ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι γνωστοί σου Άσοι

«Ο Καλπάζων Συνταγματάρχης»

Στις 2 Απριλίου του μακρινού 1927, γεννήθηκε στην Βουδαπέστη ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές και προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό του 1971 με τον Άγιαξ.

«Ο Καλπάζων Συνταγματάρχης»

Σαν ποδοσφαιριστής υπήρξε σπουδαίος, με μεγάλη θητεία στην Ουγγρική Χόνβεντ έχοντας 352 γκολ σε 341 συμμετοχές, ενώ στην Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε 156 τέρματα σε 180 συμμετοχές, έχοντας 3 κατακτήσεις του Κυπέλλου πρωταθλητριών με την «Βασίλισσα» το ‘59, ‘60 και ’66.

Στον Παναθηναϊκό ήρθε ως προπονητής το 1970 (έφυγε το 1974), οδηγώντας τον σε ένα πρωτάθλημα Ελλάδος, μα πάνω από όλα στην μεγαλύτερη επιτυχία Ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.

Η χρονιά ορόσημο του «τριφυλλιού», το 1971, όπου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Πούσκας, οι «πράσινοι» θα φτάσουν μέχρι τον τελικό του Γουέμπλει, όπου θα ηττηθούν από τον Άγιαξ του Κρόιφ και του Μίχελς με 2-0.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2006 και αφού ο Φέρεντς Πούσκας είχε διαγνωσθεί με Αλτσχάιμερ έξι χρόνια πριν, απεβίωσε σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης. Ένα χρόνο αργότερα ένας δρόμος κοντά στο στάδιο Boszik στην Ουγγρική πρωτεύουσα μετονομάστηκε σε οδός «Φέρεντς Πούσκας».

Στις 17 του Νοέμβρη του 2006 δεν απεβίωσε μόνο ένας θρύλος του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά και ένας μεγάλος Παναθηναϊκός.

[jwplayer mediaid=”15048″]

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ