Ποδόσφαιρο

Με άνεση και στυλ!

Με άνεση και στυλ!

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις πέντε σερί νίκες στη Super League, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση 3-0 της Καλλονής στη Λεωφόρο. Ντίνας (14'), Καρέλης (44') και Βαλιός (αυτ. 70'), τα τέρματα της αναμέτρησης.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του και με ένα 4-2-3-1, με τον Ατζαγκούν πίσω από τον Καρέλη και τους Κλωναρίδη και Ντίνα στα άκρα, μπήκε από νωρίς πιεστικά, με σκοπό να «πνίξει» την Καλλονή, η οποία επιθετικά ήταν ακίνδυνη και αρκέστηκε σε ένα παθητικό ρόλο.

Οι «πράσινοι» είχαν εξ’ αρχής δυο στοιχεία στο παιχνίδι τους. Το πρώτο είχε να κάνει με την καλή και γρήγορη κυκλοφορία και το δεύτερο με το πρέσινγκ  ψηλά. Με αυτά τα «όπλα», λοιπόν, δημιούργησαν από νωρίς ευκαιρίες και έφτασαν στο πρώτο ημίχρονο σε δυο γκολ, που τους επέτρεψε να πάνε στα αποδυτήρια με μια άνεση. Και τα δυο ήταν προϊόν της πίεσης, καθώς στο πρώτο (14’) οι Ντίνας και Καρέλης έκλεψαν την μπάλα από τον Χωριανόπουλο, ο δεύτερος «σέρβιρε» στον πρώτο και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0.

Ανάλογο ήταν και το δεύτερο τέρμα (44’), όταν ο σκόρερ του πρώτου έκλεψε έδωσε στον Καρέλη και ο τελευταίος με δυνατό βολέ, μέσα  από την περιοχή, «κεραυνοβόλησε» τον Χογκ για το 2-0. Σκορ το οποίο θα μπορούσε να είχε πάρει από το πρώτο 45λεπτο μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο ουσιαστικοί στις τελικές προσπάθειες.

Στην επανάληψη, το σκηνικό ίδιο. Ο Παναθηναϊκός έκανε επιθέσεις κατά κύματα απέναντι σε μια Καλλονή που δεν μπορούσε να… ξεμυτίσει, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεκτό. Κύριος επιθετικός εκφραστής ο Καρέλης, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.

Εν τέλει, το 3-0 έγινε στο 70’ όταν ο Σπυρόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Βαλιός έστειλε την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Το 3-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μια καλή και ουσιαστική εμφάνιση και να φτάνει τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Κορυφαίοι για το “τριφύλλι” οι Ατζαγκούν, Πράνιτς, Καρέλης, Ντίνας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (78’ Ρισβάνης), Μέντες, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Καρέλης, Ντίνας (67’ Γιαννιτσάνης), Πράνιτς (78’ Δώνης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ζέκα, Μαρινάκης, Αμπέντ.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Χωριανόπουλος, Νιαμπούγιου (69’ Σιλιγαρδάκης), Ποντάνι, Βαλιός, Φουρλάνος, Φαρία, Γάλας (46’ Γκαρσία), Καλτσάς, Ζακουάνι, Μανούσος.

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Καζάκης, Κεϊτά, Ναούμ, Γιασιτζόγλου.

Exit mobile version