ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Αδειοδότηση σημαίνει… πρωτάθλημα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο panathinaikos24.gr για το πόσο σημαντικές μέρες είναι για τον Παναθηναϊκό αυτές που διανύουμε και τι θα σημαίνει η επιστροφή του στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Αδειοδότηση σημαίνει… πρωτάθλημα

Δεν ξέρω αν ο Γιάννης Αλαφούζος συζήτησε με τον Γιώργο Σαρρή άλλα θέματα, πέραν της αδειοδότησης του Παναθηναϊκού. Πιθανόν να του μετέφερε τη δυσαρέσκεια του για πολλά από τα κακώς κείμενα που εξακολουθούμε να βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά τις πολλές – πλέον – κραυγές και από άλλους συλλόγους (Απόλλων, Παναιτωλικός, Ξάνθη). Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει στην παρούσα φάση τον Παναθηναϊκό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι να εξασφαλίσει στο τέλος της σεζόν την αδειοδότηση, που θα του δώσει το δικαίωμα να παίξει και πάλι στην Ευρώπη.

Μοιάζει με… πρωτάθλημα το συγκεκριμένο θέμα. Διότι, καλώς ή κακώς (κακώς λέω εγώ), ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε ένα σημείο που περισσότερο κι απ’ το ίδιο το ευρωπαϊκό του προφίλ, που πλήττεται σε ασύλληπτο βαθμό με την μη παρουσία του, έχει ανάγκη τα χρήματα από τη συμμετοχή του στην Ευρώπη. Και ιδιαίτερα αν αυτή είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι «πράσινοι» θα μπουν πιο γρήγορα στον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης. Και παράλληλα μ’ αυτόν, θα επιστρέψουν πιο γρήγορα και στον δρόμο του πρωταθλητισμού.

Συμφωνώ πως τα λεφτά από μόνα τους δεν φέρνουν την ευτυχία. Αλλωστε, αν έπαιζαν μπάλα τα λεφτά, στο Καραϊσκάκη δεν θα ερχόταν αυτό το 0-3. Όμως για να αντέξει ο Παναθηναϊκός, έχει ανάγκη να πάρει την αδειοδότηση, που θα τον φέρει στην Ευρώπη και θα του φέρει λεφτά στα ταμεία. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να «σκάσει» η εταιρία, αν δεν βρεθεί κάποιος να τα σπρώξει για να την σώσει. Οσες «θυσίες» κι αν κάνει ο Αλαφούζος, στο τέλος δύσκολα θα αντέξει, δίχως η ομάδα να έχει τα έσοδα που προσδοκά.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.104 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οσο κι αν φαίνεται παράξενο και πιθανόν υπερβολικό, με την αδειοδότηση και την ευρωπαϊκή του συμμετοχή, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει επίπεδο και αγωνιστικά. Ο Αναστασίου θα έχει μεγαλύτερη άνεση για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι και να βρει ακόμα 2-3 «Μπεργκ», που θα κάνουν τη διαφορά. Είναι όμορφο να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, να βλέπεις την ομάδα σου και να την χαίρεσαι, να ξέρεις πως ότι κι αν κάνεις το κάνεις τίμια και με καθαρό το κούτελο. Είναι ακόμα ομορφότερο, αν όλα αυτά τα συνδυάζεις και με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, κάτι που είναι δεδομένο πως θα αρχίσει να ζητάει ο κόσμος, βλέποντας την ομάδα του Αναστασίου να παίζει το καλό και σύγχρονο ποδόσφαιρο στο οποίο αρχίζει να μας συνηθίζει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.