ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Το συναίσθημα στην… άκρη για 40 λεπτά

Η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ ξυπνάει μνήμες 13 λαμπερών χρόνων στον Παναθηναϊκό και δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα στο… πράσινο στρατόπεδο εν όψει της επικείμενης συνάντησης της Φενέρμπαχτσε με το «τριφύλλι». Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Το συναίσθημα στην…  άκρη για 40 λεπτά

Η ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης ήταν δεδομένη, ελέω της επιστροφής του Ζοτς αυτή τη φορά ως αντιπάλου. Φανταστείτε τώρα το χαρακτήρα που αποκτά η συνάντηση της 20ης Μαρτίου, μετά τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον πάγκο του τριφυλλιού.

Ζοτς εναντίον Φράγκι! Είναι ο τίτλος που θα «φορεθεί» περισσότερο τα 24ωρα που απομένουν μέχρι το τζάμπολ. Και είναι και λογικό. Οι δύο άνδρες που συμπορεύτηκαν μαζί για 13 συναπτά έτη, χτίζοντας μία μοναδική σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού, να βρεθούν αντίπαλοι!

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν για το πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η σχέση των δύο ανδρών… Η συνύπαρξή τους δεν υπήρξε από την αρχή ιδανική. Όταν το 1999 ο Σέρβος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ο Αλβέρτης ήταν ήδη δέκα χρόνια στην ομάδα.

Στους έξι μήνες συμβίωσης τους, ήρθε  και η πρώτη ρήξη. Στο εκτός έδρας ματς με τη Δάφνη, ο αρχηγός ενοχλημένος που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε δευτερόλεπτο από τον προπονητή του, δεν ακολούθησε στο φινάλε τους υπόλοιπους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου, για το καθιερωμένο «ζντο», γεγονός που εξόργισε τον Ομπράντοβιτς.

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους με τον Σέρβο να του δηλώνει ότι: «παύεις από αρχηγός της ομάδας». Ωστόσο με την παρέμβαση της διοίκησης τα πνεύματα ηρέμησαν. Δόθηκαν εκατέρωθεν οι απαραίτητες εξηγήσεις και αποφασίστηκε για το καλό της ομάδας να μείνουν στην άκρη οι όποιες διαφωνίες και ενωμένοι να προχωρήσουν μπροστά.

Όπως και έγινε. Από τότε, δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών μία σχέση μοναδική. Και η ατάκα του Ομπράντοβιτς: «Ο Φράγκι ήταν ο καλύτερος αρχηγός που είχα ποτέ», τα λέει όλα.

Μετά το σύντομο φλας μπακ, επιστρέφουμε στο παρόν και στο ραντεβού της Πέμπτης. Αναμφισβήτητα θα είναι μια βραδιά που αμφότερες οι πλευρές θα νιώθουν άβολα. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς από την πρώτη στιγμή που η κληρωτίδα έφερε την ομάδα του στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό, δεν έκρυψε την… απογοήτευσή του. Ναι, δεν θα ήθελε να τεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού και το παραδέχτηκε δημοσίως. Το ίδιο ισχύει και για τον Φράγκι. Η αμηχανία όταν θα έρθει η ώρα να δώσουν τα χέρια και να πάρουν τη θέση τους, ο καθένας στον πάγκο του, θα είναι αναπόφευκτη.

Τα όποια συναισθήματα όμως, πρέπει να παραμεριστούν για τα 40 λεπτά που θα βρεθούν αντίπαλοι. Ο Παναθηναϊκός παίζει ένα από τα πλέον κρίσιμα παιχνίδια του στη φάση του Top 16 και η παρουσία του Ομπράντοβιτς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει παίκτες και τεχνική ηγεσία από το στόχο τους. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη, αν θέλει να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης και αυτό πρέπει να βρίσκεται στο μυαλό όλων.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Ομπράντοβιτς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού και οι άνθρωποι της ομάδας θα τον τιμήσουν όπως πρέπει και του αξίζει. Ωστόσο, το γεγονός ότι το τριφύλλι παίζει ουσιαστικά τη… ζωή του απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, δεν του δίνει την πολυτέλεια να παρασυρθεί από την συγκινησιακή φόρτιση της βραδιάς. Τόσο απλά…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ