44-55.

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό.Η Λαμποράλ και ο ασταμάτητος Ποέτα εκτόξευσαν την διαφορά στο +15(46-61).Το μπόνους των βολών και η πολύ καλή άμυνα των πρασίνων έριξαν την διαφορά στους 8 πόντους 4 λεπτά από το τέλος(53-61).Αυτό βέβαια δεν κράτησε για πολλή ώρα καθώς τα λάθη συνεχίστηκαν τα λάθη από πλευράς Παναθηναϊκού.Τα τελευταία δύο λεπτά οι πράσινοι έφτασαν κοντά σε μία μεγάλη ανατροπή φτάνοντας στο -4 αλλά ένα λάθος του Διαμαντίδη (ο οποίος πέτυχε 15 πόντους) εξάλειψε όσες ελπίδες υπήρχαν.  Παράλληλα, τα απαράδεκτα σφυρίγματα της διαιτησίας, στο τελευταίο λεπτό, στέρησαν από το κακό “τριφύλλι” την όποια ελπίδα ανατροπής.

Έτσι ο Παναθηναϊκός μετά απ’ αυτή την απρόσμενη ήττα ψάχνει την υπέρβαση σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση για να ξαναμπεί σοβαρά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 27-28, 44-55, 61-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10(2), Μπατίστ, Φώτσης 4, Ούκιτς 5, Λάσμε 5 (7 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 15(2), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 12

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 16(13 ριμπάουντ), Ποέτα 4, Χάνγκα 4, Ντιόπ, Σαν Εμετέριο 8(2), Πλάις 12, Ερτέλ 9, Γέλινεκ 6, Βαν Όστρουμ, Κοζέρ 9(1)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.