Ποδόσφαιρο

Κανόνι… Ατζαγκούν!

Κανόνι… Ατζαγκούν!

Χάρη σε ένα εκπληκτικό βολέ του Ατζαγκούν, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα (1-0) από τα Γιάννενα, κόντρα στον ΠΑΣ, και στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

To ματς

Νευρικό 20λεπτο

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αλλαγές στα Γιάννενα, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου άφησε στον πάγκο τους Μπεργκ – Αμπέντ και ξεκίνησε με Κλωναρίδη και Ατζαγκούν, στη θέση τους. Τα πρώτα λεπτά δεν ήταν καλά για το «τριφύλλι». Νευρικό παιχνίδι, πολλά λάθη, κακή κυκλοφορία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ΠΑΣ από τη μια να μην απειλείται, από την άλλη να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 3’ όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκοψε με σωτήριο τάκλιν τον Ιλιτς.

Ηρέμησε το παιχνίδι του

Το ματς κυλούσε με πάρα πολλά λάθη μέχρι το 20’. Από εκεί και έπειτα, δίχως, βέβαια, να υπάρξει θεαματική αλλαγή, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο ήρεμος. Κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα, δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, αλλά αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια. Η μπάλα δεν περνούσε εύκολα στην περιοχή και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτα καλή φάση για τους «πράσινους» έγινε στο 28’ όταν ο Νάνο με ωραίο σουτ από τα 25 μέτρα, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το βολέ του Ατζαγκούν

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς, το γκολ ήρθε στο 36’. Και τι γκολ! Επειτα από κόρνερ του Νάνο, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή και ο Ατζαγκούν με βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην δεξιά γωνία του γκολκίπερ! Εκπληκτική σε εκτέλεση τέρμα από τον Νιγηριανό, ο οποίος έχει σκοράρει και τα τέσσερα του γκολ σε εκτός έδρας ματς. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ να είναι 0-1 και με τους «πράσινους» να απειλούν πριν από το τελευταίο σφύριγμα, όταν το συρτό σουτ του Μέντες, έξω από την περιοχή, πέρασε άουτ.

Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!
POPULAR NOW Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!

Στο ίδιο έργο…

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο με τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους. Για να το διατυπώσουμε καλύτερα, σχεδόν ίδιο. Κι’ αυτό γιατί ναι μεν ο ρυθμός έλειπε, αλλά αυτή τη φορά οι «πράσινοι» δεν ήταν τόσο νευρικοί, όσο στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους.  Απείλησαν, μάλιστα, στο 52’ με ένα μακρινό σουτ του Καρέλη, το οποίο ανάγκασε τον Βελλίδη να πέσει στη γωνιά του και να διώξει.  Οι γηπεδούχοι έγιναν επικίνδυνοι στο 62΄ όταν έπειτα από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, οι Γιαννιώτες μπήκαν στην περιοχή, αλλά με τάκλιν αυτοθυσίας ο Λαγός έδιωξε το σουτ του Λίλα… Εξι λεπτά αργότερα, ο Ιλιτς με φάουλ, ανάγκασε τον Καπίνο να διώξει εντυπωσιακά, για να διατηρήσει το μηδέν στην εστία του.

Στο 76’ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει, όταν έπειτα από συνεργασία του νεοεισελθόντα Μπεργκ και του Ατζαγκούν, ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βελλίδης έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια! Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζέκα βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Μπεργκ, ο τελευταίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Βελλίδη, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την 3η του σερί νίκη και να στρέφει την προσοχή του στο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56′ Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69′ Στρούνα), Λίλα (75′ Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75′ Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58′ Αμπέντ), Καρέλης (72′ Μπεργκ).

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Δημήτρης Γκάκας (Λάρισας), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Τέταρτος: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ