ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Δύσκολη νίκη, το μυαλό στη Φενέρ

Σε μια εύκολη νίκη έφτασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ηλυσιακό στη αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Βasket League ΟΠΑΠ με 83-77. Ξεκούρασε Διαμαντίδη και Ματσιούλις ο Αλβέρτης, κάνοντας δοκιμές εν όψει Φενέρ.

Δύσκολη νίκη, το μυαλό στη Φενέρ

Πρώτος σκόρερ ο Μπράμος με 17, ακολούθησε ο Παππάς με 16, στους 11 ο Φώτσης, από 10 οι Λάσμε και Ούκιτς. Για πρώτη φορά φέτος ο Διαμαντίδης έμεινε στον πάγκο για 40 λεπτά. Απόντες για τον Παναθηναϊκό και οι Γκιστ, Κάρι, ενώ και ο Ματσιούλις δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Το ματς

Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη κατέβηκε στο παρκέ με τους Μπράμο, Ούκιτς, Λάσμε, Ράιτ και Φώτση. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα 11-0 με τον Μπράμος και τον Ούκιτς να πυροβολούν από τα 6/75 τρεις φορές.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 25.169 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μαυροκεφαλίδης και Γιάνκοβιτς μπήκαν στο ματς, ο Παναθηναϊκός έχασε τη συνοχή του δίνοντας το δικαίωμα στον Ηλυσιακό να πλησιάσει στους 4 (35-31). Μπράμος κυρίως και Ράιτ έδωσαν ρυθμό στον «εξάστερο» με αποτέλεσμα η διαφορά να ξαναφτάσει  σε διψήφιο νούμερο.

Η Β΄ περίοδος ξεκίνησε νωθρά και για τις δυο ομάδες, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε η φιλοξενούμενη ομάδα και πλησίασε στους 5 (34-29). Και πάλι ο Παναθηναϊκός παίζοντας γρήγορα και εκμεταλλευόμενος την κακή περιφερειακή άμυνα των φιλοξενούμενων άνοιξε τη διαφορά στους 12 (46-34) με τρίποντο του Φώτση.

Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 46-35 υπέρ των «πράσινων», χωρίς να αποδώσει σπουδαίο μπάσκετ, έχοντας φανερά στο μυαλό του το ματς της Πέμπτης.

Το Β΄ ημίχρονο ξεκίνησε πιο θεαματικά, με τον Παναθηναϊκό να προσφέρει θέαμα, έχοντας διάθεση να τρέξει περισσότερο, στοιχείο που ο Αλβέρτης έχει δηλώσει πως θέλει να βελτιώσει η ομάδα του.

Τρέχοντας πολλούς αιφνιδιασμούς οι «πράσινοι» και σφίγγοντας την άμυνα τους, απέκτησαν μεγάλη διαφορά (15 πόντοι-50-35) και στη συνέχεια είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τις δυο ομάδες να παίζουν χαλαρά, καταναλώνοντας το μίνιμουμ της ενέργειας τους. Οι άμυνες «άνοιξαν» με αποτέλεσμα 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η διαφορά να πέσει στους 9 (75-66).

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης υποχρεώθηκε σε τάιμ άουτ καθώς ο Ηλυσιακός πλησίασε στους 7 (75-68), θέλοντας να αφυπνίσει τους παίκτες του, οι οποίοι σκέφτονταν ήδη τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Τα συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στον Ηλυσιακό να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Ο πρώην «πράσινος» Φώτης Ζούμπος κάνοντας εξαιρετικό ματς κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι και ο Ηλυσιακός πλησίασε στους 5 (78-73) 3 λεπτά πριν το τέλος.

Ο Πίγκραμ με δύσκολο καλάθι μείωσε στους 3 (78-75), ωστόσο ο Παππάς με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 81-75, 1΄:14΄΄ πριν το τέλος. Ο Αλβέρτης υποχρεώθηκε σε τάιμ άουτ στα 58’’ καθώς έβλεπε πως η ομάδα του δυσκολευόταν στο να καθαρίσει το παιχνίδι.

Ο Ζούμπος με προσωπικό καλάθι μείωσε σε 81-77 στα 42΄΄ κρατώντας ζωντανή την ομάδα του, ωστόσο ο Ηλυσιακός έχοντας συμπληρώσει τα 5 φάουλ δέχθηκε 2 βολές από τον Νίκο Παππά με το σκορ να διαμορφώνεται στο 83-77. Ένα κόψιμο του Λάσμε ήταν αρκετό για να δώσει τέλος στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 46-35, 67-52, 83-77.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 17, Παππάς 16, Ούκιτς 10, Λάσμε 10, Φώτσης 11, Μαυροκεφαλίδης 4, Γιάνκοβιτς 7, Ράιτ 8.

Ηλυσιακός (Κουστένης): Καυκής 5, Αντωνάκης 9, Χατζής 8, Ζούμπος 7, Ιωάννου 4, Τζουγαράκης 12, Μποτζ 12, Πέτροβιτς 6, Πίγκραμ 14.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.