ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σενάρια πρόκρισης…

Οι δυο πρώτες θέσεις είναι ήδη ρεζερβέ και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Η αήττητη έως τώρα στο Top-16 Μπαρτσελόνα και η έκπληξη της σεζόν Αρμάνι Μιλάνο, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το final-4 στο σπίτι τους. Ωστόσο δυο θέσεις είναι ακόμα ελεύθερες και ο Παναθηναϊκός είναι υποψήφιος μνηστήρας.

Σενάρια πρόκρισης…

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια που στέλνουν η όχι… τον «εξάστερο» στην οκτάδα.

Ο Παναθηναϊκός μετά το χθεσινό μεγάλο διπλό στην Κωνσταντινούπολη, έμεινε ζωντανός και καλείται πλέον στις εναπομείνασες 4 αγωνιστικές (Φενέρ εντός, Μπαρτσελόνα εκτός, Μάλαγα εντός, ΟΣΦΠ εκτός) να προσπαθήσει να περάσει στα play-offs, δοκιμαζόμενος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είτε στη Μόσχα, είτε στη Μαδρίτη.

Αναλυτικά η κατάταξη του Ε΄ ομίλου:

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 46.798 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μπαρτσελόνα 10-0

Μιλάνο 7-3

Μάλαγα 5-5

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 5-5

Παναθηναϊκός 5-5

Ολυμπιακός 4-6

Εφές 2-8

Λαμποράλ 2-8

Αναλυτικά τα παιχνίδια που απομένουν:

Μιλάνο: Εφές (εντός), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Μάλαγα (εκτός)

Μάλαγα: Μπαρτσελόνα (εντός), Ολυμπιακός (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Μιλάνο (εντός)

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: Παναθηναϊκός (εκτός), Μιλάνο (εντός), Λαμποράλ (εκτός), Εφές (εντός)

Ολυμπιακός: Λαμποράλ (εντός), Μάλαγα (εκτός), Εφές (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός)

Παναθηναϊκός: Φενέραμπαχτσε/Ούλκερ (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Μάλαγα (εντός), Ολυμπιακός (εκτός).

Παρότι τα δεδομένα αλλάζουν πολύ εύκολα στο Top-16, τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν. Πολλά θα εξαρτηθούν και ενδεχομένως να τελειώσουν… στις επόμενες 2 αγωνιστικές.

Οι «πράσινοι» απαραιτήτως πρέπει να κερδίσουν με οποιοδήποτε σκορ (καλό θα ήταν να υπερκεραστεί η διαφορά των 5 πόντων (77-72 ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία από την Φενέρ), ούτως ώστε να αφήσουν τους Τούρκους με μία νίκη λιγότερη.

Παράλληλα η άλλη ενδιαφερόμενη… Μάλαγα θα υποδέχεται την αδιάφορη Μπαρτσελόνα, η οποία ωστόσο δεν χαρίζεται σε κανέναν, ακόμα και αν πηγαίνει στο ρελαντί. Αν οι Ανδαλουσιανοί ηττηθούν και ο Παναθηναϊκός κερδίσει τη Φενέρ, τους βάζει και τους δυο από κάτω.

Στη συνέχεια το «τριφύλλι» θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για το δυσκολότερο ματς, αλλά ενδεχομένως, όχι το κρισιμότερο. Αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο έως απίθανο να κοντράρει τους Καταλανούς, αλλά είπαμε…Εξάστερος…

Παράλληλα αν η Μάλαγα ηττάται στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, τότε οι «πράσινοι» βρίσκονται μέσα στο κόλπο. Και μετά στο ΟΑΚΑ ο τελικός με την ομάδα του Χουάν Πλάθα θα κρίνει εν πολλοίς, την κατάταξη και τελικά την πρόκριση.

Όλα τείνουν πως είμαστε καθοδόν προς ένα τελικό στο Φάληρο, καθώς όπως όλα δείχνουν το τελευταίο παιχνίδι του Top-16  στο ΣΕΦ με τον αιώνιο αντίπαλο, μόνο αδιάφορο δεν θα είναι.

Ωστόσο εκπλήξεις μπορεί αν υπάρξουν και κάθε αγωνιστική τα δεδομένα αν αλλάζουν. Ο Παναθηναϊκός αυτό που χρειάζεται είναι η νίκη την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ επί της Φενέρ, σε ένα ματς, που όσο το χρειαζόμαστε εμείς, άλλο τόσο το χρειάζεται και ο «Ζοτς».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.