ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι γνωστοί σου Άσοι

Ο τελευταίος χορός… του Τάκη Λουκανίδη (vids)

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου το μακρινό 1968, ένας από τους μεγαλύτερους άσους που φόρεσαν τη πράσινη φανέλα, ο Τάκης Λουκανίδης έπαιξε το τελευταίο του ματς με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ο τελευταίος χορός… του Τάκη Λουκανίδη (vids)

Ο Παναθηναϊκός αναμετρήθηκε με το Αιγάλεω εκτός έδρας με τον Λουκανίδη να δίνει την ύστατη παράσταση με την ένδοξη πράσινη φανέλα. Ο παλαίμαχος άσος «αναγκάστηκε» να φύγει από την ομάδα της καρδιάς του και να τελειώσει την καριέρα του στον Άρη, λόγω μιας κόντρας που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του ίδιου και του τότε προπονητή του στον Παναθηναϊκό, Στέφαν Μπόμπεκ.

Ο Τάκης Λουκανίδης γεννήθηκε στο Παρανέστι της Δράμας στις 24/9/1937. Ο αδελφός του Θανάσης έπαιξε και αυτός ποδόσφαιρο στην Δόξα Δράμας και στον Ολυμπιακό. Ο φίλαθλος κόσμος αλλά ιδιαίτερα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θυμούνται τον Τάκη, ως τον παίκτη που μπορούσε να παίξει όλες τις θέσεις μέσα στο γήπεδο, μαγεύοντας τα πλήθη.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως τερματοφύλακας στην ΑΕΚ Κομοτηνής και τη Δόξα. Το 1962 ο Αντώνης Ματζαβελάκης τον έφερε στον Παναθηναϊκό όπου έκανε τεράστια καριέρα. 71 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε 142 συμμετοχές και 3 γκολ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε 11 παιχνίδια, τα δυο εκ των οποίων σημείωσε εναντίον της Γκλέντορ χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του στους 16 του πρωταθλητριών τη σεζόν 1964-1965.

Διεθνής με την Εθνική Ελλάδος υπήρξε 23 φορές με τρία γκολ στο ενεργητικό του. Με τους «πράσινους» κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με αποκορύφωμα εκείνο του 1964, το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα που έχει κατακτήσει ποτέ ομάδα στην Ελλάδα.

[jwplayer mediaid=”13143″]

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ